Η Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι για ακόμα μια χρονιά, απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Κύπρου, έχουν εξασφαλίσει πέντε πρώτα παγκόσμια βραβεία σε επαγγελματικές εξετάσεις του ICAEW (Institute of Chartered Accountants in England and Wales), οι οποίες διεξήχθησαν τo Σεπτέμβριο και το Δεκέμβριο του 2016.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου συγχαίρει θερμά τους απόφοιτους, Σοφία Παπαγεωργίου, Ανδρέα Κωνσταντίνου, Χαραλαμπία Σκορδή και Μαρτινιανό Παπαδόπουλο, οι οποίοι πέτυχαν την υψηλότερη επίδοση και κατετάγησαν πρώτοι παγκοσμίως, στις πιο πάνω εξετάσεις.

Συγκεκριμένα, το Σεπτέμβριο του 2016, η απόφοιτος (2015) του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Σοφία Παπαγεωργίου, η οποία λαμβάνει επαγγελματική κατάρτιση στην εταιρία PricewaterhouseCoopers Limited, εξασφάλισε την πρώτη θέση παγκοσμίως και το βραβείο Spicer & Pegler στο Financial Accounting & Reporting, ανάμεσα σε 1,788 υποψήφιους.

Το Δεκέμβριο του 2016, οι απόφοιτοι (2016) του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Ανδρέας Κωνσταντίνου, ο οποίος λαμβάνει επαγγελματική κατάρτιση στην εταιρία PricewaterhouseCoopers Limited και Χαραλαμπία Σκορδή, η οποία λαμβάνει επαγγελματική κατάρτιση στην εταιρία KPMG Limited αλλά και ο απόφοιτος (2014) του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Μαρτινιανός Παπαδόπουλος, ο οποίος λαμβάνει επαγγελματική κατάρτιση στην εταιρία PricewaterhouseCoopers Limited, έχουν εξασφαλίσει από κοινού την πρώτη θέση παγκοσμίως και το βραβείο Watts στο Audit & Assurance ανάμεσα σε 1,560 υποψήφιους.

Ο Μαρτινιανός Παπαδόπουλος, έχει εξασφαλίσει επίσης την πρώτη θέση παγκοσμίως και το βραβείο Spicer & Pegler στο Financial Accounting & Reporting, το Δεκέμβριο του 2016, ανάμεσα σε 1,518 υποψήφιους.

Όλα τα πρώτα βραβεία σε Audit & Assurance και Financial Accounting & Reporting για το 2016, έχουν απονεμηθεί σε απόφοιτους του Πανεπιστημίου Κύπρου. Από το 2008 μέχρι σήμερα, απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Κύπρου έχουν εξασφαλίσει 25 βραβεία σε επαγγελματικές εξετάσεις του ICAEW. Τα εν λόγω βραβεία παρουσιάζονται αναλυτικά στον πιο κάτω πίνακα:
 
Βραβεία σε απόφοιτους του Πανεπιστημίου Κύπρου από το 2008:
 
Untitled
Οι διεθνείς επιτυχίες των αποφοίτων του Πανεπιστημίου Κύπρου τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύουν έμπρακτα το υψηλό επίπεδο των σπουδών τους και τα εχέγγυα που τους προσφέρουν για μετεκπαίδευση και περαιτέρω εξέλιξη. Όπως δήλωσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης «στόχος μας είναι να συνεχίσουν οι απόφοιτοί μας να διαπρέπουν, μεταξύ άλλων στις απαιτητικές εξετάσεις των παγκόσμια αναγνωρισμένων επαγγελματικών τίτλων Certified Accountant (ACCA) και Chartered Accountant (ACA) οι οποίες στοχεύουν στη δημιουργία των ηγετών του αύριο. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου το οποίο έχει ανακηρύξει το 2017 ως Έτος Ποιοτικής Διδασκαλίας, παρέχει στους φοιτητές του ένα περιβάλλον πνευματικών προκλήσεων, ενώ τους προετοιμάζει κατάλληλα ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις αυξημένες απαιτήσεις του τομέα των επιχειρήσεων διεθνώς».