Τουρνουά Κυπέλλου Γκο 2019 «Ινστιτούτο Κομφούκιος»
 
 

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου,  σε συνεργασία με τον Κυπριακό Σύνδεσμο «ΓΚΟ» διοργανώνουν το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019, τουρνουά για το Κύπελλο Γκο «Ινστιτούτο Κομφούκιος».

Το τουρνουά θα διεξαχθεί στo Kέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων, στην  Πανεπιστημιούπολη, του Πανεπιστημίου Κύπρου (κτήριο ΚΟΔ 07, προθάλαμος) , θα είναι ανοικτό προς όλους όσοι  γνωρίζουν να να παίζουν το παιχνίδι GO και θα αποτελείται από τέσσερις γύρους (10:00 – 11:30., 11:30 – 13:00, 14:00 – 15:30, 15:30 – 17:00). Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε€10 και θα καταβάλλεται στον Κυπριακό Σύνδεσμο GO, ενώ νέοι κάτω των 18 ετών μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν. Οι εγγραφές θα γίνονται δεκτές στο ηλέκτ. ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή μέχρι τις 10:00π.μ. το Σάββατο (21/9) πριν την έναρξη του τουρνουά.

Το Γκο είναι το αρχαιότερο παιχνίδι στρατηγικής στον κόσμο. Παίζεται εδώ και χιλιάδες χρόνια από εκατομμύρια ανθρώπους στην Κίνα, την Ιαπωνία και την Κορέα, ενώ στην Ευρώπη, Αμερική και το διαδίκτυο οι παίχτες του GO ανέρχονται στις 100.000 περίπου. Επιπλέον, το GO έχει εμφανιστεί σε ταινίες, όπως οι “Beautiful Mind” and “Pi” και έχει αναφερθεί πρόσφατα λόγω της επιτυχίας της Deep Μind, θυγατρικής εταιρίας της Google, η οποία κατάφερε να κερδίσει τον κορυφαίο επαγγελματία παίκτη του GO, τον Κινέζο Ke Jie,  με το λογισμικό Alpha Go, χρησιμοποιώντας τεχνικές τεχνητής νοημοσύνης. 

Aποστολή του Ινστιτούτου Κομφούκιος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι να συνεργαστεί με τον δημόσιο τομέα, τις επιχειρήσεις και την ακαδημαϊκή κοινότητα τόσο στην Κύπρο όσο και στην Κίνα, για την ανάπτυξη ισχυρότερων εκπαιδευτικών, ερευνητικών, πολιτιστικών και οικονομικών δεσμών ανάμεσα στις δύο χώρες, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων, εκδηλώσεων και άλλων δραστηριοτήτων για την κινεζική γλώσσα, τον πολιτισμό, τις τέχνες, την εκπαίδευση και τις επιχειρήσεις.    

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος GO είναι αναγνωρισμένος από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ) και άρχισε τις δραστηριότητές του τον Σεπτέμβριο του 2003.

παιδείαnews, Σεπτέμβριος 2019

 • Φαίδωνος: Ψήφος εμπιστοσύνης η διαμονή Κινέζων στην Πάφο, Sigmalive - Οκτώβριος 2017
 • Εορταστική Εκδήλωση Κινέζικου Νέου 'Ετους, ΠΟΛΙΤΗΣ - Φεβρουάριος 2016
 • Διάλεξη στο ΠΚ με θέμα «Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική», ΜΑΧΗ, PaidiaNews - Οκτώβριος 2015
 • Εκδήλωση απο Central Nationalities Song and Dance Ensemble,ΠΟΛΙΤΗΣ - Σεπτέμβριος 2015
 • Κινέζικο Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ , OnlyCy, PaidiaNews, ΧΑΡΑΥΓΗ - Φεβρουάριος 2015
 • Διάλεξη του Πρέσβη της Κίνας στο ΠΚ, PaidiaNews, Sigmalive - Ιανουάριος 2015
 • Συνάντηση Διευθύντριας ΔΑΑΕ με εκπροσώπους του Ινστιτούτου Κομφούκιος και του BJIE, PaidiaNews - Οκτώβριος 2014
 • Εγκαίνια Ινστιτούτου Κομφούκιος στο ΠΚ, inews PaidiaNews - Οκτώβριος 2014
 • 5 λεπτά με την κα Έλενα Αυγουστίδου-Κυριάκου, Διευθύντρια Ινστιτούτου Κομφούκιος στο ΠΚ, Φιλελεύθερος - Σεπτέμβριος 2014
 • Παγκόσμια Ημέρα Ινστιτούτου Κομφούκιος , dolce , PaidiaNews - Σεπτέμβριος 2014
 • Ίδρυση Ινστιτούτου Κομφούκιος στο ΠΚ, Sigmalive - Σεπτεμβριος 2014