Κάθε εξάμηνο, η Κυπριακή Κυβέρνηση προσφέρει επίδομα σίτισης σε όλους τους φοιτητές / όλες τις φοιτήτριες που είναι υπήκοοι της Ελληνικής Δημοκρατίας ή είναι Έλληνες/Ελληνίδες της Διασποράς, ανεξάρτητα από τον τρόπο εισαγωγής τους στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, νοουμένου ότι (α) οι οικογένειές τους διαμένουν εκτός Κύπρου και (β) δεν τους έχει δοθεί υποτροφία από την Κυπριακή Κυβέρνηση. Οι Ελλαδίτες φοιτητές / Ελλαδίτισσες φοιτήτριες που πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται από το νόμο, δικαιούνται δωρεάν σίτιση κατά τη διάρκεια των ακαδημαϊκών εξαμήνων για όσο διάστημα διαρκούν οι σπουδές τους.

ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ - ΤΡΙΤΗ, 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η πίστωση του επιδόματος σίτισης στη φοιτητική σας ταυτότητα θα πραγματοποιείται από την Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 μέχρι και την Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2024. Το συνολικό ποσό που θα πιστωθεί για το εαρινό εξάμηνο 2023-2024 θα ανέρχεται στα €546 και αντιστοιχεί σε €7 ημερησίως για κάθε εργάσιμη μέρα από τις 22 Ιανουαρίου μέχρι και τις 27 Μαΐου 2024. Τελευταία ημερομηνία χρήσης του επιδόματος σίτισης για αγορές από τα καφεστιατόρια θα είναι η 27 Μαΐου 2024.

Σε περίπτωση που υποβάλετε τα απαραίτητα έγγραφα για πίστωση του επιδόματος σίτισης μετά τα μεσάνυκτα της 16ης Φεβρουαρίου 2024, θα σας αφαιρείται το ποσό των €7 ευρώ ημερησίως για κάθε μέρα που έχει περάσει από την αρχή του εξαμήνου (δηλαδή από τις 22 Ιανουαρίου 2024).

Με την κάρτα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το επίδομα σίτισης σε όλα τα καφεστιατόρια στην Πανεπιστημιούπολη και στα Κτίρια Καλλιπόλεως, καθώς και στους Φούρνους Ζορπά στον Άγιο Αντώνιο (Λεωφ. Διγενή Ακρίτα 24), στην Αγλαντζιά (Λεωφ. Αγλαντζιάς 33), στο Πλατύ (Λεωφ. Κυρηνείας 131Δ), και στα Λατσιά (Λεωφ. Λεμεσού 237). Στο ταμείο παρουσιάζετε την κάρτα σας και σας ζητείται να εισαγάγετε τον τετραψήφιο μυστικό αριθμό (PIN – βλ. καρτέλα <PIN & παρακολούθηση συναλλαγών>). Αφού εισαγάγετε το ΡΙΝ σας, η συναλλαγή σας έχει ολοκληρωθεί.

 

Σημειώνεται ότι το επίδομα σίτισης μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για αγορά φαγητού και μη αλκοολούχων ποτών.

Κατά τη διάρκεια των συναλλαγών σας στα σημεία πώλησης δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε μέσα στην ίδια μέρα αγορές πέραν των €30.

Αφού έχετε εγγραφεί στα μαθήματα και έχετε παραλάβει / κατέχετε φοιτητική ταυτότητα του Πανεπιστημίου Κύπρου, θα μπορείτε να υποβάλετε ηλεκτρονικά τα πιο κάτω έγγραφα για ενεργοποίηση του επιδόματος σίτισης:

 

1. Δελτίο ταυτότητας της Ελληνικής Δημοκρατίας (και οι δύο όψεις)
 

2α. Λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος (λογαριασμοί τηλεφώνου, νερού κτλ δεν γίνονται αποδεκτοί) ημερομηνίας εντός των τελευταίων 8 μηνών. Σύμφωνα με τον σχετικό κανονισμό του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, οι γονείς/κηδεμόνες του φοιτητή / της φοιτήτριας πρέπει να διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου, ο φοιτητής / η φοιτήτρια θα πρέπει κατά την υποβολή της αίτησης να επισυνάψει πρόσφατο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος ο οποίος να αφορά τη μόνιμη κατοικία των γονέων/κηδεμόνων του/της στην Ελλάδα. Οι φοιτητές/φοιτήτριες που έχουν συμπληρώσει το 28ο έτος της ηλικίας τους, οφείλουν να επισυνάπτουν λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος (στην Ελλάδα)  που είναι στο όνομά τους.

