Πώς θα φθάσετε στην Κύπρο
Η Κύπρος βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής. Η είσοδος στην Κυπριακή Δημοκρατία επιτρέπεται μόνο από τα νόμιμα σημεία εισόδου της χώρας: τα Διεθνή Αεροδρόμια Λάρνακας (στα νοτιοανατολικά του νησιού) και Πάφου (στα νοτιοδυτικά) ή τα λιμάνια της Λεμεσού και της Λάρνακας. Το πλησιέστερο αεροδρόμιο στη Λευκωσία είναι το αεροδρόμιο της Λάρνακας (50 χλμ.).

Πώς θα φθάσετε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου
Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, και το Τμήμα ΗΜΜΥ, βρίσκονται στην Λευκωσία, την πρωτεύουσα του νησιού. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου απέχει 50 περίπου χλμ. από το αεροδρόμιο της Λάρνακας. Ο πιο πρακτικός τρόπος μετάβασης από το αεροδρόμιο στη Λευκωσία είναι μέσω ιδιωτικών ταξί (τα κόμιστρα στοιχίζουν περίπου 50 ευρώ). Σημειώστε ότι η Λευκωσία απέχει 130 περίπου χλμ. από το αεροδρόμιο της Πάφου.

 

Πώς θα φθάσετε στο Τμήμα ΗΜΜΥ
Οι μόνιμες κτηριακές εγκαταστάσεις της Πολυτεχνικής Σχολής αναμένεται να ανεγερθούν στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης (νέα κτήρια) εντός των επόμενων χρόνων. Στο μεταξύ, το Τμήμα ΗΜΜΥ στεγάζεται, μαζί με τα άλλα τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής, σε αριθμό κτηρίων που βρίσκονται πλησίον ή στο χώρο των κεντρικών κτηρίων του Πανεπιστήμιου. Τα γραφεία του Τμήματος, τα γραφεία της Σχολής, οι αίθουσες σεμιναρίων, και ένας αριθμός εργαστηρίων διδασκαλίας και έρευνας βρίσκονται στο κτήριο "Green Park", στη Λεωφόρο Αγλατζιάς 91 (δείτε τον χάρτη κτηρίων του Πανεπιστημίου). Τα γραφεία των μεταπτυχιακών φοιτητών και τα υπόλοιπα εργαστήρια βρίσκονται σε διάφορα κτήρια πλησίον ή στο χώρο των κεντρικών κτηρίων του Πανεπιστήμιου. Όλα τα προπτυχιακά και κάποια μεταπτυχιακά μαθήματα παραδίδονται σε αίθουσες διδασκαλίας στην Πανεπιστημιούπολη.

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού

Χρήσιμοι Χάρτες

Τα κτήρια του Πανεπιστημίου

Προσβάσεις/κτήρια στην Πανεπιστημιούπολη: χάρτης 1χάρτης 2χάρτης 3

Γενικό Χωροταξικό Σχέδιο Πανεπιστημιούπολης

Κεντρικά κτήρια Πανεπιστημίου (Καλλιπόλεως)

Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Κύπρου (Αρχοντικό Αξιοθέας)

Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές (Α.Ε.Α.): Κεντρικά Κτήρια ΚαλλιπόλεωςΠανεπιστημιούπολη

Χάρτες Λευκωσίας

Το Πανεπιστήμιο στους χάρτες της Google