thumb web  
ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
 
Τύποι Αφηγήσεων σε Συλλογές
Προς μια Θεωρία της Αρχαίας και Βυζαντινής Σύντομης Διήγησης
(2ος – 7ος αι. μ.Χ.)
 
26 & 27 Νοεμβρίου 2021
 

Ερευνητική Μονάδα για Μεσαιωνικές Τέχνες & Τελετουργίες (ΕΜοΜεΤ), Πανεπιστήμιο Κύπρου

Κέντρο Πληροφόρησης - Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κύπρου "Στέλιος Ιωάννου"
Αίθουσα LRC 019
Πατήστε εδώ για τον χάρτη.

Hybrid Conference with ZOOM presentations.

Εγγραφείτε εδώ: https://ucy.zoom.us/meeting/register/tJIldO-urTgrH9Y8M-uSmVqYEWj67XYASBm8

Το επιστημονικό αυτό συνέδριο έχει διοργανωθεί στο πλαίσιο ενός διετούς ερευνητικού προγράμματος (2019-2022) με τον τίτλο «Τύποι Αφηγήσεων σε Συλλογές: Προς μια Θεωρία της Αρχαίας και Βυζαντινής Σύντομης Διήγησης (2ος – 7ος αι. μ.Χ.)», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας.

Για το Πρόγραμμα και τα Abstracts του Συνεδρίου, παρακαλώ πατήστε εδώ.

Για το Poster του Συνεδρίου, παρακαλώ πατήστε εδώ.

 

IDEK CeMAR


Poster LactatingBreastsInternationalConference thumb  

ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Γαλακτοφόροι Μαστοί: Μητρότητα και Θηλασμός σε Αρχαιότητα και Βυζάντιο

5–7 Νοεμβρίου 2021

Ερευνητική Μονάδα για Μεσαιωνικές Τέχνες & Τελετουργίες (ΕΜοΜεΤ), Πανεπιστήμιο Κύπρου

Κέντρο Πληροφόρησης - Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κύπρου "Στέλιος Ιωάννου"
Αίθουσα LRC 019
Πατήστε εδώ για τον χάρτη.

Hybrid Conference with ZOOM presentations.

Εγγραφείτε εδώ: https://ucy.zoom.us/meeting/register/tJAqdOGgrjIoG9WEBMv7y97-RSOOjW58kYpn

Το επιστημονικό αυτό συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο ενός τριετούς ερευνητικού προγράμματος με τον τίτλο “Γαλακτοφόροι Μαστοί: Μητρότητα και Θηλασμός σε Αρχαιότητα και Βυζάντιο (4ος αι. π.Χ.- 7ος αι. μ.Χ.)”, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας.

Για το Πρόγραμμα και τα Abstracts του Συνεδρίου, παρακαλώ πατήστε εδώ.

Για το Poster του Συνεδρίου, παρακαλώ πατήστε εδώ.

 

IDEK CeMAR


BTSlogo  

The Annual Meeting of the Finnish Society for Byzantine Studies will be held on September 29, at 18.00 EET online via Zoom (link below).

We have the great honour to have with us as our keynote speaker Associate Professor Stavroula Constantinou, Director of the Centre for Medieval Arts & Rituals (University of Cyprus; https://www.ucy.ac.cy/cemar/en/) who will be speaking on

Arts and Rituals of Death in Byzantine Literature.

Stavroula Constantinou has published widely and on a variety of themes in Byzantine studies. Her monograph, Female Corporeal Performances: Reading the Body in Byzantine Passions and Lives of Holy Women and her other publications explore hagiography, gender, body, emotions, and power relations.

The Centre for Medieval Arts & Rituals (CeMAR) at the University of Cyprus promotes groundbreaking interdisciplinary research in medieval studies. It houses all disciplines associated with the Humanities (Archaeology, History, Linguistics, Philology, Literature, Classics, Medieval Studies, Philosophy, Theology, Anthropology, Musicology, Visual Arts, Performance Arts, and Cultural Studies) – fields represented in CeMAR by members of the academic staff, postdoctoral associates, as well as several international scholars and researchers who have lent their support to CeMAR.

