Καλωσορίσατε στην Ιστοσελίδα μας!

Ανάμεσα στους κύριους στόχους του Πανεπιστημίου Κύπρου είναι η δημιουργία μιας δια βίου κοινότητας αποφοίτων, αλλά και λοιπών μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, μέσα από την προσφορά ενημέρωσης, υπηρεσιών και ευκαιριών για ουσιαστική συμμετοχή και εμπλοκή.

 
 
 

«Ιστορίες Αποφοίτων»

 • Κα Αννίτα Δημητρίου

  Προπτυχιακή απόφοιτη (ΚΠΕ 2007) & Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων

  «Το Πανεπιστήµιο Κύπρου µου έδωσε όλα τα εχέγγυα αλλά και πλήρη κατανόηση και γνώση για να σκέφτοµαι διαφορετικά, να είµαι ενεργός πολίτης και να διεκδικώ επενδύοντας στην πρόοδο, αριστεία και την προοπτική που αξίζει σε µια διαφορετική γενιά αποφοίτων που θεωρεί καθήκον και υποχρέωση της να βγεί µπροστά και να µεταφέρει τα δικά της µηνύµατα και τους δικούς της προβληµατισµούς. Το Πανεπιστήµιο Κύπρου αποτέλεσε έναν πολύ σηµαντικό σταθµό στη ζωή µου, αφού ήταν η αφετηρία για να αποκτήσω το βασικό µου πτυχίο και µου έδωσε τα εφόδια για να προχωρήσω σε µεταπτυχιακές σπουδές στο Ηνωµένο Βασιλείο. Ειδικότερα, σε σχέση µε τη δική µου επιλογή στον χώρο των πολιτικών επιστηµών, µε γέµισε εµπειρίες, ευαισθησίες και δεξιότητες παρέχοντάς µου τα εργαλεία για να µπορέσω στη συνέχεια να εξειδικευτώ στον τοµέα που µε ενδιέφερε. Μου άνοιξε δρόµους και ορίζοντες για να υλοποιήσω τους στόχους και τα όνειρά µου. Και νιώθω αλήθεια πολύ περήφανη παρακολουθώντας το Πανεπιστήµιο Κύπρου να εξελίσσεται αλλά και τις/τους απόφοιτές/τους του να διαπρέπουν σε διάφορους τοµείς.»

  Κα Αννίτα Δημητρίου
 • Δρος Παναγιώτα Ποϊράζη

  Προπτυχιακή απόφοιτη (ΜΑΣ 1996) & Διευθύντρια Ερευνών και επικεφαλής του Εργαστηρίου «Δενδρίτες» στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ)

  «Έφυγα από το Πανεπιστήμιο έχοντας αποκτήσει ένα εξαιρετικό μαθηματικό υπόβαθρο και μια μικρή αλλά σημαντική εμπειρία στο πως διεξάγει κανείς επιστημονική έρευνα. Επίσης η υψηλή μου επίδοση στο ΠΚ μου εξασφάλισε 4-ετή υποτροφία σπουδών στο Πανεπιστήμιο Νότιας Καλιφόρνιας στο Λος ‘Αντζελες σε ένα αρκετά διαφορετικό θέμα – Βιοιατρική μηχανική και υπολογιστικές νευροεπιστήμες. Τους νέους επιστήμονες θα τους συμβούλευα να έχουν αποφασιστικότητα, όρεξη για σκληρή δουλεία, αφοσίωση στο θέμα που τους ενδιαφέρει, προσαρμοστικότητα στις εκάστοτε συνθήκες. Η ικανότητα να δημιουργούν και να δράττουν τις ευκαιρίες που τους δίνονται και να μην απογοητεύονται από τις αποτυχίες που είναι συχνές στο χώρο της έρευνας, αλλά να τις βλέπουν σαν ευκαιρίες για βελτίωση.» 

  Δρος Παναγιώτα Ποϊράζη
 • Κος Χρίστος Τσιαηλής

  Προπτυχιακός Απόφοιτος (ΞΓ 2000) & Συγγραφέας και καθηγητής της Αγγλικής

  Στους φοιτητές και απόφοιτους του ΠΚ τους θα τους συμβουλεύω να κυνηγούν το όνειρό τους και να µην αφήνουν τις δυσκολίες της ζωής να τους καταβάλλουν. Να ψάξουν βαθιά θα βρουν το κρυµµένο τους ταλέντο και εκεί πρέπει να αναπτύσσουν την ξεχωριστή τους ικανότητα µε πολύ µόχθο, για να τη φέρουν σε επίπεδο που θα τους κάνει να ξεχωρίσουν από το πλήθος. Το Πανεπιστήµιο Κύπρου τους έχει δώσει τα εφόδια. Ο δρόµος είναι δύσβατος µόνο για αυτούς που έτσι πιστεύουν. Επιπλέον, όταν ενισχύονται οικονοµικά οι άριστοι φοιτητές από το Πανεπιστήμιο, παροτρύνεται όλη η φοιτητική κοινότητα να στοχεύει στη µέγιστη δυνατή ακαδηµαϊκή απόδοση.

