Σε Eπίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου αναγορεύθηκε την Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017, ο Καθηγητής S. P. Kothari. Το έργο και την προσφορά του τιμώμενου εξήρε με ομιλία της η Πρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ειρήνη Καραμάνου. 
 
DSC 6740
 
Ο Καθηγητής Kothari με την πρωτοποριακή επιστημονική του συνεισφορά στην ακαδημαϊκή σκέψη και έρευνα στον τομέα της λογιστικής έχει επιτύχει να συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των κεφαλαιαγορών και της αποτελεσματικότητας τους και ιδιαίτερα να αναδείξει τη σημαντικότητα της χρηματοοικονομικής πληροφόρησης και του βαθμού αξιοπιστίας της στην αποτίμηση εταιρικών αξίων.
 
Στην αντιφώνησή του ο Καθηγητής Kothari αναφέρθηκε στη γενική αντίληψη που επικρατεί ότι πολιτικές παρεμβάσεις και προσπάθειες οργανισμών να επωφεληθούν από καινούργιες νομοθεσίες και κανονισμούς (lobbying), όταν γίνονται σε περιβάλλον ανταγωνιστικό, έχουν θετική επίπτωση στους καταναλωτές, σε αντίθεση με την γενική αντίληψη που επικρατεί.
 
DSC 6783
 
Χρέη Τελετάρχη στην Τελετή ανέλαβε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, ενώ ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης, Καθηγητής Ανδρέας Χαρίτου ανέγνωσε το ψήφισμα, το οποίο παραδόθηκε επίσημα σε περγαμηνή στο νέο μέλος του Ανώτατου Ακαδημαϊκού Ιδρύματος.
 
IMG 9064
 
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κύπρο, ο Καθηγητής S.P. Kothari παρουσίασε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, την πρόσφατη μελέτη του με θέμα "Long-Term Impact of Economic Conditions on Auditors' Judgment", ενώ είχε και συνάντηση με τους διδακτορικούς φοιτητές του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.