Nikoletta
Νικολέττα Επαμεινώνδα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Η Νικολέττα είναι διδακτορική φοιτήτρια στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου υπό την επίβλεψη της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Τατιάνας Συνοδινού. Η διδακτορική της διατριβή εξετάζει: the effectiveness of Trade Secrets Directive in common law countries within the European Union. Η Νικολέττα είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη νομική με άριστα από το University of Durham, St John's College και προπτυχιακού από το University of Cambridge, Girton College. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν την πνευματική ιδιοκτησία, το φαρμακευτικό/ κανονιστικό δίκαιο.
 
Δημοσιεύσεις:
co-author, Copyright in the Information Society: A Guide to National Implementation of the European Directive (2nd edn) (Cyprus chapter), Mar 1, 2019, Edward Elgar Publishing Limited
co-author, Overview of the national laws on electronic health records in the EU Member States: National Report for Cyprus, Apr 7, 2014, Milieu Ltd and Time.lex
   
 
Αθηνά Ηροδότου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Η Αθηνά είναι υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η διαδακτορική της διατριβή εξετάζει το νομικό καθεστώς των θαλάσσιων ζωνών σε περιοχές όπου επικρατούν παράνομες εδαφικές καταστάσεις, υπό την επίβλεψη του Αναπληρωτή Καθηγητή Αριστοτέλη Κωνσταντινίδη. Παράλληλα, εργάζεται ως μεταπτυχιακή συνεργάτιδα στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου στο ερευνητικό πρόγραμμα ‘Criminogenic Constitutions, Political Crimes and Combating Extremism’. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως μεταπτυχιακή συνεργάτιδα σε θέματα δημοσίου διεθνούς δικαίου, συνταγματικού δικαίου, εργατικού δικαίου και δικαίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα ερευνητικά της ενδιαφέρονται περιλαμβάνουν το γενικό διεθνές δίκαιο, το δίκαιο της θάλασσας, το δίκαιο των διεθνών συμβάσεων και ζητήματα κυριαρχίας. Η Αθηνά είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο (LLM in Public International Law) από το University of Nottingham (2016) και πτυχίου Νομικής από το Πανεπιστήμιο Κύπρου (2015).
 
Δημοσιεύσεις:
- Kombos, C., Herodotou, A., ‘A 'bail-in’ of social rights? The Cypriot experience of the financial crisis’ in Becker, U., Poulou, A., (eds.) Social Rights after the European Financial Crisis: The Constitution of the Welfare State under Pressure (Oxford University Press, 2019, forthcoming).
- Kombos, C., Herodotou, A., '(Un-)Constitutional Amendments: The Cypriot Paradigm’ (2019) 25(3) European Public Law 305-324.
- Constantinides, A., Herodotou, A., “Re Petition of Seif Eldin Mostafa Mohamed Emam, Decision on application for writ of habeas corpus, Civil Application No 121/2016; ILDC 2701 (CY 2017), 16 February 2017”, International Law in Domestic Courts (ILDC) Report, OUP (2018).
   
IoannaNeofytou
Ιωάννα Νεοφύτου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Η Ιωάννα είναι διδακτορική φοιτήτρια στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, από τον Σεπτέμβριο του 2018, υπό την επίβλεψη του Επίκουρου Καθηγητή, Χαράλαμπου Παπαχαραλάμπους. Η έρευνα της πραγματεύεται την διασταύρωση της νευροεπιστήμης και του Δικαίου, με απώτερο στόχο την γεφύρωση των θεωρητικών αμφισβητήσεων που άπτονται της φιλοσοφίας της ποινής με την δικαστηριακή πρακτική, κατά το στάδιο επιβολής της ποινής. Ειδικότερα, με την έρευνα της επιδιώκει να αξιολογήσει τον ρόλο που δύνανται να διαδραματίσουν τα νευροεπιστημονικά ευρήματα, αφενός στην αμφισβήτηση και διαμόρφωση της θεωρίας γύρω από τον σκοπό επιβολής της ποινής και αφετέρου, στην βελτιστοποίηση της αντεγκληματικής πολιτικής με βασική συνισταμένη την έννοια της επικινδυνότητας.
 
Η Ιωάννα κατέχει πτυχίο Νομικής (τετραετές) και μεταπτυχιακό δίπλωμα (διετές) στο Ποινικό Δίκαιο και Ποινική Δικονομία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών της σπουδών εκπόνησε Διπλωματική Μελέτη με θέμα το Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης στα Εγκλήματα Διαφθοράς η οποία βαθμολογήθηκε με Άριστα. Κατά τα έτη 2016-2017 πραγματοποίησε την άσκηση της ως Δικηγόρος στην Αθήνα και διετέλεσε μέλος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Σήμερα η Ιωάννα, μετά την ολοκλήρωση της άσκησης της στην Κύπρο, είναι εγγεγραμμένη δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Κύπρου και δραστηριοποιείται κυρίως σε ποινικές υποθέσεις.
   
