Σύντομο χρονολόγιο της παρουσίας του Θ.Ε.ΠΑ.Κ. στο εξωτερικό

1998 Ιούνιος Το Χρονικό της Κύπρου του Λεόντειου Μαχαιρά παρουσιάζεται στην Ιθάκη στο πλαίσιο του 21ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου και κερδίζει το Α' Βραβείο Σκηνοθεσίας.
1998 Ιούλιος Παραστάσεις του Χρονικού στο Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου (Φορτέτζα) και στο Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου.
1998 Σεπτέμβριος Το Χρονικό παρουσιάζεται στην Ακαδημία Αθηνών με διάλεξη του Μιχάλη Πιερή και συναυλία του Ευαγόρα Καραγιώργη με τα τραγούδια της παράστασης. Το έργο παίζεται στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Νέας Πεντέλης.
1999 Αύγουστος Ο Φιάκας του Μισιτζή παρουσιάζεται στο Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου.
2000 Απρίλιος – Μάιος Το Χρονικό του Μαχαιρά παρουσιάζεται στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
2000 Αύγουστος Η διασκευή της Λυσιστράτης του Κώστα Μόντη παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου και στη Διεθνή Συνάντηση Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Αρχαία Ολυμπία.
2001 Αύγουστος Η Ρωμιοσύνη του Βασίλη Μιχαηλίδη παρουσιάζεται στη Μονή Αρκαδίου, στο Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου και στο Φραγκοκάστελο της Κρήτης.
Το Θ.Ε.ΠΑ.Κ. συμμετέχει με το έργο Ρωμιοσύνη στη Διεθνή Συνάντηση Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Αρχαία Ολυμπία.
2001 Σεπτέμβριος Το Χρονικό του Μαχαιρά παρουσιάζεται στον Μυστρά στα πλαίσια των πανελλήνιων εκδηλώσεων «Βυζαντινές Ημέρες», υπό την αιγίδα του τότε Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Στεφανόπουλο.
2002 Ιούλιος Παράσταση του Χρονικού στο Συμπόσιο Κυπριακού Πολιτισμού και Τέχνης στο Μόναχο της Γερμανίας.
2003 Αύγουστος Το Θ.Ε.ΠΑ.Κ. συμμετέχει στη Διεθνή Συνάντηση Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Αρχαία Ολυμπία με το Άσμα του Γιοφυριού.
2004 Ιανουάριος Το Άσμα του Γιοφυριού παρουσιάζεται στην Ιταλία στο περίφημο θέατρο Ποντεντέρα των Jerzy Grotowski και Thomas Richards.
2005 Αύγουστος Η παραγωγή του Θ.Ε.ΠΑ.Κ. του Ερωτόκριτου του Κορνάρου παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Κρήτη με παραστάσεις στο Ρέθυμνο, το Πάνορμο, την Αργυρούπολη, το Σπήλι, το Πέραμα και τον Πλακιά.
2005 Οκτώβριος Ο Ερωτόκριτος παρουσιάζεται στην Αθήνα και στα Ιωάννινα στο πλαίσιο του ΣΤ' Διεθνούς Συνεδρίου «Neograeca Medii Aevi».
2006 Ιούλιος Περιοδεία του Θ.Ε.ΠΑ.Κ. στην Κρήτη με παραστάσεις του Ερωτόκριτου στο Ηράκλειο, στην Ιεράπετρα, τη Σητεία και τον Άγιο Νικόλαο, και στο Φεστιβάλ «Υακίνθεια» στα Ανώγεια.
2006 Οκτώβριος Ο Ερωτόκριτος παρουσιάζεται στο Α' Διεθνές Εκπαιδευτικό Συνέδριο με θέμα «Λαϊκός Πολιτισμός και Εκπαίδευση» στον Βόλο.
Παράσταση του Ερωτόκριτου στα Χανιά, Κρήτης, στο πλαίσιο του Ι' Διεθνούς Κρητολογικού Συνεδρίου.
2007 Απρίλιος – Μάιος Ο Ερωτόκριτος παρουσιάζεται στο Μιούνστερ, Αμβούργο και Μόναχο.
2007 Ιούλιος Ο Ερωτόκριτος παρουσιάζεται στον Πύργο Ηλίας, Κρήτης.
2008 Ιούλιος Το Χρονικό του Μαχαιρά και ο Ερωτόκριτος παρουσιάζονται στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου.
2008 Σεπτέμβριος Παραστάσεις του Ερωτόκριτου στο Αργυρόκαστρο και τους Αγίους Σαράντα στην Αλβανία.