Topic: Annual Meeting of the Society of Byzantine Studies

To join the meeting:

https://helsinki.zoom.us/j/67113165124?pwd=RkswenNka1JoY3NWWFNlZHlxQmJYZz09

[Meeting ID: 671 1316 5124

Passcode: 175516]

 


xmedieval fauvel.jpg.pagespeed.ic.47BSYzulrU  

Call for papers: NetMAR at the International Congress on Medieval Studies 2022

Το διεθνές Δίκτυο για Μεσαιωνικές Τέχνες και Τελετουργίες (NetMAR) διοργανώνει μια συνεδρία στο 57ο Διεθνές Συνέδριο Μεσαιωνικών Σπουδών του Πανεπιστήμιου του Western Michigan (ΗΠΑ) που θα πραγματοποιηθεί στις 9-14 Μαΐου 2022.

Σύμφωνα με την ερευνητική προσέγγιση του NetMAR, οι μεσαιωνικές τέχνες (εικαστικές, παραστατικές και λογοτεχνικές) δεν μπορούν να κατανοηθούν επαρκώς αν δεν εξεταστούν μαζί και σε σχέση με τις τελετουργίες για τις οποίες παράγονται. Με τον ίδιο τρόπο, μια πληρέστερη κατανόηση των τελετουργιών απαιτεί τη συνεξέτασή τους με τις αντίστοιχες τέχνες. Με βάση αυτή την προσέγγιση οι διοργανώτριες και διοργανωτές της εν λόγω συνεδρίας απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση σε ερευνήτριες και ερευνητές για προτάσεις ανακοινώσεων που να διερευνούν τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ μεσαιωνικών τεχνών και τελετουργιών.

Οι συμμετέχουσες και συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να χρησιμοποιήσουν θεωρίες και έννοιες από τα πεδία της ανθρωπολογίας και των σπουδών επιτέλεσης (performance studies) σε μια προσπάθεια προσέγγισης των αλληλεπιδράσεων μεταξύ μεσαιωνικών τεχνών και τελετουργιών.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Αν. Καθ. Σταυρούλα Κωνσταντίνου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Για το πλήρες CFP και για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο υποβολής πρότασης στο πάνελ με τον τίτλο "Medieval Arts and Rituals", δείτε εδώ.

Λεπτομέρεια Εικόνας: Παρίσι, Εθνική Βιβλιοθήκη, MS fr. 146, fol. 15v

 

 

 

Narrating Relationships in Holy Lives from the First Millennium AD conference

12 Ιουλίου 2021 (online)

Η συντονίστρια του προγράμματος NetMAR, Αν. Καθ. Σταυρούλα Κωνσταντίνου, θα μιλήσει στο συνέδριο Narrating Relationships in Holy Lives from the First Millennium AD, που διοργανώνεται από το Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Αρχαίας Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Exeter.

Η εισήγηση της Δρ Κωνσταντίνου έχει τίτλο "Narrating Friendship in Byzantine Hagiography" και περιλαμβάνει μια ενδιαφέρουσα ανάγνωση της φιλίας στο ανώνυμο κείμενο Life of Eupraxia του πέμπτου αιώνα. Το συνέδριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά μέσω zoom, στις 12 Ιουλίου 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, ανατρέξτε στον ιστότοπο της ημερίδας: Αφήγηση των σχέσεων στις ιερές ζωές.

Πρόκειται για κλειστό σεμινάριο- για να ενημερωθείτε σχετικά με τη συμμετοχή σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τους διοργανωτές του συνεδρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..