 
Κωνσταντίνος Παντελή
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ο Κωνσταντίνος είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου υπό την καθοδήγηση του Αναπληρωτή Καθηγητή Αριστοτέλη Κωνσταντινίδη. Η έρευνα του επικεντρώνεται στο καθεστώς των Κυρίαρχων Περιοχών των Βάσεων σε Δεκέλεια και Ακρωτήρι κάτω από το Διεθνές Δίκαιο. Τα ενδιαφέροντα του αφορούν στο Δίκαιο των Συνθηκών, της Εδαφικής Κυριαρχίας και του δικαιώματος των λαών στην αυτοδιάθεση.
 
Ο Κωνσταντίνος εργάζεται ως δικηγόρος στο γραφείο Ορφανίδης, Χριστοφίδης & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. Είναι μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου από το 2017. Απέκτησε μεταπτυχιακό στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Νόττινγχαμ το 2016. Τέλος, ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στη Νομική με άριστα από το Πανεπιστήμιο Κύπρου το 2015.
 
 StephaniePapaioannou
Στέφανη Παπαϊωάννου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Η Στέφανη είναι Υποψήφια Διδάκτορ του Πανεπιστημίου Κύπρου από το Σεπτέμβρη του 2018 υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή Δρ Κωνσταντίνου Κόμπου. Η Διδακτορική της έρευνα επικεντρώνεται κυρίως στους τομείς του Δημοσίου Δικαίου (Συνταγματικό Δίκαιο & Διοικητικό Δίκαιο) και του Συγκριτικού Δικαίου και σκοπός της διδακτορικής της διατριβής είναι να εξετάσει την ενδιάμεση κατηγορία των νομικών οντοτήτων που δύνανται να τοποθετηθούν ανάμεσα σε αυτές του ιδιωτικού τομέα και αυτές του δημοσίου τομέα στην Κύπρο, με παράλληλη συγκριτική επισκόπηση της εν λόγω κατηγοριοποίησης σε άλλα κράτη. 
 
Η Στέφανη κατέχει από το 2013 Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών του Τομέα Διεθνών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης της Ελλάδος, με Άριστα στην κατεύθυνση του Οικονομικού Διεθνούς Δικαίου, του Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου και του Συγκριτικού Δικαίου (τριετές κύκλος μεταπτυχιακών σπουδών). Είναι πτυχιούχος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην Ελλάδα από το 2009. Κατα τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε υποτροφίες και επιχορηγήσεις (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου, Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη). Έχει λάβει μέρος σε διάφορα σεμινάρια και ερευνητικά προγράμματα (μεταξύ άλλων, "Ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων, Συντονισμός Κοινωνικής Ασφάλισης, Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και Κύπρος", που διοργάνωσε το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ σχέδιο FreSsco, Λευκωσία, Κύπρος, 2015. "Ακαδημαϊκή Συνάντηση Τομέων Διεθνούς Δικαίου Πανεπιστήμιου Σόφιας και Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, "Ελευθερία εγκατάστασης εταιρειών στην ΕΕ", Sofia, Bulgaria, 2010).

Η Στέφανη ασκεί παράλληλα ιδιωτική δικηγορία. Άσκησε δικηγορία στην Ελλάδα από το 2009 μέχρι και το 2013. Αποτέλεσε μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από το 2011 μέχρι και το 2013, μετά την ολοκλήρωση διετούς δικηγορικής άσκησης. Από το 2014 είναι μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και έχει λάβει το πρωτείο του Ποινικού Δικαίου στις εξετάσεις του Συλλόγου. Είναι υπεύθυνη του δικαστηριακού τμήματος σε δικηγορική εταιρεία της Λευκωσίας και ασχολείται με υποθέσεις Διοικητικού Δικαίου, Εργατικού Δικαίου και Εμπορικές υποθέσεις. Γνωρίζει Ελληνικά, Αγγλικά και Ιταλικά.
 
EliasStephanou
Ηλίας Στεφάνου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ο Ηλίας Ανδρέα Στεφάνου είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου από το 2018, υπό την επίβλεψη του Αναπληρωτή Καθηγητή Χάρη Παπαχαραλάμπους. Η διδακτορική του μελέτη επικεντρώνεται σε μια συγκριτική επισκόπηση του θεωρητικού και πραγματικού ζητήματος της παρανόμως ληφθείσας μαρτυρίας στις ποινικές υποθέσεις, υπό το ιδιαίτερο πρίσμα του κυπριακού δικαίου.
 