 

ή, αν δεν μπορεί να εξασφαλιστεί λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα, 

 

2β. Πρόσφατη βεβαίωση μόνιμης διαμονής (στην Ελλάδα) για τον έναν εκ των δύο γονέων, ενώ σε περιπτώσεις φοιτητών/φοιτητριών που έχουν συμπληρώσει το 28ο έτος της ηλικίας τους, η βεβαίωση μόνιμης διαμονής (στην Ελλάδα) θα πρέπει να αφορά τους ίδιους / τις ίδιες και όχι τους γονείς/κηδεμόνες τους.

 

Τα απαραίτητα έγγραφα πρέπει να τα έχετε σαρωμένα και αποθηκευμένα στον υπολογιστή / στη συσκευή σας προτού προχωρήσετε με την υποβολή αίτησης.

 

Ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://sitisi.ucy.ac.cy/ ανοίγει η φόρμα εγγραφής.

(Σε περίπτωση που δεν σας αφήνει να υποβάλετε αίτηση τότε δοκιμάστε από άλλο browser ή άλλο ηλεκτρονικό υπολογιστή)

 

1. Συμπληρώστε:
 • τον κωδικό χρήστη (το username που χρησιμοποιείτε για πρόσβαση σε όλα τα συστήματα του Πανεπιστημίου Κύπρου, π.χ. Banner, email, κ.ά. – μόνο το πρώτο μέρος, χωρίς το @ucy.ac.cy
 • τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας (ΔΕΝ έχει σημασία αν είναι στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά τα πρώτα δύο γράμματα)
 • τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου στη μορφή 0030ΧΧΧΧ… ή 00357ΧΧΧΧ… (για σκοπούς επικοινωνίας, σε περίπτωση που χρειαστεί)
 • 2. Διαβάστε προσεκτικά την ενημέρωση για τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων και τα δικαιώματά σας, σύμφωνα με το Νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, (Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679 και Ν. 125(Ι)/2018). Αν συμφωνείτε με την ενημέρωση, δηλώστε ότι συγκατατίθεστε επιλέγοντας το σχετικό κουτάκι. Αν διαφωνείτε με την ενημέρωση, διακόψτε τη διαδικασία (δεν θα προχωρήσει η αίτησή σας).

  3. Αφού βεβαιωθείτε ότι τα στοιχεία είναι ορθά συμπληρωμένα, πατήστε <Υποβολή>.

  Σε περίπτωση που:

  (α) δεν είστε εγγεγραμμένοι σε μαθήματα του ΠΚ,

  (β) δεν έχετε πανεπιστημιακή κάρτα,

  (γ) η κάρτα σας έχει λήξει,

  ή

  (δ) δεν είναι σωστά δηλωμένη η εθνικότητά σας ως ελληνική,

  τότε επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα που αναγράφονται στις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη σας.

   

  Αν τα στοιχεία σας είναι ορθά, θα σας ζητηθεί να ανεβάσετε 3 αρχεία:

  1. Αντίγραφο της μπροστινής όψης του δελτίου ταυτότητάς σας
  2. Αντίγραφο της πίσω όψης του δελτίου ταυτότητάς σας
  3. Αντίγραφο λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος ή πιστοποιητικού μόνιμης διαμονής στην Ελλάδα. (Για περισσότερες πληροφορίες, βλ. καρτέλα <Απαραίτητα έγγραφα>.)

