Επιτροπή Ευρεσιτεχνιών

Η Ad Hoc Επιτροπή Ευρεσιτεχνιών έχει αναλάβει να ενεργοποιεί τη διαδικασία εξέτασης της πρότασης υποβολής διπλώματος ευρεσιτεχνίας. Για την κάθε πρόταση θα επιλέγονται εμπειρογνώμονες από την ακαδημαϊκή κοινότητα (peer-review) συναφείς με το σχετικό ερευνητικό πεδίο. Η εξέταση θα αφορά κυρίως το κατά πόσον οι προτάσεις έχουν προοπτικές για οικονομική εκμετάλλευση. Νοείται ότι, κατά τη διαδικασία αξιολόγησης και προώθησης της αίτησης θα λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για διαφύλαξη της εμπιστευτικότητας. Στη συνέχεια ο/η αιτητής/τρια θα καλείται να παρουσιάσει την πρόταση στην Επιτροπή.

Η Επιτροπή θα προτείνει προς το Πρυτανικό Συμβούλιο κατά πόσο ενδείκνυται το Πανεπιστήμιο να αναλάβει την Εγγραφή Διπλώματος Ευρεσιτεχνίας. Σε περίπτωση που δε γίνει αποδεκτό το αίτημα (εντός 6 μηνών μετά την ημερομηνία υποβολής του αιτήματος) τότε όλα τα δικαιώματα για εμπορική εκμετάλλευση μεταφέρονται στο μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού.
 
Τα μέλη της εν λόγω Επιτροπής είναι:
 
Αθανάσιος Γαγάτσης, ΑΑΥ, πρόεδρος
Άγγελος Ευσταθίου, ΧΗΜ, μέλος
Ανδρέας Πιτσιλλίδης, ΕΠΛ, μέλος
Ανδρέας Όθωνος, ΦΥΣ, μέλος
Ιούλιος Γεωργίου, ΗΜΜΥ, μέλος
Τατιανή Συνοδινού, ΝΟΜ, μέλος
Χαράλαμπος Χαραλάμπους, ΕΠΑ, μέλος
Παντελίτσα Ετεοκλέους, Γραμματέας
 
Η Ad Hoc Επιτροπή για τις Ευρεσιτεχνίες του Πανεπιστημίου Κύπρου, προσκαλεί όσους ερευνητές επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για κατοχύρωση διπλώματος ευρεσιτεχνίας όπως συμπληρώσουν τα απαραίτητα έντυπα και τα αποστείλουν στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και με εσωτερικό ταχυδρομείο, τηλ. 22894290/ 4313. Τα έντυπα μπορούν να ανακτηθούν από την ακόλουθη ιστοσελίδα: http://www.ucy.ac.cy/research/el/publications-patents/patents