Ημέρες Σταδιοδρομίας & Επιχειρηματικότητας

Εταιρικές Παρουσιάσεις & Παρουσιάσεις Επαγγελμάτων

         

Ημέρες Γνωριμίας

        

   Ημέρες Εργοδότησης

 

Ημέρες Σταδιοδρομίας & Επιχειρηματικότητας

Οι Ημέρες Σταδιοδρομίας και Επιχειρηματικότητας διοργανώνονται κάθε εαρινό εξάμηνο στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και φιλοξενούν μεγάλο αριθμό εργοδοτών. Περιλαμβάνουν σειρά δραστηριοτήτων όπως Έκθεση Σταδιοδρομίας και Επιχειρηματικότητας, Ακαδημία Καριέρας, Mock Interviews/ CV Clinic, Εργοδότηση, Παρουσιάσεις και Συζητήσεις. 

  • Έκθεση Σταδιοδρομίας και Επιχειρηματικότητας: Δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχετε με δικό σας περίπτερο και να ενημερώσετε τους φοιτητές/τριες και τους απόφοιτους για τις δραστηριότητές σας, να συγκεντρώσετε βιογραφικά σημειώματα από ικανούς υποψήφιους/ιες και να ανακοινώσετε κενές θέσεις εργασίας και πρακτικής άσκησης. 
  • Ακαδημία Καριέρας:  Δίνεται η δυνατότητα να διοργανώσετε σεμινάριο ή εργαστήριο με στόχο να βοηθήσετε τους φοιτητές/τριες να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους. Παραδείγματα τέτοιων σεμιναρίων είναι οι τεχνικές συνέντευξης, δεξιότητες επικοινωνίας και παρουσιάσεων και άλλα. Η παρουσίαση του σεμιναρίου/ εργαστηρίου μπορεί να γίνει είτε από μέλη της εταιρείας σας ή από άλλο εκπαιδευτικό οίκο της επιλογής σας.
  • Παρουσιάσεις και Συζητήσεις: Δίνεται η δυνατότητα να κάνετε παρουσίαση ή να συμμετέχετε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για θέματα που αφορούν τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας, τάσεις και προοπτικές σε συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους και άλλα. 
  • Σύμβουλοι σε Εργαστήρια CV Clinic και Mock Interviews:  Εάν έχετε εμπειρία σε θέματα επιλογής και πρόσληψης προσωπικού, έχετε τη δυνατότητα να στελεχώσετε ως “σύμβουλοι” τα εργαστήρια CV Clinic και Mock Interviews, παρέχοντας καθοδήγηση στους φοιτητές/τριες και απόφοιτους σχετικά με τη σύνταξη του βιογραφικού τους σημειώματος και την παρουσία τους σε συνεντεύξεις πρόσληψης.
  • Συνεντεύξεις Πρόσληψης: Εάν επιθυμείτε να ανακοινώσετε πιθανές κενές θέσεις εργασίας και πρακτικής άσκησης, να συλλέξετε βιογραφικά σημειώματα από ενδιαφερόμενους και να διεξάγετε συνεντεύξεις πρόσληψης στο πλαίσιο της Έκθεσης, τότε η ομάδας μας σας βοηθά με όλο το συντονισμό της διαδικασίας.
  • Speed Mentoring: Δίνεται η δυνατότητα να μοιραστείτε την εμπειρία σας με τους φοιτητές/τριες και απόφοιτους μας και να δώσετε σε αυτούς χρήσιμες συμβουλές ως μέντορες.  
  • Χορηγός: Εάν επιθυμείτε να προβάλετε την εταιρεία/οργανισμό σας ακόμη περισσότερο έχετε τη δυναότητα να γίνετε χορηγοί της εκδήλωσης.

Εταιρικές Παρουσιάσεις και Παρουσιάσεις Επαγγελμάτων "Meet the employers" 

Γνωρίστε την επιχείρηση ή τον οργανισμό σας στη φοιτητική κοινότητα του Πανεπιστημίου μας και μιλήστε με αμεσότητα στους μελλοντικούς απόφοιτους για τις δραστηριότητές σας, καθώς και για τις εξελίξεις στον κλάδο σας. 

Μέσω της εταιρικής σας παρουσίασης, έχετε την ευκαιρία να προβάλετε προγράμματα και ευκαιρίες απασχόλησης για φοιτητές/τριες και νέους απόφοιτους (π.χ. προγράμματα πρόσληψης νέων αποφοίτων, πρόγραμμα πρακτικής άσκησης, θέσεις εργασίας, κλπ). 

Οι παρουσιάσεις διευθετούνται συνήθως κάθε Τετάρτη απόγευμα ή στο πλαίσιο κάποιου μαθήματος κατόπιν συνεννόησης με το ακαδημαϊκό Τμήμα.


Ημέρες Γνωριμίας με εταιρείες και οργανισμούς

Εταιρείες και οργανισμοί ανοίγουν τις πόρτες τους και φιλοξενούν τους/τις φοιτητές/τριες και απόφοιτούς μας στις εγκαταστάσεις τους, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία γνωριμίας με το πραγματικό εργασιακό περιβάλλον, τα στελέχη διοίκησης και το προσωπικό.


Ημέρες Εργοδότησης "On Campus Recruitment Week"

Οι εργοδότες που επιθυμούν να ενισχύσουν το ανθρώπινο δυναμικό του οργανισμού τους με ικανούς/ες και ταλαντούχους/ες υποψήφιους/ιες, υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου διασυνδέονται με τελειόφοιτους/τες φοιτητές/τριες και οι πρόσφατα απόφοιτους/ες του Πανεπιστημίου Κύπρου που αναζητούν μια προκλητική καριέρα με επαγγελματικές προοπτικές. 

Εργοδότες και υποψήφιοι/ιες φιλοξενούνται στην Πανεπιστημιούπολη και πραγματοποιούν συνεντεύξεις πρόσληψης για μια βδομάδα.