  Κος Χρίστος Τσιαηλής
 • Κος Παναγιώτης Χατζημιχαήλ

  Προπτυχιακός απόφοιτος (ΚΠΕ 2012) & Λειτουργός Έργων του Δικτύου Πανεπιστημίων των Πρωτευουσών της Ευρώπης

  «Θα συμβούλευα τους απόφοιτους να είναι σε επαφή με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με την κοινότητα των αποφοίτων γενικά. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για εμάς, ασχέτως αν δεν είμαστε πλέον φοιτητές. Παράλληλα όμως, έχουμε και εμείς πολλά να προσφέρουμε. Μέσα από τις εμπειρίες μας και την καριέρα που ακολουθούμε, μπορούμε ακόμη να συνεισφέρουμε  στην συνεχή εξέλιξη του ΠΚ

  Κος Παναγιώτης Χατζημιχαήλ
 • Κος Δανιήλ Σουριανός

  Προπτυχιακός απόφοιτος (ΗΜΜΥ 2017) & Μέλος ομάδας KPMG (Technology & Transformations Department)  

  «Οι σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ήταν ένας στόχος και μια πρόκληση, που κατέληξαν σε πολυδιάστατη φοιτητική ζωή με ακαδημαϊκές, επαγγελματικές και προσωπικές εμπειρίες. Το ΠΚ μου έδωσε τα ερεθίσματα και τη δυνατότητα να συμμετάσχω σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών με πλήρη υποτροφία, διαγωνισμούς αποκτώντας διεθνείς διακρίσεις, συνέδρια και πρακτικές ασκήσεις στο εξωτερικό, καθώς επίσης συμμετοχή σε θερινά σχολεία και εθελοντικές δράσεις. Η φοιτητικές ημέρες ήταν πλούσιες σε ζωντάνια, διάβασμα, και αξέχαστες εμπειρίες σε ξηρά και θάλασσα μέσα από τους ομίλους, τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό του πανεπιστημίου. Το Πανεπιστήμιο δίνει πολλά εφόδια σε φοιτητές και απόφοιτούς του και είναι στο χέρι τους το πως θα τα αξιοποιήσουν, ισορροπώντας την ακαδημαϊκή, επαγγελματική και προσωπική τους ζωή. Εάν είσαι αποφασισμένος και έχεις όρεξη για σκληρή δουλειά ώστε να ανοίξεις τους μελλοντικούς σου ορίζοντες, το ΠΚ είναι ένα άριστο εναρκτήριο βήμα

 • Κα. ΛΗΔΑ ΙΩΑΝΝΟΥ-ΤΤΟΦΑ

  Μεταπτυχιακή απόφοιτη (ΠΜΜΠ 2010) & Υγειονομικός Μηχανικός στο Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος

  «Είμαι απόφοιτη του Μεταπτυχιακού και Διδακτορικού Προγράμματος Μηχανικής Περιβάλλοντος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Κύπρου (Π.Κ.) και πρώην μεταδιδακτορική ερευνήτρια του Διεθνούς Ερευνητικού Κέντρου Νερού, Νηρέας του Π.Κ. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών μου αλλά και της εργασίας μου ως Ειδικός Επιστήμονας Έρευνας είχα την ευκαιρία όχι μόνο να παρακολουθήσω μαθήματα και διαλέξεις από αξιόλογους καθηγητές αλλά και να συνεργαστώ με διακεκριμένους επιστήμονες και επαγγελματίες από τον ακαδημαϊκό και μη ακαδημαϊκό τομέα, από διάφορες χώρες του κόσμου, στο πλαίσιο κοινών Ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων. Οι εμπειρίες και οι δεξιότητες που αποκόμισα μέσα από τα 12 χρόνια που ανήκα στην ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου, εμπεριέχουν μεταξύ άλλων, την εποπτεία προόδου, προγραμματισμό, οργάνωση, συντονισμό και εκτέλεση ερευνητικών δραστηριοτήτων και έργων, καθώς έχω συμμετάσχει σε πάνω από 10 Ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά έργα, τη συγγραφή ποικίλων ερευνητικών προτάσεων, τη λήψη πρωτοβουλιών, την εργασία κάτω από πίεση ως μέλος μιας ομάδας, τη καλή διαχείριση του χρόνου και την ικανότητα τήρησης αυστηρών προθεσμιών που με βοήθησαν να είμαι ικανή να ανταπεξέρχομαι και να προσαρμόζομαι στο διαρκώς εξελισσόμενο εργασιακό περιβάλλον. Η διαρκής ώθηση των καθηγητών για ανάληψη ευθυνών και εύρεση τρόπων επίλυσης πολύπλοκων και πολυδιάστατων προβλημάτων που χρειάζονταν καλή κριτική σκέψη έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα μου και του επαγγελματία Μηχανικού που είμαι σήμερα.»

 • Ιστορία της Μαρίας

  Τμήμα Μαθηματικών

  Απόφοιτη 2022