Ο Ηλίας δημοσίευσε σειρά άρθρων σχετικών με την ποινολογία, το διαδικτυακό έγκλημα, την προστασία μαρτύρων, και άλλους τομείς του ποινικού δικαίου δικαιoσύνης στην Κύπρο, ως επίσης, έχει εκδώσει με τον Καθηγητή Άνδρο Καπαρδή το βιβλίο « Η Επιβολή ποινών στην Κύπρο» (2003). Αυτή την περίοδο προετοιμάζεται νέα έκδοση επί του ιδίου θέματος. Παρέχει επιστημονικές συμβουλές για ζητήματα αμοιβαίας αναγνώρισης, διασυνοριακού εγκλήματος και σύγκρουσης δικαιοδοσιών στην Επιτροπή της ΕΕ και σε διεθνείς πελάτες.Έχει συστήσει το 2013 τη δικηγορική εταιρεία « Ηλίας Α. Στεφάνου ΔΕΠΕ», ενώ μεταξύ 2002 και 2008 ήταν Δικηγόρος της Δημοκρατίας, εκπροσωπώντας το Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας σε ποινικές υποθέσεις. Ως ιδιώτης, χειρίζεται πολύπλοκες ποινικές υποθέσεις και συμβουλεύει εταιρείες και ιδιώτες για ποινικά θέματα.
 
Ο Ηλίας αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του τμήματος Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1999 και το 2001 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο LLM in Criminal Law and Justice από το Πανεπιστήμιο Leicester Αγγλίας. Είναι επισκέπτης Εισηγητής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου («Ειδικά ζητήματα δικαίου Απόδειξης»). Είχε προηγούμενα διδάξει Ποινικό Δίκαιο και Απόδειξη στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Ποινική Δικαιοσύνης στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ως επίσης και επισκέπτης λέκτορας στην Αστυνομική Ακαδημία.
 
stroppos
Χρίστος Στρόππος
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ο Χρίστος είναι διδακτορικός φοιτητής στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου από τον Οκτώβριο του 2018 κάτω από την επίβλεψη του Αναπληρωτή Καθηγητή Δρ. Κωνσταντίνου Κόμπου. Το ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζει στη σχέση του Ευρωπαϊκού Δικαίου και των εθνικών συνταγματικών εννόμων τάξεων, καθώς και τις εντάσεις μεταξύ τους.
 
Ο Χρίστος είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (LLM) από το Πανεπιστήμιο του Μονάχου στη Γερμανία (2016) και Μεταπτυχιακού τίτλου στο αντικείμενοInternationales und Europäisches Wirtschaftrecht (LL.M.Eur.), επίσης από το Πανεπιστήμιο του Μονάχου στη Γερμανία (2019). Περαιτέρω έχει ολοκληρώσει τις προπτυχιακές του σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Νομικής. Ο Χρίστος κατέχει την Γερμανική, Ελληνική (μητρική) και Αγγλική γλώσσα.
 
 
Χαρούλα Τόκα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Η Χαρούλα είναι διδακτορική φοιτήτρια στο τμήμα νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου υπό την επίβλεψη της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας, Τατιάνας Συνοδινού.
 
 Charalampous
Χαράλαμπος Χαραλάμπους
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
Ο Χαράλαμπος είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Λέστερ από το οποίο αποφοίτησε με Άριστα το 2017. Περαιτέρω, το 2015 ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στη Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Ενώ το 2016 έγινε μέλος Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου αφού πέρασε με επιτυχία τα απαιτούμενα μαθήματα.

Ο Χαράλαμπος εργάζεται ως δικηγόρος σε δικηγορικό γραφείο στη Λευκωσία. Στα πλαίσια των καθηκόντων του ασχολείται με το Τραπεζικό Δίκαιο, Διοικητικό Δίκαιο και το Οικογενειακό Δίκαιο. Επίσης, ο Χαράλαμπος εμφανίζεται ενώπιον των Επαρχιακών Δικαστηρίων της Κύπρου, καθώς επίσης και του Διοικητικού Δικαστηρίου, των Οικογενειακών Δικαστηρίων, της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών καθώς επίσης και σε άλλες αρχές όπως είναι η Επιτροπή Αποκλεισμού Οικονομικών Φορέων.

Η έρευνα του Χαράλαμπου επικεντρώνεται στην παράγωγη αγωγή στο κοινό δίκαιο. Περαιτέρω δε, κύριο αντικείμενο της έρευνας του αποτελούν οι εξαιρέσεις που έχουν νομολογιακά εισαχθεί από τα Δικαστήρια της Κοινοπολιτείας στον κανόνα της υπόθεσης Foss v Harbottle σε μια προσπάθεια να αναθεωρηθεί η υπάρχουσα νομοθεσία στη Κύπρο με απώτερο σκοπό να προταθεί και να εισαχθεί το ιδανικό μοντέλο παράγωγης αγωγής στη κυπριακή νομοθεσία. Ο Χαράλαμπος είναι διδακτορικός φοιτητής στο τμήμα νομικής του πανεπιστημίου Κύπρου υπό την επίβλεψη του Αναπληρωτή Καθηγητή Νικήτα Χατζημιχαήλ.