2008 Οκτώβριος Παραστάσεις του Ερωτόκριτου στο Στρασβούργο και το Άμστερνταμ.
2009 Φεβρουάριος Το Χρονικό του Μαχαιρά παρουσιάζεται στο Θέατρο Richelieu της Σορβόννης, Παρίσι.
2010 Μάιος Παράσταση του Άσματος του Γιοφυριού στην Κατάνια με την ενσωμάτωση αφηγητή και ορισμένων σκηνών στην ιταλική γλώσσα.
2010 Ιούνιος Παρουσίαση στο Παλέρμο της δισυπόστατης παράστασης του Ερωτόκριτου στα ελληνικά και στα ιταλικά.
2010 Ιούνιος Παράσταση του Άσματος του Γιοφυριού στο Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (Ελλάδος) στην Αθήνα.
2010 Αύγουστος Παράσταση της Λυσιστράτης στα Χανιά σε συνεργασία με την Εταιρεία Κρητικών Σπουδών και το Ίδρυμα Καψωμένου.
2010 Οκτώβριος Παρουσίαση της δισυπόστατης παράστασης του Ερωτόκριτου στα ελληνικά και στα ιταλικά, στη Βενετία, την Τεργέστη και τη Ρώμη.
2011 Ιούλιος Παραστάσεις του Άσματος του Γιοφυριού στα πανεπιστήμια του Αμβούργου, Βερολίνου και Μόναχου, Γερμανία, καθώς και στην Εταιρεία Κρητικών Σπουδών και το Ίδρυμα Καψωμένου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου «Λαϊκός πολιτισμός της Ελλάδας και της Κύπρου».
2012 Μάρτιος Το Άσμα του Γιοφυριού και η κυπριακή Λυσιστράτη του Κώστα Μόντη παρουσιάζονται στο King's College του Λονδίνου.
2012 Απρίλιος Παραστάσεις του Ερωτόκριτου και του Χρονικού της Κύπρου στην Κρατική Σχολή Ξένων Γλωσσών στη Βαρκελώνη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 25η επέτειο από την ίδρυση του Τμήματος Νεοελληνικών.
2013 Απρίλιος Παράσταση του Άσματος του Γιοφυριού στο Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης, στο πλαίσιο Διεθνούς Συμποσίου Νεοελληνικών Σπουδών.
2013 Ιούλιος Η παράσταση Νερά της Κύπρου, της Συρίας και της Αιγύπτου. Σπουδή στον "θεατρικό" Καβάφη παρουσιάζεται στο Θέατρο Φρυνίχου των Δελφών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που οργάνωσε το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών για την επέτειο των 150 χρόνων από τη γέννηση του Κ. Π. Καβάφη.
2014 Απρίλιος Η παράσταση Νερά της Κύπρου, της Συρίας και της Αιγύπτου. Σπουδή στον "θεατρικό" Καβάφη παρουσιάζεται στο Θέατρο Vascello της Ρώμης (σε δίγλωσση μορφή, ελληνικά και ιταλικά) και στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν στην Αθήνα.
2014 Σεπτέμβριος Παράσταση του Χρονικού της Κύπρου στο Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (Μ.Ι.Ε.Τ.) στην Αθήνα.
2014 Οκτώβριος Παράσταση του έργου Νερά της Κύπρου, της Συρίας και της Αιγύπτου. Σπουδή στον "θεατρικό" Καβάφη στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών της Θεσσαλονίκης.
2015 Απρίλιος Παραστάσεις του έργου Το Άσμα του Γιοφυριού στη Γρανάδα (Aula Magna της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γρανάδας) και στη Βαρκελώνη (παλάτσο Arxiu de la Corona d´Aragon).
2015 Ιούλιος-Αύγουστος Περιοδεία με την παράσταση Ερωτόκριτος στην Κρήτη (Χανιά, Ανώγεια, Σητεία, Ηράκλειο).
2015 Οκτώβριος Παρουσίαση της παράστασης Νερά της Κύπρου, της Συρίας, και της Αιγύπτου. Σπουδή στον "θεατρικό" Καβάφη στην Κομοτηνή στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου «Ταυτότητες: Γλώσσα και Λογοτεχνία» για τα 20 χρόνια του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
2016 Mάιος Παρουσίαση της παράστασης Νερά της Κύπρου, της Συρίας, και της Αιγύπτου. Σπουδή στον "θεατρικό" Καβάφη στο Παλέρμο, (σε δίγλωσση μορφή, ελληνικά και ιταλικά) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Παλέρμο.