 IMC Fringe Copy    NetMAR IMC 2021 Fringe Event

Παρακολουθήστε μας την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021 στο Διεθνές Μεσαιωνικό Συνέδριο που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο του Leeds, όπου τα μέλη του NetMAR θα παρουσιάσουν το δίκτυο και θα μιλήσουν για το νόημα, την αξία και τις προκλήσεις της πολιτιστικής κληρονομιάς. Αυτή η μεσημεριανή εκδήλωση (3-4 μ.μ. ώρα Ελλάδας) θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του IMC 2021 Fringe Events. Η συζήτηση στο πάνελ διοργανώνεται από τη συντονίστρια του έργου NetMAR, Δρ Σταυρούλα Κωνσταντίνου της Ερευνητικής Μονάδας Μεσαιωνικών Τεχνών και Τελετουργιών του Πανεπιστημίου Κύπρου και θα συμμετάσχουν επίσης οι καθηγητές Δρ Ingrid Bennewitz (Πανεπιστήμιο Βαμβέργης), Dr Detlef Goller (Πανεπιστήμιο Βαμβέργης), Dr Nils Holger Petersen (Πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας), Dr Rosa Rodriguez Porto (Πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας) και  Δρ Χρήστος Χατζηγιάννης (Πανεπιστήμιο Κύπρου). Για να εγγραφείτε και να μάθετε περισσότερα για την εκδήλωση, παρακαλούμε ακολουθήστε τον σύνδεσμο εδώ

https://ucy.zoom.us/meeting/register/tJAtfuCpqjkuGN2_4etX8yn7FqWns1iHeSYq

Σκοπός αυτής της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστεί στη μεγάλη κοινότητα των μεσαιωνολόγων το νέο έργο με τίτλο "Network for Medieval Arts & Rituals" (NetMAR), το οποίο έχει λάβει χρηματοδότηση από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας "Ορίζοντας 2020" της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της συμφωνίας επιχορήγησης αριθμός 951875. Το NetMAR είναι ένα διεπιστημονικό δίκτυο αφιερωμένο στη μελέτη των μεσαιωνικών τεχνών και τελετουργιών. Το δίκτυο φέρνει σε επαφή μελετητές, ερευνητές και φοιτητές από διάφορες χώρες, ιδρύματα και κλάδους και απευθύνεται σε διάφορους ενδιαφερόμενους φορείς. Το δίκτυο αποτελείται από τρεις σημαντικούς εταίρους: το Πανεπιστήμιο Κύπρου και την Ερευνητική του Μονάδα Μεσαιωνικών Τεχνών και Τελετουργιών, το Κέντρο Μεσαιωνικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου της Νότιας Δανίας και το Κέντρο Μεσαιωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Βαμβέργης.

 


IMC Fringe prg  

Το ερευνητικό Πρόγραμμα ΜητρικόΣτήθος συμμετέχει στο Διεθνές συνέδριο Leeds International Medieval Congress, το οποίο θα πραγματοποιηθεί ως ένα αμιγώς διαδικτυακό γεγονός (5-9 Ιουλίου), με μια σειρά από συνεδρίες (4 στο σύνολο) που φέρουν τον γενικό τίτλο: Breast Borders: Motherhood and Breastfeeding in the Middle Ages.

Χωροχρόνος:
Τετάρτη 7 Ιουλίου, 9π.μ.-6μμ. (British Summer Time, GMT+1).

Πρόγραμμα Συνεδριών αναλυτικά:

Breast Rules: Motherhood and Breastfeeding in the Middle Ages, I - Mothers and Wet Nurses [Session No: 1008]
Breast Rules: Motherhood and Breastfeeding in the Middle Ages, II - Motherhood, Breastfeeding, and Religion [Session No: 1108]
Breast Rules: Motherhood and Breastfeeding in the Middle Ages, III - Milk and Blood [Session No: 1208]
Breast Rules: Motherhood and Breastfeeding in the Middle Ages, IV - Breastfeeding in Art and Literature [Session No: 1308]

