Ελένη Μεσημέρη
Η Ελένη Γεωργίου ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών Φλώρινας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσαλλονίκης- Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στην Ελλάδα. Κατά την διάρκεια των σπουδών της εξασφάλισε υποτροφία λόγω της πολύ καλής επίδοσης της στα ακαδημαϊκά εξάμηνα (κανονισμοί υποτροφιών τριτοβάθμιας εκαπίδευσης). Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο κρατικό Πανεπιστήμιο Μαρμαρά (Marmara University) στην Κωνσταντινούπολη, στον Κλάδο Τουρκικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών εξασφάλισε Πιστοποιητικό Επάρκειας στην Τουρκική Γλώσσα, από το κρατικό Πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης (Istanbul University). Έπειτα, ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα σχετικά με την «Προφορά και Ομιλία στην Τουρκική Γλώσσα» που διοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας. Είναι υποψήφια διδάκτωρ με υποτροφία σπό το ίδρυμα κρατικών υποτροφιών Κύπρου, στον τομέα της διδασκαλίας των ξενων γλώσσων, με έμφαση την περίπτωση της Τουρκικής στην Κύπρο.
Στην επαγγελματική της εμπειρία περιλαμβάνεται η διδασκαλία της Ελληνικής ως ξένης σε Τούρκους και Αρμένιους, στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, στην Κωνσταντινούπολη. Επίσης, έχει προσφέρει υπηρεσίες ως διερμηνέας και μεταφράστρια στο Nottary Office, Beyoğlu 16. Noteri στην Κωνσταντινούπολη, έχει εργαστεί ως Εξωτερική Διερμηνέας και Μεταφράστρια στο Δικαστήριο Λευκωσίας, στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και συγκεριμένα στον Κλάδο Υιοθεσιών για την ετοιμασία εκθέσεων υιοθεσίας Τουρκοκύπριων παιδιών που προορίζονται για το Επαρχιακό Δικαστήριο καθώς και 4 χρόνια στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (PIO), στην Κύπρο. Επίσης, έχει προσφέρει ταχύρρυθμα μαθήματα στα ΚΕ.ΔΙ.ΜΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου σε προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές. Ακολούθως, έχει εργαστεί για 2 χρόνια στο δημοτικό σχολείο "Morningside Montessori Elementary" διδάσκωντας την Τουρκική γλώσσα. Από το 2022 μέχρι και το 2023 υπήρξε Εκπροσώπος των Ειδικών Επιστημόνων Διδασκαλίας στο Συμβούλιο του Κέντρου Γλωσσών.
Από το 2011, διδάσκει την Τουρκική γλώσσα στο Κέντρο Γλωσσών του Πανεπιστημίου Κύπρου σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές σε όλα τα επίπεδα (Αρχάριοι Ι, ΙΙ και Μέσο Επίπεδο Ι και ΙΙ). Έπειτα, διδάσκει ειδικά μαθήματα, όπως Τουκρικά για Ιατρική. Από το 2012 διδάσκει την Τουρκική Γλώσσα και στα προγράμματα Ενηλίκων Τουρκικής Γλώσσας, σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (ΚΕΠΑ), που διοργανώνονται από το Κέντρο Γλωσσών. Έχει διδακτική εμπειρία σε όλα τα επίπεδα γλώσσας Α1, Α2, Β1, Β2, Γ1-Γ2.
Είναι μέλος του μεγαλύτερου Κέντρου Ισλαμικών Σπουδών της Κωνσταντινούπολης (ISAM), στην Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΕΛΕΣΥΠ), στην Παδαγωγικη Εταιρεία Ελλάδας, στην Παιδαγωγική Εταιρεία Κύπρου καθώς και στη Γλωσσολογική Εταιρεία Κύπρου. Επίσης, είναι μέλος στα εξής επιστημονικά περιοδικά: Language and Linguistic Studies: http://www.jlls.org/index.php/jlls/user,Tehlikedeki Diller Dergisi: http://www.dergi.tehlikedekidiller.com/index.php/TDD/login/signIn, Science Direct journal: http://www.sciencedirect.com/science/journals, ΚΕΣΕΑ-ΤΠΕhttp://www.kesea-tpe.org/epsilongammagammarhoalphaphi941sigmaf-muepsilonlambda974nu.html. Είναι επίσης ακαδημαϊκό μέλος στο Languages & Linguistics Research Unit (ATINER) http://www.atiner.gr/language-unit και μέλος στην Οργανωτική και Επιστημονική Επιτροπή του Διεθνές Φόρουμ Νέων Ερευνητών. Έπειτα, είναι ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Διγλωσσίας Κύπρου.
Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε διάφορα συνέδρια, σεμινάρια, ημερίδες κλπ.
Παρουσιάσεις σε συνέδρια/σεμινάρια
- Gökçebağ, D., Pelekani, C. and Mesimeri (Georgiou), E., CALLing Adult Education, Παρουσίαση Πόστερ στο 2ο Πρωτοποριακό Συνέδριο Μάθησης Διδακτικής της Τεχνολογίας Ξένων Γλωσσών (FLiT-II), 5-7 Δεκεμβρίου 2013, Πανεπιστήμιο Κύπρου.
- Γεωργίου, Ε. Διδασκαλία και Εκμάθηση της Τουρκικής ως Δεύτερης /Ξένης Γλώσσας, 37η Συνάντηση, Τομέας Γλωσσολογίας, Τμήμα Φιλολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, 12-14 Μαϊου 2016.
- Πελεκανή, Χ., Γεωργίου, Ε. & Veysioğlu, Y. «Δραστηριότητες στην τάξη για την Επικοινωνιακή Διδασκαλία της Τουρκικής Γλώσσας: Θεωρία και Πρακτική (ΠΕ-Κέντρο Γλωσσών, Πανεπιστήμιο Κύπρου)», 1ο Διεθνές Φόρουμ Νέων Ερευνητών «Συνάντηση των γλωσσών: Διασυνδέσεις και Συσχετισμοί» Κέντρο Γλωσσών-Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2 Ιουνίου, 2016. In: Molina Muñoz, P. J. (ed.), Researchers in Progress I. Languages in contact: Interconnections and Interferences (pp. 183-194), Nicosia: Language Centre - University of Cyprus. http://elechipre.weebly.com/uploads/8/6/9/0/8690330/paper-pelekani.pdf
-
Gökçebağ, D., Pelekani, C. and Georgiou, Teaching Turkish as a Foreign Language with Interactive Classroom and Outdoor Activities, 3ο Διεθνές Φόρουμ Νέων Ερευνητών, Turkish Section, Language Centre, University of Cyprus, 9 Ιουνίου 2018.
- Διδακτική της γλώσσας
- Διδακτική της Τουρκικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας
- Γλωσσική κατάκτηση
- Τουρκικά για ειδικούς σκοπούς
- Σχεδιασμός διδακτικού υλικού
- Σχεδιασμός προγραμμάτων και χρήση οπτικοακουστικών μέσων
- Εκπαιδευτική τεχνολογία
- Κοινωνιογλωσσολογία
- Ανθρωπογλωσσολογία
- Εφαρμοσμένη γλωσσολογία
ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
|