ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
 
Το Ινστιτούτο Κομφούκιος (ΙΚ) στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΠΚ) ανακοινώνει με χαρά, ότι από τον Σεπτέμβριο 2019, είναι το μοναδικό επίσημο Εξεταστικό Κέντρο για πιστοποίηση της Κινεζικής γλώσσας στην Κύπρο.

To HSK (Hanyu Shuiping Kaoshi) είναι ένα διεθνές τυποποιημένο σύστημα εξέτασης και αξιολόγησης της κινέζικης γλώσσας, το οποίο εφαρμόζεται από την Εθνική Επιτροπή Πιστοποίησης της Κινέζικης Γλώσσας – HΑΝΒΑΝ του Υπουργείου Παιδείας της Κίνας.
Το σύστημα εξέτασης HSK πιστοποιεί το επίπεδο γνώσης και ικανότητας χρήσης της κινεζικής ως ξένη γλώσσα στην καθημερινότητα, αλλά και σε ακαδημαϊκά και εργασιακά περιβάλλοντα.

Το HSK χωρίζεται σε δύο ανεξάρτητα μέρη: τη γραπτή εξέταση και την προφορική εξέταση, οι οποίες πραγματοποιούνται ξεχωριστά.
Οι γραπτές εξετάσεις περιλαμβάνουν έξι επίπεδα εξέτασης (HSK επίπεδο 1, HSK Επίπεδο 2, HSK Επίπεδο 3, HSK Επίπεδο 4, HSK Επίπεδο 5, HSK Επίπεδο 6) και οι προφορικές εξετάσεις περιλαμβάνουν τρία επίπεδα: HSKK Επίπεδο 1 (βασικό), HSKK Επίπεδο 2 (ενδιάμεσο) και HSKK Επίπεδο 3 (προχωρημένο). Οι προφορικές εξετάσεις καταγράφονται.
 

ΘΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2022
 
Το Ινστιτούτο Κομφούκιος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει εντατικά μαθήματα εκμάθησης της Κινεζικής Γλώσσας (επίπεδα: HSK 1, HSK 4) για το Θερινό Εξάμηνο 2022 (Ιούνιος - Ιούλιος).
 
Περίοδος εγγραφών: 27/05/2022 – 13/06/2022
Τα μαθήματα θα αρχίσουν την Τρίτη, 14/06/2022.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει είτε να συμπληρώσουν το ανάλογο έντυπο εγγραφής και να το αποστείλουν στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με θέμα (Subject) το ονοματεπώνυμο του ενδιαφερομένου, είτε να το συμπληρώσουν μέσω του συνδέσμου: https://forms.gle/dNjbaRECRGnVWhyy5.
 
Για τυχών διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στο Ινστιτούτο Κομφούκιος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Τηλ.: 22894461
Facebook: UCY Confucius Institute
Instagram: confucius_institute_ucy
 
- Για γενικές πληροφορίες πατήστε εδώ.  
 
- Για το πρόγραμμα μαθημάτων πατήστε εδώ.
 
- Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα πατήστε εδώ.
 
- Για το έντυπο εγγραφής στα προσφερόμενα μαθήματα πατήστε εδώ.
 
 
 

ΕΠΙΠΕΔΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

 • Επίπεδο 1: για συμμετέχοντες με στοιχειώδη ή και καθόλου προηγούμενη γνώση της γλώσσας
  Οι συμμετέχοντες, οι οποίοι δύνανται να επιτύχουν στο HSK (Επίπεδο I) μπορούν να κατανοήσουν και να χρησιμοποιήσουν πολύ απλές κινεζικές λέξεις και φράσεις και να ικανοποιήσουν βασικές ανάγκες επικοινωνίας.
 • Επίπεδο 2: για συμμετέχοντες με κάποια προηγούμενη γνώση της γλώσσας
  Οι συμμετέχοντες, οι οποίοι δύνανται να επιτύχουν στο HSK (Επίπεδο II) κατανοούν σε ικανοποιητικό βαθμό βασικούς όρους της Κινεζικής γλώσσας, και επικοινωνούν σε απλές καθημερινές καταστάσεις, οι οποίες απαιτούν άμεση ανταλλαγή πληροφοριών για θέματα της καθημερινότητας.

  Επίπεδο 3: για συμμετέχοντες με καλή προηγούμενη γνώση της γλώσσας
  Οι συμμετέχοντες, οι οποίοι δύνανται να επιτύχουν στο HSK (Επίπεδο III) έχουν την ικανότητα να επικοινωνούν στην Κινεζική γλώσσα τόσο σε θέματα καθημερινότητας, όσο και σε ακαδημαϊκό και επαγγελματικό επίπεδο.

  Επίπεδο 4: για συμμετέχοντες με πολύ καλή προηγούμενη γνώση της γλώσσας
  Οι συμμετέχοντες, οι οποίοι δύνανται να επιτύχουν στο HSK (Επίπεδο IV) διαθέτουν την ικανότητα να συνομιλούν στην Κινεζική γλώσσα σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και να επικοινωνούν άπταιστα με γηγενείς Κινέζους ομιλητές.


Το πρόγραμμα των μαθημάτων χωρίζεται σε τέσσερα επίπεδα. Ο τίτλος και οι εργασίες κάθε μαθήματος συμμορφώνονται με το Κοινό Γλωσσικό Πλαίσιο Αναφοράς:

HSKK HSK CLPS
HSKK (Intermediate Level) HSK (Level IV) Level IV
  HSK (Level III) Level III
HSKK (Primary Level) HSK (Level II) Level II
  HSK (Level I) Level I

*Πηγή: http://english.hanban.org/node_8002.htm