SESSION I (Wednesday 7 July 2021: 09.00-10.30)
Aspasia Skouroumouni Stavrinou, Department of Byzantine & Modern Greek Studies, University of Cyprus, Nicosia.
1.Stavroula Constantinou, Department of Byzantine &Modern Greek Studies, University of Cyprus, Nicosia
Whose Milk Is Best?: The Mother-Wet Nurse Debate in Byzantine Culture
2.The Date Palm and the Wet Nurse: Commodified Breast Milk in Medieval Jewish Thought
Rebecca Winer, Department of History, Villanova University, Pennsylvania

SESSION II (Wednesday 7 July 2021: 11.15-12.45)
Mati Meyer, Department of Literature, Language & the Arts, Open University of Israel, Raanana.
1.Birth and Maternity in Byzantine Prayerbooks
Eirini Afentoulidou, Abteilung Byzanzforschung, Österreichische Akademie der Wissenschaften, Wien
2. Children in Distress: Agonising Mothers as Intercessors in Byzantine Miracle Collections
Andria Andreou, Department of Byzantine & Modern Greek Studies, University of Cyprus, Nicosia
3. Mothers in Pain: Pregnancy, Childbirth, and Breastfeeding in Greek Martyrdom Accounts
Christodoulos Papavarnavas, Abteilung Byzanzforschung, Institut für Mittelalterforschung, Österreichische Akademie der Wissenschaften, Wien

SESSION III (Wednesday 7 July 2021: 14.15-15.45)
Christodoulos Papavarnavas, Abteilung Byzanzforschung, Institut für Mittelalterforschung, Österreichische Akademie der Wissenschaften, Wien
1.The Use and Symbolism of a 'Masculine' Milk from the Egyptian Period of the Pyramids to the Medieval Period
Sandra Jaeggi-Richoz, Centre Suisse Islam et Société (CSIS), Université de Fribourg
2.Milk in Ancient and Byzantine Medical Treatises
Aspasia Skouroumouni Stavrinou, Department of Byzantine & Modern Greek Studies, University of Cyprus, Nicosia

SESSION IV (Wednesday 7 July 2021: 16.30-18.00)
Stavroula Constantinou, Department of Byzantine & Modern Greek Studies, University of Cyprus, Nicosia
1.Breastfeeding in the Greek Anthology
Maria Christodoulou, Independent Scholar, Cyprus
2.Breastfeeding in Byzantine Art: Aspects of Materiality and Realia
Mati Meyer, Department of Literature, Language & the Arts, Open University of Israel, Raanana
3. St Nicholas Refuses His Mother's Breast: Some Reflections on Iconography between Byzantium and the West
Irene Caracciolo, Dipartimento di Storia Antropologia Religioni Arte Spettacolo, Università degli Studi di Roma 'La Sapienza'


smarnakis 300x170  
 
University of the Aegean
Department of Social Anthropology and History
Organization: Smarnakis Yannis –Ainalis Zissis

24-25 June 2021 – Program
Webinar (ZOOM) registration Link

This two-day conference takes place within the framework of the research program “THE WORLD OF THE PALAIOLOGAN ROMANCE. Representations of Self and Society in the Greek Narrative works of the Late Medieval period (thirteenth – fifteenth centuries). A Multidisciplinary Approach to Identity, Otherness, Gender and Ideology”, at the Department of Social Anthropology and History of the University of the Aegean, which is funded by the H.F.R.I. // G.S.R.I.

The conference aims to discuss issues of narrativity, identity and gender in both Palaiologan romances and literary texts coming from a broader Mediterranean context. Some of the major questions that will be addressed in the workshop are related to the interplay of these storyworlds with their reading audiences, the construction of identities, space and gender, and the multiple roles played by rituals and objects in the narrative plots.


