Το Erasmus Mundus είναι ένα πρόγραμμα συνεργασίας και κινητικότητας στον τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης που αποσκοπεί:
  • στην ενίσχυση της ποιότητας στην ευρωπαϊκή ανώτατη εκπαίδευση,
  • στην προώθηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως κέντρου αριστείας για τη μάθηση σε παγκόσμιο επίπεδο,
  • στην προώθηση της διαπολιτισμικής κατανόησης μέσω της συνεργασίας με τρίτες χώρες, καθώς και στην ανάπτυξη τρίτων χωρών στον τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης.
Το Erasmus Mundus συνιστά απάντηση στις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης, όπως τις αντιμετωπίζει σήμερα η ευρωπαϊκή ανώτατη εκπαίδευση, και ειδικά στην ανάγκη να προσαρμοστούν τα εκπαιδευτικά συστήματα στις απαιτήσεις της κοινωνίας της γνώσης, να ενισχυθεί η ελκυστικότητα και η προβολή της ευρωπαϊκής ανώτατης εκπαίδευσης παγκοσμίως και να δοθεί ώθηση στη διαδικασία σύγκλισης των δομών απονομής πτυχίων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα θέματα αυτά κατέχουν κεντρική θέση στις εθνικές διαδικασίες μεταρρύθμισης της ανώτατης εκπαίδευσης που βρίσκονται επί του παρόντος σε εξέλιξη στα κράτη μέλη. Το Erasmus Mundus αποτελεί, επίσης, ένα σημαντικό μέσο για την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του υπόλοιπου κόσμου.
 
Τα πρόγραμμα Erasmus Mundus περιλαμβάνει τρεις δράσεις:
 
Δράση 1 : Υλοποίηση κοινών προγραμμάτων σε επίπεδο μεταπτυχιακών (Δράση 1 A) και διδακτορικών (Δράση 1 B) σπουδών και χορήγηση ατομικών υποτροφιών για συμμετοχή στα προγράμματα αυτά.
 
Δράση 2: Συμπράξεις Erasmus Mundus.
 
Δράση 3: Προώθηση της ευρωπαϊκής ανώτατης εκπαίδευσης.
 
To Πανεπιστήμιο Κύπρου συμμετέχει σε δύο προγράμματα ERASMUS MUNDUS Δράση 2 για την περίοδο 2013-2016
 
 
 
Πληροφορίες για το Πρόγραμμα HERMES μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.hermes-mundus.eu/
Συντονιστής του Προγράμματος HERMES είναι το TETHYS, Aux-Marseille University (https://tethys.univ-amu.fr/en και www.univ-amu.fr/en).
Για περισσότερες πληροφορίες: Παντελίτσα Ετεοκλέους Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
 
Για αιτήσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα Swap and Transfer επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.swap-transfer.eu/ - αιτήσεις μέχρι 31/1/2015
Για περισσότερες πληροφορίες: Έμμα Ζένιου, Γραφείο Υποστήριξης Κινητικότητας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.