4η διημερίδα Τμήματος Βιολογικών Επιστημών 30/05/2017
 
Department of Biological Sciences 4th Retreat
The Department of Biological Sciences invites you to its 4th Retreat entitled "Research Activities of the University of Cyprus Department of Biological Sciences," which will take place on the 30th of May 2017 at the Bank of Cyprus Cultural Foundation in Nicosia.
 
Please click here for the full Program.

3η διημερίδα Τμήματος Βιολογικών Επιστημών 02-03/06/2016

 
Η Διημερίδα με τίτλο, «Ερευνητικές Δραστηριότητες του Τμήμαrος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου», διοργανώθηκε για 3η συνεχή χρονιά απο το Τμήμα Βιολογικών Επιστημών, την Πέμπτη 2 και Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016. Η διημερίδα-απόδραση (retreat) έγινε στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Πόλης Χρυσοχούς. Η διημερίδα, η οποία ήταν ανοιχrή στο κοινό, διοργανώθηκε με την ευγενή χορηγία των εταιριών Energon και Galanis Lab Supplies.
 
Η περιοχή των Βιολογικών Επιστημών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πρωτοποριακή, καθώς την τελευταία δεκαετία σημειώνεται μία άνευ προηγουμένου ραγδαία πρόοδος στην κατανόηση των ζωντανών συστημάτων σε κυτταρικό και μοριακό επίπεδο, καθώς και των αλληλεπιδράσεων των οργανισμών με το περιβάλλον τους και τη σημασία της βιοποικιλότητας για την ανθρωπότητα.
 
Σκοπός της διημερίδας ήταν η ενημέρωση της ακαδημαίκής και επιστημονικής κοινότητας καθώς και του ευρύτερου κοινού για τις τελευταίες ερευνητικές δραστηριότητες του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Στην διημερίδα αναπτύχθηκαν εισηγήσεις απο τους διευθύνοντες των ερευνητικών εργαστηρίων του Τμήμαrος καθώς και μεταδιδακτορικούς ερευνητές και Φοιτητές. Στο πλαίσιο της διημερίδας, πραγματοποιήθηκε έκθεση και παρουσίαση σχετικών επιστημονικών αφισών (poster). Με γνώμονα την ακαδημαική αριστεία, δόθηκαν 6 βραβεία για τις καλύτερες παρουσιάσεις από φοιτητές - 3 βραβεία για στους καλύτερους ομιλητές και 3 βραβεία για τα καλύτερα poster.
 
Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο ακαδημαικός της διασποράς Γεώργιος Τέγος ο οποίος ανέπτυξε την πρότασή του για την ανάπτυξη κέντρου βιοιατρικής καινοτομίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.
 
  • Βράβευση φοιτητών στην Διημερίδα
 
Τα βραβεία καλύτερης προφορικής παρουσίασης έλαβαν οι κάτωθι διδακτορικοί φοιτητές:
 
Δημήτρης Κυριάκου (1ο βραβείο προφορικής παρουσίασης)
Θεοδουλάκης Χριστοφή (2ο βραβείο προφορικής παρουσίασης)
Δημήτρια Παύλου (3ο βραβείο προφορικής παρουσίασης)
 
Demetris Kyriakou  Lakis Christofi  Demetria Pavlou 
 
Τα βραβεία καλύτερου poster έλαβαν οι κάτωθι μεταπτυχιακοί φοιτητές:
 
Μόνικα Δημητρίου (1ο βραβείο poster)
Ειρήνη Θεοφίλου (2ο βραβείο poster)
Κωνσταντίνα Νεοφύτου  (3ο βραβείο poster)
 
Monica Demetriou  Irene Theofilou  Constantina Neofytou 
 
  •  Φωτογραφίες Διημερίδας 2016
Πολιτιστικό Κέντρο Πόλεως Χρυσοχούς
 
1  2  3  4 
 5  6  7  8
 9  10  11  12
 
 
Οι Φωτογραφίες είναι ευγενής προσφορά του Δρ Σπύρου Σφενδουράκη/Photo Credits to Dr Spyros Sfendourakis.