FemaleAuthoritySDUConf   International Conference: Female Authority and Holiness in Early Christianity and Byzantium
Online via Zoom, Centre for Medieval Literature, University of Southern Denmark, 11-12 May
To register and receive zoom link, write to Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
For the conference program, click here:
https://cml.sdu.dk/download/sh-attach-UID607FDEBA6A2FD-UID607FDFC35D80C.pdf/Poster%20Conference.pdf

 MedievalismDelta
  Call for Proposals
36th Annual International Conference on Medievalism: Medievalism Today
https://medievalism.net/conference/
November 4-6, 2021 (Online Conference)
Organized by the International Society for the Study of Medievalism
Hosted by Delta College, Michigan.
Send proposals for papers, sessions, and roundtables to:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Deadline: 30 June 2021)

epiphanies1 1024x479   Registration is now open for the Online International Conference:
Epiphanies of the Saints in Late-antique Literature
University of Warshaw, Poland
21 May 2021, 10.00-18.15 CET
Registration Closes on 16 May
For the full conference program and more information:
http://historia.uw.edu.pl/epiphanies/
10:00-10:15 WELCOME ADDRESS
10:15-11:15 PATTERNS AND MODES
Vincent Déroche (Paris; key note) /Modes of epiphany in early Byzantine hagiography: convictions, strategies and hesitations
Stavroula Constantinou (Nicosia) /Patterns of epiphany in Byzantine miracle stories
Robert Wiśniewski / Chair
11:30-13:00 DOUBTS AND QUESTIONS
Danuta Shanzer (Vienna; key note) / “Did I, or didn’t I (see him/her)?”
Bryan Ward-Perkins (Oxford; key note) /Why were Martin of Tours and Julian of Brioude so rarely seen by their devotees?
Przemysław Piwowarczyk (Katowice) /Bifurcated hagiography: epiphanies of Saint Menas in Greek and Coptic miracle collections
Stavroula Constantinou / Chair
   
exeter  

Call for Posters 

Narrating Relationships in Holy Lives from the first millennium AD
Department of Classics & Ancient History, University of Exeter via Zoom, 12th July 2021

We are excited to announce an afternoon workshop on ‘Narrating Relationships in Holy Lives’. Communities wrote about holy figures for many reasons. Our speakers consider the characterisation of various holy figures or ‘the very special dead’ in texts from multiple religious (Christian, Jewish, Islamic, Manichaean) and linguistic (Latin, Greek, Arabic, Hebrew) communities. The workshop will explore the construction of holy and unholy characters, their relationships, and the role of narrative order in texts about holy figures. We are especially interested in how these features change as texts and figures are translated, transmitted, epitomised or received in different contexts across the late-ancient and early-medieval Mediterranean.

Keynotes: Christian Sahner (Oxford) “How to construct a holy life in the early Islamic period”

& Christa Gray (Reading) TBC

Speakers: Nic Baker-Brian (Cardiff) “Is there a Narrator Here? The Role of Narrative and Narration in Manichaean Kephalaia”; Stavroula Constantinou (Cyprus) “Narrating Friendship in Byzantine Hagiography”; Edmund Hayes (Leiden) TBC; Jillian Stinchcomb (Brandeis) “Narrating the visit of the Queen of Sheba to Solomon's Court in Late Antique Sources”; Chontel Syfox (Wisconsin-Madison) “Rewriting Leah: The Feminine Ideal in the Book of Jubilees

The workshop will be held in English and will comprise a short opening and closing keynote, brief panels, and discussion. This will culminate in a roundtable discussion. General registration will be opened in late May.

More info, here.


TaleTheoryConferenceCFP  

The Cyprus-based innovative research project “Storyworlds in Collections: Toward a Theory of the Ancient and Byzantine Tale (2nd–7th c. CE)” (https://ucy.ac.cy/taletheory/en), funded by the European Regional Development Fund and the Republic of Cyprus through the Research and Innovation Foundation (POST-DOC/O718/0021), invites proposals for the concluding international conference of the project. 

