Το Κέντρο Διδασκαλίας και Μάθησης κάθε εξάμηνο διοργανώνει ταχύρρυθμα μαθήματα σε θέματα που βοηθούν τους φοιτητές στις σπουδές τους. Τα μαθήματα καλύπτουν θέματα που δεν προσφέρονται εντός των προγραμμάτων σπουδών του Πανεπιστημίου. Είναι μαθήματα που οι φοιτητές θα βρουν χρήσιμα στις σπουδές τους όπως τεχνικές μελέτης, δεξιότητες παρουσίασης, εισαγωγή στις υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης, εισαγωγή σε λογισμικά (π.χ. SPSS) κ.ά. Όλα τα μαθήματα ολοκληρώνονται σε 1 ημέρα (μέγιστη διάρκεια 6 ώρες).  

Χρήσιμες ιστοσελίδες για φοιτητές               

Υλικό από ταχύρυθμα μαθήματα για φοιτητές

Για νέους φοιτητές: Για να μπορέσετε να εγγραφείτε στα μαθήματα θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε λογαριασμό email του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Πριν κάνετε εγγραφή στα μαθήματα, να διαβάζετε τις περιλήψεις για να βεβαιώνεστε ότι τα μαθήματα σας ενδιαφέρουν και ότι μπορείτε να τα παρακολουθήσετε στις ημερομηνίες που δίνονται. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και όταν κάνετε εγγραφή αλλά δεν παρουσιάζεστε στα μαθήματα, χωρίς να έχετε ενημερώσει το ΚΕ.ΔΙ.ΜΑ. στερείτε την θέση από άλλους συμφοιτητές/συμφοιτήτριές σας.

Αν κάνετε εγγραφή μετά την Παρασκευή μεσημέρι για μάθημα του Σαββάτου και λάβετε το αυτόματο μήνυμα από το σύστημα ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ-ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ, επειδή δεν υπάρχει κάποιος από το διοικητικό προσωπικό μετά την Παρασκευή μεσημέρι που θα δει την εγγραφή σας, μπορείτε να πάτε στο συγκεκριμένο μάθημα και αν υπάρχουν φοιτητές που έχουν θέση αλλά δεν εμφανίστηκαν να πάρετε τη θέση τους. 

Όλα τα μαθήματα είναι δωρεάν για τους φοιτητές και δίνεται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.

Από το Χειμερινό Εξάμηνο 2014-15, "οι φοιτητές που παρακολουθούν 20 ώρες ταχύρρυθμων μαθημάτων του ΚΕ.ΔΙ.ΜΑ. θα πιστώνονται με μία (1) πιστωτική μονάδα". Μέγιστο όριο είναι οι 2 πιστωτικές μονάδες: Διαδικασία που ακολουθείται: Μετά από κάθε μάθημα (οι φοιτητές καλούνται να περιμένουν λίγες ημέρες μέχρι να παραληφθεί στο ΚΕ.ΔΙ.ΜΑ. το παρουσιολόγιο του μαθήματος) οι φοιτητές που παρακολούθησαν το μάθημα θα πρέπει να περνούν από το ΚΕ.ΔΙ.ΜΑ. (Γραφείο 103, 1ος όροφος, ΧΩΔ-02, Πανεπιστημιούπολη) με το ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ/ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ για να τους συμπληρώνεται το μάθημα που παρακολούθησαν. Για πληροφορίες επικοινωνήστε με το ΚΕ.ΔΙ.ΜΑ. (τηλ. 2289-4546). 

ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ/ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ - οι προπτυχιακοί φοιτητές μπορείτε να το πάρετε από την Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, τηλ. 2289-4021

ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ/ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ - οι μεταπτυχιακοί φοιτητές μπορείτε να το κατεβάσετε.

Ακολουθήστε τις οδηγίες στο ΔΕΛΤΙΟ!

Για να κάνετε εγγραφή θα χρειαστεί να κάνετε login στο σύστημα με email και password του ΠΚ. Οι νέοι φοιτητές θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσουν λογαριασμό email (δείτε τις οδηγίες πιο πάνω).

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ:

(41) Εαρινό Εξάμηνο 2017-18: 25η σειρά Ταχύρρυθμων Μαθημάτων Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για Φοιτητές & Εισαγωγικά Μαθήματα της Βιβλιοθήκης.
Υλικό από τα μαθήματα:
 
(40) Χειμερινό Εξάμηνο 2017-18: 24η σειρά Ταχύρρυθμων Μαθημάτων Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για Φοιτητές & Εισαγωγικά Μαθήματα της Βιβλιοθήκης.
Υλικό από τα μαθήματα:
 
(39) Ταχύρρυθμα Εισαγωγικά Μαθήματα σε θέματα πληροφορικής για πρωτοετείς φοιτητές 2017-18
Δείτε το περιεχόμενο των μαθημάτων και κάντε ηλεκτρονική εγγραφή επιλέγοντας ποια ημέρα σας βολεύει (23 ή 31 Αυγούστου 2017). 
Υλικό από τα μαθήματα:

Μαθήματα προηγούμενων ακαδημαϊκών ετών: