Βραβείο EY εις Μνήμην Χρίστιας Ρωσσίδου-Σωτηρίου

Το βραβείο ύψους 2.500 ευρώ, απονέμεται σε τελειόφοιτη προπτυχιακή ή μεταπτυχιακή φοιτήτρια από ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΜΗΜΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου, η οποία διακρίθηκε για τις ηγετικές της ικανότητες καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών της.

Οι υποψηφιότητες θα πρέπει να περιλαμβάνουν: (α) επιστολή ενδιαφέροντος από την υποψήφια, (β) δύο συστατικές επιστολές από μέλη της κοινότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου (ακαδημαϊκό-διοικητικό προσωπικό, φοιτητές και φοιτήτριες), (γ) βιογραφικό σημείωμα και (δ) έντυπο αναλυτικής βαθμολογίας της υποψήφιας.

Τα μέλη του Πανεπιστημίου Κύπρου και της ΕΥ έχουν τη δυνατότητα να εισηγηθούν επίσης υποψήφιες για το βραβείο.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης αποτελείται από τον Κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης και μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού από όλες τις Σχολές του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Τα κριτήρια με τα οποία θα αξιολογηθούν οι υποψήφιες φοιτήτριες είναι τα ακόλουθα:

  • Γενική Βαθμολογία τουλάχιστο επτά (7)
  • Ικανότητα ανάληψης πρωτοβουλίας, έμπνευσης και παρακίνησης άλλων ανθρώπων
  • Ύπαρξη οράματος που εμπνέει, ανοίγει δρόμους, και προάγει τη συλλογική δράση για το κοινό καλό
  • Επίδειξη σθένους και δημιουργικότητας απέναντι σε αντιξοότητες και προκλήσεις
  • Διάθεση ανοιχτού, αντισυμβατικού πνεύματος και πρωτοποριακής σκέψης
  • Ικανότητα να επιφέρει αλλαγές για το κοινό καλό μέσω ομαδικής δράσης (οι αλλαγές δεν πρέπει να περιορίζονται σε στενά συνδικαλιστικά ζητήματα)
  • Να μην της έχει απονεμηθεί προηγουμένως το συγκεκριμένο βραβείο.

Οι φάκελοι των εισηγήσεων θα πρέπει να υποβληθούν στη Γραμματεία της Σχολής ΟΕΔ μέχρι την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023, μέσω ηλ. ταχ στο [email protected].

Ανακοίνωση-πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων


Απονομή Βραβείου

Το Βραβείο απονέμεται κατά τη διάρκεια της Τελετής Αποφοίτησης Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων.

 

Βραβείο 2023-2024

Το Βραβείο 2023-2024 απονέμεται στην Μαριγώ Γεωργίου, προπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής. Περισσότερα..

Βραβείο 2022-2023

Το Βραβείο 2022-2023 απονέμεται στην Άντρια-Μαρία Παπαγεωργίου, προπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης. Περισσότερα..

Βραβείο 2021-2022

Το Βραβείο 2021-2022 απονέμεται στην Μαρία Φωτίου, διδακτορική φοιτήτρια στο Τμήμα Ψυχολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών Αγωγής. Περισσότερα..

Βραβείο 2020-2021

Το Βραβείο 2020-2021 απονεμήθηκε στη Μαρία Πετρίδου, διδακτορική φοιτήτρια στο Τμήμα Ψυχολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών Αγωγής. Περισσότερα..

Βραβείο 2019-2020

Το Βραβείο 2019-2020 απονεμήθηκε εξίσου στις φοιτήτριες:

– Μαριέλα Κίρκοβα, προπτυχιακή φοιτήτρια στο Τμήμα Αγγλικών Σπουδών, της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών
– Αντωνία Παναγιώτου, μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής, της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής

Βραβείο 2018-2019

Το Βραβείο 2018-2019 απονεμήθηκε στην Μαρία Φασουλίδη, προπτυχιακή φοιτήτρια στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης.