Ζηνώνειο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στη Λάρνακα 

Ο Δήμος Λάρνακας, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Προοδευτική Κίνηση Λάρνακας συνεχίζουν για 21η χρονιά τη διοργάνωση του Ζηνώνειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου στηΛάρνακα με τη στήριξη για 8ο συνεχόμενο έτος και του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου.
 
Πρόκειται για σειρά εκλαϊκευμένων διαλέξεων, οι οποίες είναι ανοικτές για το κοινό και προσφέρουν την ευκαιρία στο ευρύτερο σύνολο να ενημερωθεί για διάφορα θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος.

Οι συγκεκριμένες διαλέξεις πραγματοποιούνται από μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) του Πανεπιστημίου Κύπρου, ενώ εμπλουτίζονται με τη συμμετοχή μελών ΔΕΠ ξένων Πανεπιστημίων, καθώς επίσης και ειδικών από επιστημονικά ινστιτούτα και οργανισμούς.

Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη και τέταρτη Τρίτη του μήνα, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών που στεγάζεται στο Κτήριο της πρώην Οθωμανικής Τράπεζας, Πλατεία Βασιλέως Παύλου και Ζήνωνος Κιτιέως αρ. 1 στη Λάρνακα, μεταξύ 7.00μ.μ. και 8:30μ.μ. και μεταδίδονται παγκύπρια σε απ’ ευθείας μετάδοση από το Πρώτο Πρόγραμμα του Ραδιοφώνου του ΡΙΚ (97.2).

Η διάρκεια των διαλέξεων είναι περίπου 45 λεπτά και στη συνέχεια ακολουθεί συζήτηση μέχρι τις 9:00μμ. Το κοινό το οποίο παρακολουθεί τη διάλεξη μπορεί να απευθύνει ερωτήσεις.

Το Γραφείο Εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Δήμος Λάρνακας και η Προοδευτική Κίνηση Λάρνακας συνεργάζονται για την προετοιμασία του προγράμματος και την καλύτερη προβολή του. Σχετικές ανακοινώσεις τύπου δίνονται στα ΜΜΕ πριν και μετά από κάθε διάλεξη με ορισμένες επιπρόσθετες πληροφορίες αναφορικά με το περιεχόμενο της διάλεξης για την καλύτερη ενημέρωση του κοινού.

Κατά την Τελετή Λήξης κάθε χρόνου απονέμονται ειδικά Πιστοποιητικά Παρακολούθησης σε όσους παρευρεθούν σε όλες τις διαλέξεις.
 
Οργανωτική Επιτροπή:
Άκης Ιωάννου, Πολιτιστικός Λειτουργός Δήμου Λάρνακας
Πέτρος Κρασάς, Πρόεδρος Προοδευτικής Κίνησης Λάρνακας
Δόξα Κωμοδρόμου, Επικεφαλής Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
Πανεπιστημίου Κύπρου
Ελεάνα Μιλτιάδους, Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Πανεπιστημίου Κύπρου
Γεωργία Συμεού, Πολιτιστικές Υπηρεσίες Δήμου Λάρνακας

Πληροφορίες:
Τηλ. +357 24657745 (Δήμος Λάρνακας)
Τηλ. +357 22894305 (Πανεπιστήμιο Κύπρου)
Ραδιοφωνική Επιμέλεια:
Κώστας Μιχαηλίδης, Δημοσιογράφος ΡΙΚ
Ηχοληψία σύνδεσης και μετάδοσης: Ρένος Κυριάκου
 
Πρόγραμμα Ζηνώνειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου 
 

 
 
Ο Δήμος Γεροσκήπου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ράδιο Πάφος Παγκύπρια διοργανώνουν από κοινού σειρά διαλέξεων, με την ονομασία «Ιεροκήπειον Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στην Πάφο».
 
Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει την ευκαιρία στο κοινό της Γεροσκήπου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της επαρχίας Πάφου, να ενημερωθεί μέσα από εκλαϊκευμένες διαλέξεις για επιστημονικά θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος.
 
Οι διαλέξεις είναι ανοικτές για το κοινό και δίνονται από μέλη του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Κύπρου, την τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολυδύναμου Κέντρου Γεροσκήπου. Οι διαλέξεις εμπλουτίζονται και με τη
συμμετοχή μελών διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού ξένων Πανεπιστημίων, καθώς επίσης και ειδικών από επιστημονικά ινστιτούτα και οργανισμούς. Όλες οι διαλέξεις αρχίζουν στις 19:00 και μεταδίδονται απευθείας από τον ραδιοσταθμό «Ράδιο Πάφος Παγκύπρια» στις συχνότητες 93.7 FM (Πάφος), 98.8 FM (Λευκωσία, Λάρνακα, Αμμόχωστο, Πόλη Χρυσοχούς) 95.5 FM (Λεμεσός) και διαδικτυακά στην ιστοσελίδα: www.radiopafos.com

Με την ολοκλήρωση των διαλέξεων, κατά την τελετή λήξης, απονέμονται τα πιστοποιητικά παρακολούθησης στο κοινό που θα συμμετάσχει στον θεσμό κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.
 