#ucy #cemar_ucy #netmarcy #taletheory #researchpaper #CallForPapers #humanities

 

IDEK CeMAR

   
PFPposter  

The Cyprus-based interdisciplinary research project “Lactating Breasts: Motherhood and Breastfeeding in Antiquity and Byzantium” (https://ucy.ac.cy/motherbreast/en/), which is co-financed by the European Regional Development Fund and the Republic of Cyprus through the Research and Innovation Foundation (project EXCELLENCE/1216/0020), warmly invites proposals for the concluding international conference of the project.

#ucy #cemar_ucy #netmarcy #MotherBreast #ΜητρικόΣτήθος #researchpaper #CallForPapers #humanities

 

IDEK CeMAR

   
CeMARandUCYlogos pavlos  
Ανακοίνωση έναρξης εργασιών Ερευνητικής Μονάδας Μεσαιωνικών Τεχνών και Τελετουργιών Πανεπιστημίου Κύπρου
Περισσότερα εδώ!
   
 
Invitation GR   
ΗΜΕΡΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ (ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ)
 
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΜΑΡΤΙΟΥ ΩΡΑ: 17:00 – 19:00
 
Το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στις Βυζαντινές Σπουδές και τη Λατινική Ανατολή του Πανεπιστημίου Κύπρου σας προσκαλεί σε «Ανοικτή Ημέρα Γνωριμίας», κατά την οποία οι συντονίστριες και το ακαδημαϊκό προσωπικό θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις για τις ακαδημαϊκές απαιτήσεις του προγράμματος και τις ευκαιρίες πρακτικής εξάσκησης, τις μελλοντικές προοπτικές για τους αποφοίτους, τους όρους εισαγωγής, τη διαδικασία αίτησης, τις υποτροφίες κ.λπ.
 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποταθείτε στις
- Αντωνία Γιαννούλη (Τμήμα ΒΝΕΣ) Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
- Άγγελ Νικολάου-Κονναρή (Τμήμα ΙΣΑ) Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
- ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος https://ucy.ac.cy/byz/el/
 
 
 Αφίσα Εργαστηρίου   

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 και ώρα 16:00-18:00

Αφίσα εδώ!

Η Ερευνητική Μονάδα Μεσαιωνικών Τεχνών και Τελετουργιών (ΕΜοΜεΤ) της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, διοργανώνει εργαστήριο με θέμα

"Η Σύντομη Διήγηση από την Αρχαιότητα μέχρι Σήμερα: Το Είδος, η Σημασία και οι Πρακτικές της Εφαρμογές".

Το εργαστήριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ερευνητικού Προγράμματος του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας POST-DOC/0718/0021 με τίτλο «Τύποι Αφηγήσεων σε Συλλογές: Προς μια Θεωρία της Αρχαίας και Βυζαντινής Σύντομης Διήγησης».

Προαπαιτείται εγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο https://ucy.zoom.us/meeting/register/tJIqdu-trD4vE9bKIOm1vO_vw68dauld6EOX

Ομιλήτριες/της: Αν. Καθ. Σταυρούλα Κωνσταντίνου, Δρ Άνδρια Ανδρέου και Δρ Σάββας Τρίχας

  1. Η Δύναμη της Αφήγησης: Προς μια Θεωρία της Σύντομης Διήγησης σε Αρχαιότητα και Βυζάντιο (Αν. Καθ. Σταυρούλα Κωνσταντίνου)
  2. Η Ιστορία μέχρι Τώρα: O Eπιτυχημένος Aφηγητής σύμφωνα με τους Βυζαντινούς Συγγραφείς (Δρ Άνδρια Ανδρέου)
  3. Τρισδιάστατες Ιστορίες: Οι Δεξιότητες Αφήγησης ως Μέσο Δημιουργίας Θετικών Εντυπώσεων και Δυνατών Αναμνήσεων (Δρ Σάββας Τρίχας)
 
IDEK CeMAR