Στο πλαίσιο των δρστηριοτήτων του ΚΕ.ΔΙ.ΜΑ. προς υλοποίηση της Πολιτικής του ΠΚ για Διασφάλιση της Ποιότητας της Διδασκαλίας, κάτω από τον Άξονα 1: Αναγνώριση και διάχυση καλών πρακτικών και αυτοαξιολόγηση διδασκαλίας  στις  Δράσεις: A. Μέθοδοι αναγνώρισης, τεκμηρίωσης και διάχυσης καλών διδακτικών πρακτικών που εφαρμόζονται στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Κέντρο έχει προχωρήσει με τη θέσπιση του «Βραβείου Ποιοτικής Διδασκαλίας» το οποίο απονέμεται ανά διετία σε ένα μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού.
 
Το 2ο Βραβείο Ποιοτικής Διδασκαλίας αναμένεται να προκηρυχθεί στο 2020.
 
1ο Βραβείο Ποιοτικής Διδασκαλίας:

Η πολιτική του Βραβείου Ποιοτικής Διδασκαλίας εγκρίθηκε από τη Σύγκλητο (Συνεδρία αρ. 04/2016) σε συνέχεια προηγούμενής της απόφασης (Συνεδρία αρ. 27/2015). Το Βραβείο ανακοινώθηκε από το γραφείο του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων στις 16/5/2016. Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. συμπληρώνοντας το Έντυπο Υποβολής Υποψηφιότητας. Η πρώτη απονομή του Βραβείου έγινε τον Ιούνιο 2017.

ΑΡΧΕΙΟ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΩΝ

1ο Βραβείο Ποιοτικής Διδασκαλίας - 2017:
Βραβείο στον Αναπλ. Καθηγητή Αριστοτέλη Κωνσταντινίδη του Τμήματος Νομικής της ΣΚΕΕΑ.
Έπαινοι: (α) στην Επίκουρη Καθηγήτρια Αλεξία Παναγιώτου του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης της ΣΟΕΔ και (β) στον Αναπλ. Καθηγητή Σωκράτη Στρατή του Τμήματος Αρχιτεκτονικής της ΠΟΛ.
Ανακοίνωση ΠΚ             Φωτογραφία             Άρθρο στην Κοινότητα, τεύχος 55ο Ιούλιος, 2017
 
AwardCeremony2017.JPG 
 
 
Παραδείγματα από άλλα πανεπιστήμια:

UC Berkeley - Distinguished Teaching Award

University of St. Andrews  - Teaching Excellence Awards

Education Awards at LSE