Οργανωτική Επιτροπή:
Μιχάλης Παυλίδης, Δήμαρχος Γεροσκήπου
Νίκος Π. Παλιός, Λειτουργός Πολιτιστικών Θεμάτων και Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Γεροσκήπου
Φώτης Νικολαϊδης, Διευθυντής «Ράδιο Πάφος Παγκύπρια»
Δόξα Κωμοδρόμου, Επικεφαλής Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Πανεπιστημίου Κύπρου
Ελεάνα Μιλτιάδους, Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Πανεπιστημίου Κύπρου
Χορηγοί Επικοινωνίας: Εφημερίδα «Πολίτης», UCY VOICE 95.2 FM

Πληροφορίες:
Δήμος Γεροσκήπου, τηλ. +357 26960857/67
Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Πανεπιστημίου Κύπρου, τηλ. +357 22894305

Πρόγραμμα Ιεροκηπείου Ελεύθερου Πανεπιστημίου


 
 

ΤΤο Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Ελληνική Κυπριακή Αδελφότητα (υπό την αιγίδα της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου), με χορηγία της Ελληνικής Κυπριακής Αδελφότητας και του Ελληνικού Κυπριακού Κοινοτικού Ιδρύματος, διοργανώνουν για 17η συνεχόμενη χρονιά, σειρά εκλαϊκευμένων διαλέξεων, ανοικτών για το κοινό, με την ονομασία, Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στην Ομογένεια του Λονδίνου.

Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει την ευκαιρία στο ευρύ κοινό της παροικίας του Λονδίνου να ενημερωθεί, μέσα από εκλαϊκευμένες διαλέξεις, για διάφορα επιστημονικά θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος. Το πρόγραμμα παρέχει επίσης την ευκαιρία για γνωριμία και ανάπτυξη διαλόγου μεταξύ των μελών της παροικίας και του Πανεπιστημίου Κύπρου, το οποίο επεκτείνει την επιστημονική και την κοινωνική προσφορά του προς τους απόδημους Κυπρίους του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται την τρίτη Πέμπτη κάθε μήνα, στο Οίκημα της Ελληνικής Κυπριακής Αδελφότητας (Britannia Road, North Finchley, London N12 9RU), στις 20:00 και διαρκούν μέχρι και τις 21:30. Η διάρκεια της διάλεξης είναι περίπου 45 λεπτά και ο υπόλοιπος χρόνος διατίθεται για συζήτηση.

Οι διαλέξεις μεταδίδονται από τον ελληνικό ραδιοσταθμό (LGR) και από τον ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό του Λονδίνου (Hellenic T.V.)

Στην προβολή του προγράμματος συμβάλλουν οι χορηγοί επικοινωνίας: εφημερίδες «Ελευθερία» και «Παροικιακή», ο Ραδιοφωνικός Σταθμός LGR και ο τηλεοπτικός σταθμός “Hellenic TV” για τη Μεγάλη Βρετανία, το ΚΥΠΕ και η εφημερίδα «Πολίτης» για την Κύπρο.
Κατά την Τελετή Λήξης κάθε χρόνου απονέμονται Ειδικά Πιστοποιητικά Παρακολούθησης σε όλους όσοι παρευρεθούν σε όλες τις διαλέξεις.

Οργανωτική Επιτροπή:

Νίνος Κουμέττου
Νίκος Αργυρίδης
Ανδρέας Καραολής
Σάββας Παυλίδης
Συντονισμός:
Ανδρέας Καραολής, Γραμματέας Ελληνικής Κυπριακής Αδελφότητας, Λονδίνο
Δόξα Κωμοδρόμου, Επικεφαλής Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, Πανεπιστημίου Κύπρου
Ελεάνα Μιλτιάδους, Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Πανεπιστημίου Κύπρου

Πληροφορίες:
Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Πανεπιστημίου Κύπρου, τηλ. +357 22894305
Οίκημα Ελληνικής Κυπριακής Αδελφότητας Λονδίνου, Britannia Road, London 9RU
Τηλ. 00447956849094 και 00442084459999, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πρόγραμμα Ελεύθερου Πανεπιστημίου στην Ομογένεια του Λονδίνου 
 

 
 
Η Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας–Αμμοχώστου και το Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνουν για 9η χρονιά το Σαλαμίνιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι. Στόχος του Ελεύθερου Πανεπιστημίου είναι η ενημέρωση του ευρύτερου κοινού μέσα από εκλαϊκευμένες διαλέξεις για επίκαιρα, σύγχρονα και διαχρονικά θέματα. Μέσα από τον κοινωνικό και πολιτιστικό αυτό θεσμό, το Σαλαμίνιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Αμμοχώστου επιδιώκει να συμβάλει στην πολιτιστική και πνευματική αναβάθμιση της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

Ομιλητές στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο είναι μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Κύπρου και άλλων Πανεπιστημίων, ειδικοί από επιστημονικά ινστιτούτα και οργανισμούς, καθώς επίσης και σημαντικές προσωπικότητες εκτός ακαδημαϊκού χώρου. Για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 θα πραγματοποιηθούν τέσσερις συναντήσεις υπό τη μορφή της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης. Σε κάθε συνάντηση δύο ομιλητές θα παρουσιάσουν σύντομη εισήγηση γύρω από ένα κοινό θέμα, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση.
 
Η πρώτη συνάντηση θα γίνει στον χώρο της 5ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Κύπρου στην Πλατεία Μητροπόλεως, Παραλίμνι, ενώ οι επόμενες τρεις συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας- Αμμοχώστου, Φιλικής Εταιρείας 13, Παραλίμνι, (Πάροδος Λεωφόρου Πρωταρά, απέναντι από τον ιερό ναό Αγίας Βαρβάρας προς τον Προσφυγικό Συνοικισμό).
 
Οι διαλέξεις θα μεταδίδονται ζωντανά από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως (www.imconstantias.org.cy), και ηχογραφημένες από τον ραδιοσταθμό του Πανεπιστημίου Κύπρου, UCY Voice (95.2 FM).
 
Με την ολοκλήρωση των διαλέξεων, κατά την τελετή λήξης (7 Μαΐου 2020), θα απονεμηθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης στα μέλη που συμμετείχαν στον θεσμό κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.
 
Οργανωτική Επιτροπή:
 
Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασίλειος
Σταύρος Φωτίου, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Κύπρου
Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς, Πρωτοσύγκελλος Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας-Αμμοχώστου
Δρ Γεώργιος Κάκκουρας, Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης Πρωτοπρεσβύτερος Χριστόδουλος Χριστοδούλου, Γραφείο Πνευματικής Διακονίας Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας-Αμμοχώστου
Δόξα Κωμοδρόμου, Επικεφαλής Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Πανεπιστημίου Κύπρου
Ελεάνα Μιλτιάδους, Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Πανεπιστημίου Κύπρου

Πληροφορίες:

Γραφείο Πνευματικής Διακονίας Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας–Αμμοχώστου, τηλ. 23812456/7
Γραφείο Tύπου και Δημοσίων Σχέσεων Πανεπιστημίου Κύπρου, τηλ. 22894305
 
Πρόγραμμα Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι   
 

 
 
Ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς και το Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνουν από κοινού σειρά διαλέξεων, με την ονομασία «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Πόλεως Χρυσοχούς». Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει την ευκαιρία στο κοινό της Πόλεως Χρυσοχούς,
αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Επαρχίας Πάφου, να ενημερωθεί μέσα από εκλαϊκευμένες διαλέξεις για επιστημονικά θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος.

Οι διαλέξεις είναι ανοικτές για το κοινό και δίνονται από μέλη του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Κύπρου, την πρώτη Παρασκευή κάθε μήνα στο Πολιτιστικό κέντρο Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς. Οι διαλέξεις εμπλουτίζονται και με τη συμμετοχή μελώνδιδακτικού και ερευνητικού προσωπικού ξένων Πανεπιστημίων, καθώς επίσης και ειδικών από επιστημονικά ινστιτούτα και οργανισμούς.

Όλες οι διαλέξεις αρχίζουν στις 19:00. Με την ολοκλήρωση των διαλέξεων, κατά την τελετή λήξης, απονέμονται τα πιστοποιητικά παρακολούθησης στο κοινό που θα συμμετάσχει στο θεσμό κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.
 
Οργανωτική Επιτροπή:

Γιώτης Παπαχριστοφή, Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς
Δόξα Κωμοδρόμου, Επικεφαλής Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Πανεπιστημίου Κύπρου
Ελεάνα Μιλτιάδους, Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Πανεπιστημίου Κύπρου
Χορηγοί Επικοινωνίας: Εφημερίδα «Πολίτης», UCY VOICE 95.2 FM
Πληροφορίες:
Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς, τηλ. +357 26321321
Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Πανεπιστημίου Κύπρου, τηλ. +357 22894305

Πρόγραμμα Ελεύθερου Πανεπιστημίου Πόλις Χρυσοχούς