   

  Όταν πατήσετε <Υποβολή>, η αίτησή σας διαβιβάζεται στην αρμόδια υπηρεσία της Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας (Γραφείο Φοιτητικής Ζωής) για έλεγχο, ο οποίος γίνεται εντός 3 εργάσιμων ημερών. Αν όλα τα στοιχεία είναι ορθά και πληροίτε τα κριτήρια, γίνεται ενεργοποίηση του επιδόματος σίτισης στην πανεπιστημιακή σας κάρτα και λαμβάνετε ενημέρωση στο πανεπιστημιακό σας email. Αν για οποιονδήποτε λόγο η αίτησή σας απορριφθεί, και πάλι ενημερώνεστε στο πανεπιστημιακό σας email. Παρακαλείστε να ελέγχετε και την ανεπιθύμητη αλληλογραφία (φάκελος spam/junk).

   

  Παρακαλούνται όλοι/όλες οι δικαιούχοι επιδόματος σίτισης όπως βεβαιωθούν μέσω του Γραφείου Εξυπηρέτησης της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας ότι η υπηκοότητά τους είναι δηλωμένη ως Ελληνική. Σε αντίθετη περίπτωση, άτομα που έχουν δηλωμένη υπηκοότητα άλλη εκτός της Ελληνικής, το σύστημα δεν θα τους αναγνωρίζει ως δικαιούχους, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της ενεργοποίησης της κάρτας τους μέχρι να δηλωθεί η σωστή τους υπηκοότητα. Επίσης, θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι ο αριθμός ταυτότητας που έχουν δηλώσει στην Φοιτητική Μέριμνα κατά την εισδοχή τους στο Πανεπιστήμιο Κύπρου αφορά δελτίο ταυτότητας της Ελληνικής Δημοκρατίας και όχι της Κυπριακής Δημοκρατίας ή οποιουδήποτε άλλου κράτους (ισχύει για όσους έχουν διπλή υπηκοότητα). Σε αντίθετη περίπτωση, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, το σύστημα δεν θα τους/τις αναγνωρίζει ως δικαιούχους.

   

   

  >>>   ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ   <<<

   

   

  Για λόγους πιο γρήγορης επεξεργασίας των αιτημάτων σας, παρακαλείστε όπως υποβάλλετε τα έγγραφά σας μόνο μία φορά, εκτός αν λάβετε email ότι το αίτημα σας έχει απορριφθεί. Παρακαλείστε να ελέγχετε και την ανεπιθύμητη αλληλογραφία (φάκελος spam/junk).

  Με την ενεργοποίηση της κάρτας σας, ο μυστικός σας αριθμός PIN είναι 0000 (τέσσερα μηδενικά). Για λόγους ασφαλείας, η αλλαγή του PIN πρέπει να γίνει από εσάς αμέσως μετά την πίστωση του ποσού σίτισης στην κάρτα. Η αλλαγή του PIN μπορεί να γίνει μέσω της ιστοσελίδας https://ucard.ucy.ac.cy:8443, η οποία είναι προσβάσιμη μόνο εντός του Πανεπιστημίου ή με χρήση της υπηρεσίας VPN για πρόσβαση εκτός του δικτύου του Πανεπιστημίου.

   

  Για την εισαγωγή σας στην ιστοσελίδα αυτή πρέπει να χρησιμοποιείτε τα συνθηματικά που χρησιμοποιείτε για όλες τις άλλες υπηρεσίες του Πανεπιστημίου (π.χ. email).

   

  Στην ιστοσελίδα https://ucard.ucy.ac.cy:8443 μπορείτε να ενημερωθείτε για το υπόλοιπο σας, πόσες και ποιες συναλλαγές έχετε διενεργήσει, από ποιο σημείο πώλησης τις είχατε διενεργήσει, καθώς και τη μέρα και ώρα της συναλλαγής. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τον τετραψήφιο μυστικό σας αριθμό (PIN). Σε περίπτωση που ξεχάσετε το PIN σας, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Φοιτητικής Ζωής μέσω email στο [email protected].