Μήνυμα Καλωσορίσματος
 
Καλώς Ήλθατε στην ιστοσελίδα του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Η Χημεία είναι μια βασική Φυσική Επιστήμη. Βασικός της στόχος είναι η μελέτη των μετασχηματισμών της ύλης δια μέσου χημικών αντιδράσεων. Για να επιτύχει τους στόχους της η Χημεία έχει αναπτύξει ένα εντυπωσιακό οπλοστάσιο από συνθετικές και αναλυτικές μεθοδολογίες. Οι συνθετικές της τεχνικές οδηγούν στη σύνθεση νέων μορίων μέσα από χημικούς μετασχηματισμούς, ενώ οι αναλυτικές τεχνικές επιτρέπουν την ταυτοποίηση και μέτρηση όλων των συστατικών των χημικών συστημάτων.

Πρόγραμμα Σεμιναρίων Τμήματος Χημείας για το Χειμερινό Εξάμηνο 2017/2018

Σειρά Ομιλιών Στα πλαίσια Πανεπιστημίου Διασποράς

Σειρά Σεμιναρίων με τίτλο "Introduction to Nanoscale Technology", με ομιλητή τον Prof. Sotiris E. Pratsinis Particle Technology Laboratory, Swiss Federal Institute of Technology (ETH Zurich), τα οποία θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 14:00, Αίθουσα Β127 και Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 12:00, Αίθουσα Β127.

Χημεία Στερεών και Κυπριακή Οικονομία

Εβδομάδα Eurachem 2017

Tο Τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας της Παγκύπριας 'Ενωσης Χημικών (ΠΕΕΧ) σε συνεργασία με το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κύπρου διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία στη Λευκωσία την Εβδομάδα Eurachem 2017 (29 Μαΐου-3 Ιουνίου 2017).