Στα πρωταθλήματα έχει δικαίωμα συμμετοχής ολόκληρη η πανεπιστημιακή κοινότητα: προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες, ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Στα πρωταθλήματα δίνεται έμφαση στο παιχνίδι και τη συμμετοχή και όχι μόνο στη νίκη. Είναι μέσα ενεργητικής ανάπαυλας, που στόχο έχουν την ανάπτυξη της φυσικής κατάστασης, την εκμάθηση – βελτίωση της ατομικής τεχνικής των αθλουμένων, τη διασκέδαση και ψυχαγωγία.
Σε όλα τα πρωταθλήματα ισχύουν οι διεθνείς κανονισμοί και συμπληρώνονται από ειδικούς κανονισμούς που, είναι αυστηρότεροι σε θέματα πειθαρχίας, αφού φιλοσοφία μας είναι ο Αθλητισμός στο Πανεπιστήμιο Κύπρου να διέπεται από το Ολυμπιακό πνεύμα.
Τους αγώνες διαιτητεύουν επίσημοι διαιτητές των ομοσπονδιών. Το Συμβούλιο Αθλητισμού έχει την πλήρη επίβλεψη και έλεγχο όλων των διαδικασιών διοργάνωσης των πρωταθλημάτων τα οποία διεξάγονται στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κύπρου στην Πανεπιστημιούπολη.
Το Συμβούλιο Αθλητισμού αναμένει από όλους να διαγωνίζονται φιλότιμα, στα πλαίσια της φιλοσοφίας μας και του φίλαθλου πνεύματος, συντελώντας στην εξύψωση του αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Τα εσωτερικά πρωταθλήματα που διεξάγει το Αθλητικό κέντρο καθώς και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι πιο κάτω:

 

Εσωτερικά Πρωταθλήματα

  • Αντισφαίριση (Tennis) Αντρών και Γυναικών
  • Πετόσφαιρα Αντρών και Γυναικών
  • Ποδόσφαιρο Αντρών
  • Ράκεθλον Αντρών και Γυναικών
  • Τοιχοσφαίριση (Squash) Αντρών και Γυναικών