1. Περιγραφή

Η Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης ιδρύθηκε το 1989, αλλά ουσιαστικά άρχισε τη λειτουργία της το 1992. Οι στόχοι και το όραμα της Σχολής είναι η διάχυση της γνώσης, η ανάπτυξη κριτικής σκέψης και η ενίσχυση των ικανοτήτων των φοιτητών της. Επιδιώκει επίσης την καλλιέργεια ηθικής, ορθής συμπεριφοράς και αξιών. Παρέχει στους φοιτητές τα βασικά εργαλεία και τα απαραίτητα εφόδια ώστε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, προσφέροντας τους τα κατάλληλα ακαδημαϊκά προσόντα που θα τους επιτρέψουν να έχουν μια επιτυχημένη σταδιοδρομία είτε στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα. Η Σχολή εξυπηρετεί σήμερα πάνω από 1300 φοιτητές. 

Η Σχολή αποτελείται από τρία τμήματα, το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης, το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και το Τμήμα Οικονομικών, και διαθέτει δύο ερευνητικές μονάδες, το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών και τη Μονάδα Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Μελετών.

2. Ακαδημαϊκό Προσωπικό

Στο παρόν στάδιο, η Σχολή στελεχώνεται με περισσότερα από 42 μέλη ακαδημαϊκού προσωπικού, τα οποία κατέχουν διδακτορικό δίπλωμα. Επιπρόσθετα, για την ενίσχυση του διδακτικού έργου της Σχολής εργοδοτείται αριθμός ατόμων ως Επισκέπτες, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και Ειδικοί Επιστήμονες. Με τις εξειδικευμένες γνώσεις και την εμπειρογνωμοσύνη που κατέχουν αυτά τα άτομα συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενίσχυση της ποιότητας, του εύρους και της ευελιξίας των προγραμμάτων σπουδών, τα οποία αναβαθμίζονται συνεχώς για να διασφαλίζεται η σχετικότητα τους στο μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Ακαδημαικό Προσωπικό Τμήματος Οικονομικών

 

3. Εγκαταστάσεις Σχολής

3.1 Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
Η Σχολή διαθέτει ειδικό Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών το οποίο είναι εξοπλισμένο με σύγχρονους μικροϋπολογιστές συνδεδεμένους με ταχύ δίκτυο επικοινωνίας. Στο εργαστήριο είναι εγκατεστημένη διευρυμένη συλλογή εξειδικευμένων λογισμικών προγραμμάτων και βάσεων δεδομένων για τις ανάγκες των φοιτητών της Σχολής. Επίσης, οι φοιτητές της Σχολής έχουν πρόσβαση σε όλα τα άλλα διδακτικά εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών του Πανεπιστημίου.

3.2 Βιβλιοθήκη
Οι φοιτητές της Σχολής έχουν πλήρη πρόσβαση στην Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου, η οποία είναι εφοδιασμένη με όλα τα κύρια διεθνή επιστημονικά και επαγγελματικά περιοδικά στους τομείς της Διοίκησης Επιχειρήσεων και των Οικονομικών. Η Βιβλιοθήκη διαθέτει πλούσια συλλογή σε βιβλία, συγγράμματα και περιοδικά που σχετίζονται με τους πιο πάνω κλάδους, ενώ εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες εκδόσεις. Η Βιβλιοθήκη είναι επίσης συνδρομητής σε ένα μεγάλο αριθμό διεθνών ηλεκτρονικών βάσεων δεδομένων παρέχοντας έτσι στους φοιτητές άμεση πρόσβαση σε ένα τεράστιο όγκο πληροφοριών και δεδομένων τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την εκπόνηση των μελετών τους.

3.3 Εργαστήριο Βάσεων Δεδομένων
Από το 2010 λειτουργεί στη Σχολή το Εργαστήριο Βάσεων Δεδομένων το οποίο στηρίζει τα μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού, τις ερευνητικές μονάδες και τους φοιτητές της Σχολής σε θέματα που αφορούν ερευνητικές δραστηριότητες, αναζήτηση και επεξεργασία στοιχείων, προσβάσεις σε πηγές δεδομένων, συνδρομές και ενημέρωση για τις υπηρεσίες που σχετίζονται με τα πιο πάνω. Επίσης παρέχει συμβουλευτικές και διδακτικές υπηρεσίες ως προς τη χρήση λογισμικών και διατηρεί αρχείο δεδομένων που σχετίζονται με τα ερευνητικά ενδιαφέροντα της Σχολής.

4. Προσωπικό Κοσμητείας Σχολής 

http://ucy.ac.cy/fem/el/staff

5. Που θα μας βρείτε

Η Σχολή μετακόμισε πρόσφατα και από τον Ιούνιο του 2010, βρίσκεται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στην Πανεπιστημιούπολη. Οι νέες εγκαταστάσεις έχουν σχεδιαστεί βάσει πολύ υψηλών προδιαγραφών και όλοι οι γραφειακοί, διδακτικοί και εργαστηριακοί χώροι θα είναι πλήρως εξοπλισμένοι με την τελευταία τεχνολογία.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης
Ταχ. Κιβ.: 20537
1678 Λευκωσία
τηλ: :+357-22893610
Fax: :+357-22895032

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Χάρτης