30 Οκτωβρίου 2022.

Ολοκλήρωση του «2oυ Ανοικτού Πρωταθλήματος Αντισφαίρισης Πανεπιστημίου Κύπρου, Γιώργος Σαμάρας -Παντελής Δαμιανού, 2022»

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και μαζική συμμετοχή ολοκληρώθηκε το «2o Ανοικτό Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης Πανεπιστημίου Κύπρου, Γιώργος Σαμάρας - Παντελής Δαμιανού, 2022». Το Πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε εις μνήμη των αείμνηστων Καθηγητών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Γιώργου Σαμάρα (Τμήμα Πληροφορικής) και Παντελή Δαμιανού (Τμήμα Μαθηματικών και Στατιστικής), με στόχο να προάγει το άθλημα της αντισφαίρισης, την ευεξία και τα ιδανικά του αθλητισμού γενικότερα.

Στο πρωτάθλημα διεξήχθη στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κύπρου, μεταξύ 7-16 Οκτωβρίου 2022 και σε αυτό έλαβαν μέρος 99 άτομα ηλικιών από 12 μέχρι 76 ετών, που συμμετείχαν σε 5 διαφορετικές κατηγορίες αγώνων αντισφαίρισης (Μονού και Διπλού Ανδρών και Γυναικών καθώς και Μεικτού) μέσα από 124 συμμετοχές και 92 αγώνες.

Η τελετή απονομής των κυπέλλων διεξήχθη την Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2022, μέσα σε γιορταστικό κλίμα όπως θα το ήθελαν άλλωστε και οι ίδιοι οι τιμώμενοι. Σε αυτή απονεμήθηκαν τα κύπελλα σε κάθε μια από τις 5 κατηγορίες του πρωταθλήματος σε πρωταθλητές και δευτεραθλητές. Η τελετή συμπεριλάμβανε χαιρετισμούς από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, τις οικογένειες των εκλιπόντων, την οργανωτική επιτροπή και σε αυτή συμμετείχε πλήθος κόσμου που τίμησε με την παρουσία τους αείμνηστους καθηγητές Γιώργο Σαμάρα και Παντελή Δαμιανού.

Διοργανώθηκε από το Τμήμα Πληροφορικής, το Τμήμα Μαθηματικών και Στατιστικής και το Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022 ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου συμμετείχε στον αγώνα που διεξάχθηκε από την Europa Donna Cyprus, για τον ιερό σκοπό της στήριξης ασθενών με καρκίνο του Μαστού.Η χαρά και υπερηφάνεια μας διπλή γιατί ο αγώνας διεξάχθηκε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου μας, και συγκεκριμένα με την εκκίνηση και τον τερματισμό να είναι μπροστά από την είσοδο του Αθλητικού Κέντρου, αλλά κυρίως για την πέρα ως πέρα, αλτρουιστική κίνηση μιας εκ των αθλητριών/φοιτητριών μας.Παρακάτω σας παραθέτουμε αυτούσια το μήνυμα του Υπεύθυνου Διοργανωτή για την πράξη της αυτή, που μας κάνει όλους πολύ υπερήφανους.
«Αγαπητέ κ. Πρύτανη,
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω τόσο για την φιλοξενία αλλά και την παρουσία σας σήμερα στην εκδήλωση Race For The Cure της Europa Donna.
Θα ήθελα επίσης να μου επιτρέψετε να συγχαρώ και από εδώ την φοιτήτρια σας Αναστασία Ρουσσιά για το ήθος και τον αλτρουισμό της.
Η Αναστασία κατέλαβε σήμερα καθαρά και με 30 μέτρα απόσταση την τρίτη θέση στον αγώνα δρόμου των 5χλμ.
Ελάχιστα λεπτά μετά τον τερματισμό της, ήρθε στο σημείο της αψίδας τερματισμού και μου ανέφερε ότι ήθελε να παραχωρήσει την 3η θέση σε μια άγνωστη της κοπέλα
η οποία τερμάτισε στην 4η θέση και μόλις τερμάτισε ξεκίνησε να κλαίει γιατί η μητέρα της είναι καρκινοπαθής και ήθελε σήμερα να ανέβει στο βάθρο των νικητών
ως ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα που δίνει η μαμά της με τον καρκίνο.
Νέα παιδιά όπως την Αναστασία είναι δυστυχώς δυσκολεύρετα στις μέρες μας.
Η Αναστασία είναι φωτεινός φάρος κοινωνικής και ακαδημαϊκής μόρφωσης, μεταλαμπαδεύει την ιδέα και τα ιδανικά του “Ευ Αγωνίζεσθαι” και είμαι βέβαιος ότι εάν είχαμε σήμερα βραβείο ήθους θα το έδινα χωρίς δεύτερη σκέψη στην φοιτήτρια σας.
 
Και πάλι σας ευχαριστώ για την φιλοξενία στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου.
Σωτήρης Μαύρος
Race Director»
 
20221030_115151
20221030_104101
 

Tουρνουά Kαλαθόσφαιρας στη μνήμη του φοιτητή μας Νεόφυτου Χανδριώτη 14-16 Σεπτεμβρίου 2021.

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το τουρνουά καλαθόσφαιρας στη μνήμη του φοιτητή μας Νεόφυτου Χανδριώτη. Ήταν  μεγάλη μας χαρά  που η ομάδα των Cheerleaders του Πανεπιστημίου Κύπρου  συνείσφερε με την όμορφη παρουσία των κοριτσιών του !!!!

 
CHEERLEDERS
ΑΕΡΟΒΙΚΗ_CHEERLEDERS
 

Αθλητισμός και Προσφορά στο Κοινωνικό Σύνολο.

Μέσα στα πλαίσια της Αθλητικής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κύπρου ότι ο Αθλητισμός σαν οργανωμένο σύνολο μπορεί και πρέπει να έχει το δικό του κομμάτι προσφοράς στο Κοινωνικό Σύνολο έχουμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση και δραστηριοποιούμαστε με κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται αλλά και έχουμε οργανωθεί σε βαθμό που να μπορούμε να ανταποκριθούμε θετικά σε κάθε δυνατή περίπτωση.

Συμμετοχή σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις
Η Κυπριακή Κοινωνία έχει αποδείξει έμπρακτα τα φιλάνθρωπα αισθήματα της και σε εκδηλώσεις όπως ο "ραδιομαραθώνιος" ο αθλητικός κόσμος του Πανεπιστημίου Κύπρου δεν θα μπορούσε να απουσιάσει.
Οι ομάδες μας είναι πάντοτε στην διάθεση κάθε οργανωμένης κίνησης που γίνεται με σκοπό την βοήθεια σε πάσχοντες συνανθρώπους μας
Συμμετοχή στην Αποκριάτικη Παρέλαση του Δήμου Αγλαντζιάς.
 
Στην παιδική αποκριάτικη παρέλαση του Δήμου Αγλαντζιάς που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, το Πανεπιστήμιο Κύπρου συμμετέχει με την ομάδα Μαζορεττών. Πιο κάτω επισυνάπτονται κάποιες φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις.