Μήνυμα Καλωσορίσματος

Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα του Τμήματος Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής (ΜΜΚ) του Πανεπιστημίου Κύπρου. Είμαστε ένα νέο τμήμα το οποίο ιδρύθηκε το 2002, δέχθηκε τους πρώτους προπτυχιακούς φοιτητές τον Σεπτέμβριο του 2003 ...περισσότερα

Ιωάννης Γιαπιντζάκης
Πρόεδρος Τμήματος

3 προπτυχιακοί φοιτητές μας στην ομάδα Nestfold

3 προπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος ΜΜΚ (Άγγελος Φωτίου, Ιωάννα Ζαρή, Μαρία Αντωνίου) μέλη της Παγκόσμιας Νικήτριας Ομάδας Nestfold στον Διαγωνισμό NASA Space Apps Challenge 2017. 

«ΜΑΧΗ» ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ [...]

Σημαντικές μελέτες από το Εργαστήριο Βιοφυσικής του Καρκίνου του Τμήματος Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής με επικεφαλή τον Δρ. Τριαντάφυλλο Στυλιανόπουλο, που στοχεύουν στην αποδοτικότερη θεραπεία του καρκίνου. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

1ο Βραβείο αφίσας σε Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο

Οι προπτυχιακοί τελειόφοιτοι φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευάστικής Αλεξάνδρα Χριστοφή και Χρίστος Χρήστου κατέκτησαν το 1ο Βραβείο αφίσας στο διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο ElectrospinCY_2017. Σχετική ανακοίνωση. 

Θερινό Σχολείο για μαθητές Λυκείου

Το Τμήμα Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής (ΜΜΚ) του Πανεπιστημίου Κύπρου στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του για ενημέρωση των μαθητών για τις τεχνολογικές επιστήμες διοργάνωσε με επιτυχία Θερινό Σχολείο «Γνωριμία με την Μηχανολογία και Κατασκευαστική». Πρόγραμμα Θερινού Σχολείου και σχετικό έντυπο. 

Διεθνής Διάκριση Τελειόφοιτων Προπτυχιακών Φοιτητών

  • Στα πλαίσια της διπλωματικής τους εργασίας οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής Μιχάλης Λύρας και Λητώ Ζυμαρίδη συνεργάστηκαν με την Airbus Group Innovations. Σχετική ανακοίνωση.

Εκπαιδευτική ημερίδα με τίτλο "Parallel Programming in Modern Fortran"

Το τμήμα Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής στα πλαίσια της ενημέρωσης και εκπαίδευσης των φοιτητών του, οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία εκπαιδευτική ημερίδα με τίτλο "Parallel Programming in Modern Fortran" από τις 24-31 Μαίου 2017.