ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ
ΣΤΟ HUAWEI TALENT SUMMIT
 
Picture Talent Summit
 
 
Δύο φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου συμμετείχαν στο Huawei Talent Summit που πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι της Φινλανδίας στις 10 Δεκεμβρίου 2021, από τον κινέζικο κολοσσό τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και υπηρεσιών Huawei. Περισσότεροι από 80 φοιτητές από διάφορα πανεπιστήμια της Ευρώπης που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα “Seeds for the Future”, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες και εμπειρίες γύρω από το θέμα των ψηφιακών δεξιοτήτων. Στόχος είναι να αναδείξουν τα επιτεύγματά τους σχετικά με το πρόγραμμα ανάπτυξης ταλέντων της Huawei.
 
Η ευκαιρία αυτή δόθηκε στις/στους φοιτήτριες/ές του Πανεπιστημίου Κύπρου, Αντρέα Τσιάρτα από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και Έλια Νικολάου από το Τμήμα Πληροφορικής, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Συνεργασίας που υπέγραψε το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η εταιρεία Huawei Technologies (Cyprus) Co. Ltd, έπειτα από πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Κομφούκιος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Η επίλυση μελλοντικών προκλήσεων όπως το χάσμα στις ψηφιακές δεξιότητες, η έλλειψη ταλέντων στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), η ισότητα και η βιωσιμότητα αποτέλεσαν το επίκεντρο των συζητήσεων κατά τη διάρκεια του Huawei Talent Summit.
Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ανέφεραν ότι ήταν μια μοναδική ευκαιρία ζωής, αφού αποκόμισαν πολλές εμπειρίες και γνώσεις στον τομέα της Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με ταλαντούχους φοιτητές/τριες από την Ευρώπη.
 
Η Huawei έχει δεσμευτεί να αναπτύξει νέα ταλέντα στον τομέα των ΤΠΕ σε κάθε χώρα όπου δραστηριοποιείται ενώ το 2008 ξεκίνησε την υλοποίηση διαφόρων προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένων υποτροφιών, διαγωνισμών τεχνολογίας και εκπαίδευσης ψηφιακών δεξιοτήτων. Έκτοτε, έχει επενδύσει πάνω από 130 εκατ. ευρώ, ωφελώντας περισσότερους από 1,54 εκατ. ανθρώπους σε πάνω από 150 χώρες παγκοσμίως.
 
 
 
 

 
 
 
Τουρνουά Κυπέλλου Γκο 2019 «Ινστιτούτο Κομφούκιος»
 
 

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου,  σε συνεργασία με τον Κυπριακό Σύνδεσμο «ΓΚΟ» διοργανώνουν το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019, τουρνουά για το Κύπελλο Γκο «Ινστιτούτο Κομφούκιος».

Το τουρνουά θα διεξαχθεί στo Kέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων, στην  Πανεπιστημιούπολη, του Πανεπιστημίου Κύπρου (κτήριο ΚΟΔ 07, προθάλαμος) , θα είναι ανοικτό προς όλους όσοι  γνωρίζουν να να παίζουν το παιχνίδι GO και θα αποτελείται από τέσσερις γύρους (10:00 – 11:30., 11:30 – 13:00, 14:00 – 15:30, 15:30 – 17:00). Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε€10 και θα καταβάλλεται στον Κυπριακό Σύνδεσμο GO, ενώ νέοι κάτω των 18 ετών μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν. Οι εγγραφές θα γίνονται δεκτές στο ηλέκτ. ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή μέχρι τις 10:00π.μ. το Σάββατο (21/9) πριν την έναρξη του τουρνουά.

Το Γκο είναι το αρχαιότερο παιχνίδι στρατηγικής στον κόσμο. Παίζεται εδώ και χιλιάδες χρόνια από εκατομμύρια ανθρώπους στην Κίνα, την Ιαπωνία και την Κορέα, ενώ στην Ευρώπη, Αμερική και το διαδίκτυο οι παίχτες του GO ανέρχονται στις 100.000 περίπου. Επιπλέον, το GO έχει εμφανιστεί σε ταινίες, όπως οι “Beautiful Mind” and “Pi” και έχει αναφερθεί πρόσφατα λόγω της επιτυχίας της Deep Μind, θυγατρικής εταιρίας της Google, η οποία κατάφερε να κερδίσει τον κορυφαίο επαγγελματία παίκτη του GO, τον Κινέζο Ke Jie,  με το λογισμικό Alpha Go, χρησιμοποιώντας τεχνικές τεχνητής νοημοσύνης. 

Aποστολή του Ινστιτούτου Κομφούκιος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι να συνεργαστεί με τον δημόσιο τομέα, τις επιχειρήσεις και την ακαδημαϊκή κοινότητα τόσο στην Κύπρο όσο και στην Κίνα, για την ανάπτυξη ισχυρότερων εκπαιδευτικών, ερευνητικών, πολιτιστικών και οικονομικών δεσμών ανάμεσα στις δύο χώρες, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων, εκδηλώσεων και άλλων δραστηριοτήτων για την κινεζική γλώσσα, τον πολιτισμό, τις τέχνες, την εκπαίδευση και τις επιχειρήσεις.    

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος GO είναι αναγνωρισμένος από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ) και άρχισε τις δραστηριότητές του τον Σεπτέμβριο του 2003.

παιδείαnews, Σεπτέμβριος 2019

 • Φαίδωνος: Ψήφος εμπιστοσύνης η διαμονή Κινέζων στην Πάφο, Sigmalive - Οκτώβριος 2017
 • Εορταστική Εκδήλωση Κινέζικου Νέου 'Ετους, ΠΟΛΙΤΗΣ - Φεβρουάριος 2016
 • Διάλεξη στο ΠΚ με θέμα «Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική», ΜΑΧΗ, PaidiaNews - Οκτώβριος 2015
 • Εκδήλωση απο Central Nationalities Song and Dance Ensemble,ΠΟΛΙΤΗΣ - Σεπτέμβριος 2015
 • Κινέζικο Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ , OnlyCy, PaidiaNews, ΧΑΡΑΥΓΗ - Φεβρουάριος 2015
 • Διάλεξη του Πρέσβη της Κίνας στο ΠΚ, PaidiaNews, Sigmalive - Ιανουάριος 2015
 • Συνάντηση Διευθύντριας ΔΑΑΕ με εκπροσώπους του Ινστιτούτου Κομφούκιος και του BJIE, PaidiaNews - Οκτώβριος 2014
 • Εγκαίνια Ινστιτούτου Κομφούκιος στο ΠΚ, inews PaidiaNews - Οκτώβριος 2014
 • 5 λεπτά με την κα Έλενα Αυγουστίδου-Κυριάκου, Διευθύντρια Ινστιτούτου Κομφούκιος στο ΠΚ, Φιλελεύθερος - Σεπτέμβριος 2014
 • Παγκόσμια Ημέρα Ινστιτούτου Κομφούκιος , dolce , PaidiaNews - Σεπτέμβριος 2014
 • Ίδρυση Ινστιτούτου Κομφούκιος στο ΠΚ, Sigmalive - Σεπτεμβριος 2014