Καθοδήγηση Καριέρας 
 
Ανησυχείς για τα επόμενα βήματα στην καριέρα σου; Δεν είσαι σίγουρος/η ποια σταδιοδρομία θα ακολουθήσεις ή ποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα θα διαλέξεις;
 
Όλοι/ες οι φοιτητές/τριες και οι απόφοιτοι/ες του Πανεπιστημίου Κύπρου έχετε την ευκαιρία να διευθετήσετε προσωπική συνάντηση με τη Λειτουργό του Γραφείου Σταδιοδρομίας και να λάβετε καθοδήγηση για τα επόμενα βήματα στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία  ή για τις μετέπειτα σπουδές σας.
 
Από το πρώτο κιόλας έτος των σπουδών σου, με την επαγγελματική καθοδήγηση του Κέντρου Σταδιοδρομίας, θα αποκτήσεις αυτογνωσία και πάνω από όλα θα ανακαλύψεις τα ταλέντα και τα ενδιαφέροντά σου. Θα μάθεις πώς να αξιοποιείς ευκαιρίες που προσφέρονται είτε εντός είτε εκτός του Πανεπιστημίου για επαγγελματική ανάπτυξη και ενίσχυση της απασχολησιμότητάς σου. 
 
Αξιοποίησε την ευκαιρία για να:  
  • ετοιμάσεις το προσωπικό σου πλάνο σταδιοδρομίας
  • συντάξεις το βιογραφικό σου και την συνοδευτική επιστολή
  • μάθεις αποτελεσματικές τεχνικές για συνέντευξη και ν απροετοιμαστείς για την πραγματική συνέντευξη μέσω προσομοιώσεων
  • συντάξεις την αυτοπεριγραφικήσου έκθεση για να αιτηθείς σε μεταπτυχιακά προγράμματα
  • ανακαλύψεις υποτροφίες και ευκαιρίες για χρηματοδότηση των μεταπτυχιακών σπουδών σου
  • ανακαλύψεις ευκαιρίες για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας: τοποθετήσεις, πρακτική άσκηση, πλήρης και μερική απασχόληση
  • αξιοποιήσεις προγράμματα κινητικότητας, εκπαιδευτικά προγράμματα, θερινά και χειμερινά σχολεία, διαγωνισμούς και εθελοντικές δραστηριότητες στην Κύπρο και στο εξωτερικό. 

 
Επαγγελματική Κινητικότητα στην Ευρώπη 
  • Σύμβουλος Eures  
Το Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι εταίρος στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υπηρεσιών Απασχόλησης (EURES) και για αυτό το λόγο, όλοι/ες οι φοιτητές/τριες και απόφοιτοι/ες έχουν την ευκαιρία να λαμβάνουν πληροφορίες, συμβουλές και καθοδήγηση από τους Συμβούλους Eures στο Πανεπιστήμιο, για θέματα εξεύρεσης εργασίας και πρακτικής άσκησης στην Ευρώπη.  
 
Μέσω του Eures Portal, μπορείς να αναζητήσεις εκατομμύρια ευκαιρίες σε οποιοδήποτε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς επίσης και στην Ισλανδία, Λίχτενσταϊν, Νορβηγία και Ελβετία.  
 
 

 
Βοήθεια στο Βιογραφικό και Προσομοίωση Συνέντευξης 
 
Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων "CV Clinic" και "Mock Interviews", έχεις την ευκαιρία να λάβεις συμβουλές για βελτίωση του βιογραφικού σου, όπως επίσης και για να προετοιμαστείς αποτελεσματικά για μια πραγματική συνέντευξη.  Μέσω των εργαστηρίων, μαθαίνεις πώς να απαντάς σε δύσκολες ερωτήσεις, πώς να αναπτύξεις τις στρατηγικές σου και να βελτιώσεις τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες, περιορίζοντας το άγχος σου.