Για ακόμη μια χρονιά, τα ετήσια «Βραβεία Έρευνας» απονεμήθηκαν σε ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου Κύπρου. Τα Βραβεία απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο της Τελετής Απονομής των «Κυπριακών Βραβείων Καινοτομίας και Έρευνας 2016» της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου (ΟΕΒ), την οποία συνδιοργάνωσε με το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (IΠΕ) τη Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016.
 
tsoukas

Το «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας – Διακεκριμένος Ερευνητής 2016» στη θεματική ενότητα Κοινωνικές Επιστήμες απονεμήθηκε στον Καθηγητή Χαρίδημο Τσούκα του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Το βραβείο απονεμήθηκε από κοινού με τον Δρ. Μ. Ζεμπύλα. Το «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας - Διακεκριμένος Ερευνητής 2016» απονέμεται σε άριστους, διακεκριμένους ερευνητές με μακροχρόνια ερευνητική εμπειρία, που δραστηριοποιούνται ερευνητικά στην Κύπρο και οι οποίοι με την υψηλής ποιότητας και υψηλού αντίκτυπου ερευνητική τους δραστηριότητα τιμούν τον τόπο. Για το 2016 το Βραβείο αποφασίστηκε να απονεμηθεί σε ερευνητή στον τομέα των Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών (Social Sciences and Humanities). Στον νικητή του «Κυπριακού Βραβείου Έρευνας –Διακεκριμένος Ερευνητής 2016» απονέμεται ως βραβείο έργο τέχνης, το οποίο έχει φιλοτεχνηθεί ειδικά για το σκοπό αυτό.
 
Ξεφτέρης

Το «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας-Νέος Ερευνητής 2016» στη θεματική ενότητα «Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες» απονεμήθηκε στον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δημήτριο Ξεφτέρη. Το «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας - Νέος Ερευνητής 2016» απονέμεται σε ερευνητές οι οποίοι έχουν υλοποιήσει συγκεκριμένο ερευνητικό έργο υψηλής ποιότητας, που έχει ολοκληρωθεί τα τελευταία τρία χρόνια, μέχρι την ημερομηνία προκήρυξης του Διαγωνισμού, σε μια από τις ακόλουθες θεματικές ενότητες: Φυσικές Επιστήμες και Μηχανική, Επιστήμες Ζωής, Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες. Στον νικητή του «Κυπριακού Βραβείου Έρευνας - Νέος Ερευνητής 2016», επιδίδεται ως βραβείο έργο τέχνης, ενώ παραχωρείται στον Ανάδοχο Φορέα χορηγία ύψους €35.000 για σκοπούς συνέχισης της έρευνας του νέου ερευνητή ως Συντονιστής.