4H ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (30/05/2017)
 
The Department of Biological Sciences invites you to its 4th Retreat entitled “Research Activities of the University of Cyprus Department of Biological Sciences,” which will take place on the 30th of May 2017 at the Bank of Cyprus Cultural Foundation in Nicosia.

 

Please click here for the full Program.

3H ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (02-03/06/2016)

Η Διημερίδα με τίτλο, «Ερευνητικές Δραστηριότητες του Τμήμαrος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου», διοργανώθηκε για 3η συνεχή χρονιά απο το Τμήμα Βιολογικών Επιστημών, την Πέμπτη 2 και Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016. Η διημερίδα-απόδραση (retreat) έγινε στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Πόλης Χρυσοχούς. Η διημερίδα, η οποία ήταν ανοιχrή στο κοινό, διοργανώθηκε με την ευγενή χορηγία των εταιριών Energon και Galanis Lab Supplies.

Η περιοχή των Βιολογικών Επιστημών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πρωτοποριακή, καθώς την τελευταία δεκαετία σημειώνεται μία άνευ προηγουμένου ραγδαία πρόοδος στην κατανόηση των ζωντανών συστημάτων σε κυτταρικό και μοριακό επίπεδο, καθώς και των αλληλεπιδράσεων των οργανισμών με το περιβάλλον τους και τη σημασία της βιοποικιλότητας για την ανθρωπότητα.

Σκοπός της διημερίδας ήταν η ενημέρωση της ακαδημαίκής και επιστημονικής κοινότητας καθώς και του ευρύτερου κοινού για τις τελευταίες ερευνητικές δραστηριότητες του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Στην διημερίδα αναπτύχθηκαν εισηγήσεις απο τους διευθύνοντες των ερευνητικών εργαστηρίων του Τμήμαrος καθώς και μεταδιδακτορικούς ερευνητές και Φοιτητές. Στο πλαίσιο της διημερίδας, πραγματοποιήθηκε έκθεση και παρουσίαση σχετικών επιστημονικών αφισών (poster). Με γνώμονα την ακαδημαική αριστεία, δόθηκαν 6 βραβεία για τις καλύτερες παρουσιάσεις από φοιτητές - 3 βραβεία για στους καλύτερους ομιλητές και 3 βραβεία για τα καλύτερα poster.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο ακαδημαικός της διασποράς Γεώργιος Τέγος ο οποίος ανέπτυξε την πρότασή του για την ανάπτυξη κέντρου βιοιατρικής καινοτομίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.
6 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (19 Φεβρουαρίου 2016)

Σε νέα μεγάλη δωρεά, κομβικής σημασίας για την αναπτυξιακή πορεία του Πανεπιστημίου Κύπρου, ύψους 6 εκατ. ευρώ, προχώρησε το Ίδρυμα Α Γ. Λεβέντη με σκοπό την ανέγερση του κτιρίου του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών στην Πανεπιστημιούπολη. Η τελετή υπογραφής της Συμφωνίας Δωρεάς πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 και τη συμφωνία υπέγραψαν, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ο Πρόεδρος του Iδρύματος «Α. Γ. Λεβέντη» κ. Αναστάσιος Π. Λεβέντη, με μάρτυρες, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, κ. Μάνθο Μαυρομμάτη.

Το κτίριο θα φέρει την ονομασία «Κτίριο του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών “Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη”». Η Πλατεία μεταξύ του Κτιρίου και των Χώρων Διδασκαλίας ΧΩΔ 03 θα φέρει την ονομασία «Πέτρα», παραπέμποντας στον τόπο καταγωγής του δωρητή, εκφράζοντας έτσι την ευγνωμοσύνη των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας προς την οικογένεια Λεβέντη. Επιπλέον, Αίθουσα του Κτιρίου θα φέρει την ονομασία «Κωνσταντίνος Λεβέντης», εις μνήμην ενός ανθρώπου που ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

«Με τη γενναιόδωρη δωρεά του Ιδρύματος, για την ανέγερση του κτιρίου του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών, καθίσταται δυνατή η αποτελεσματικότερη εκπλήρωση των σκοπών του Τμήματος, μεταξύ αυτών η εκπαίδευση των φοιτητών μας και η ανάπτυξη της έρευνας στους τομείς εστίασής του, με στόχο την κατανόηση του φυσικού κόσμου, την προστασία του ανθρώπου και του περιβάλλοντος και την ενίσχυση των παγκόσμιων προσπαθειών για αειφόρο διαχείριση του φυσικού πλούτου», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ευχαριστώντας το Ίδρυμα που συμπαρίσταται στο Πανεπιστήμιο Κύπρου από την ίδρυσή του, ο Πρύτανης είπε χαρακτηριστικά: «Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες που έχουμε δίπλα μας το Ίδρυμα και την οικογένεια Λεβέντη. Το όνομα Λεβέντη έχει ταυτιστεί με τη δημιουργία, την αγάπη για τον πολιτισμό, το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Έχει ταυτιστεί με την όμορφη όψη του κόσμου της Κύπρου σήμερα, αυτήν της επένδυσης στους νέους, στο ανθρώπινο κεφάλαιο και την έρευνα, αυτήν της προστασίας της ιστορικής μνήμης και της βιοποικιλότητας».

Κατά την αντιφώνησή του ο κ. Αναστάσιος Π. Λεβέντη, Πρόεδρος του Ιδρύματος «Α. Γ. Λεβέντη» τόνισε ότι η στενή συνεργασία και η υποστήριξη του Ιδρύματος προς το Πανεπιστήμιο Κύπρου ξεκινά με την ίδρυση το 1989. Στο σύντομο διάστημα της ύπαρξής του, όπως είπε, το Πανεπιστήμιο έχει κερδίσει το σεβασμό της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας και πλέον χαίρει μεγάλης εκτίμησης σε διεθνές επίπεδο, χάρη στην ποιότητα του προσωπικού και των φοιτητών του, καθώς και λόγω της επέκτασης της ίδιας της Πανεπιστημιούπολης. Η δωρεά του Ιδρύματος για την ανέγερση του κτιρίου του τμήματος των Βιολογικών Επιστημών συνάδει, τόνισε ο κ. Λεβέντη, με την επιθυμία του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη για ενθάρρυνση της εκπαίδευσης, της περιβαλλοντικής αειφορίας και της έρευνας στις βιολογικές επιστήμες.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Για την Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Πανεπιστημίου Κύπρου πατήστε εδώ.

Για την Παρουσίαση του κτηρίου πατήστε εδώ (πλοηγήστε πρός τα κάτω)