Εκδηλώσεις έμπρακτης υποστήριξης προς το έργο που επιτελείται από το Πανεπιστήμιο αποτελούν δωρεές που ξεχωρίζουν για τη γενναιοδωρία τους, όπως είναι οι πιο κάτω:
 
 
 
 Δωρεά Ιδρύματος Αναστάσιου Γ. Λεβέντη - 2004
 
leventis

Το ίδρυμα "Α.Γ. Λεβέντη", ανταποκρινόμενο στην Εκστρατεία "Πανεπιστήμιο Κύπρου 2010: Διάκριση στην Ευρώπη" εξέφρασε ακόμη πιο δυναμικά τη σταθερή υποστήριξη του προς το έργο του Πανεπιστημίου Κύπρου, με τη χορήγηση δωρεάς ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Με την συγκεκριμένη δωρεά ανεγέρθηκε το κτήριο Συμβουλίου-Συγκλήτου Αναστάσιος Γ. Λεβέντης.

 

 

Δωρεά Ιδρύματος Αναστάσιου Γ. Λεβέντη - 2016

leventis

 

Σε συνέχεια της προηγούμενης δωρεάς του, το ίδρυμα "Α.Γ. Λεβέντη", ανταποκρινόμενο στην Εκστρατεία "Κτίζοντας την Πόλη της Γνώσης", συνέχισε έμπρακτα την υποστήριξη του προς το Πανεπιστήμιο Κύπρου προχωρόντας στην χορήγηση δωρεάς ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ, για την ανέγερση του κτηρίου του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών.

Ανακοίνωση Τύπου

 

Δωρεά Ιδρύματος Νικόλα και Ελπίδας Σιακόλα

nks logo

Το ίδρυμα ''Νίκος και Ελπίδα Σιακόλα'', θέλοντας να συνδράμει άμεσα και ενεργά στην ανάπτυξη της Παιδείας αλλά και στον τομέα της Υγείας, προχώρησε στην γενναιόδωρη δωρεά των 13.5 εκατομμυρίων ευρώ.

Με τη συγκεκριμένη δωρεά θα ανεγερθεί το κτήριο το οποίο θα στεγάσει την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, όπου θα φέρει την ονομασία ''Κτήριο Ιατρικής Σχολής και Επιστημών Υγείας Νίκος Κ. Σιακόλας''.

 
 
 
Δωρεά Έλλης Στέλιου Ιωάννου
 
   

EliIoannou

Έλλη Στέλιου Ιωάννου

«Υλοποιώντας τη διακαή επιθυμία του αείμνηστου συζύγου μου Στέλιου να συμβάλει στην ανέγερση του κτηρίου της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου, με ιδιαίτερη συγκίνηση ανακοινώνω εισφορά ΛΚ 3.000.000 για το σκοπό αυτό. Επιπλέον, αναλαμβάνω την αντιμισθία του Γάλλου αρχιτέκτονα που θα εκπονήσει τα σχέδια.»

* Η δωρεά αυξήθηκε σε μεταγενέστερο στάδιο στα 10 εκατομμύρια ευρώ (8 εκατομμύρια ευρώ για τα έξοδα ανέγερσης του κτηρίου, και 2 εκατομμύρια για έξοδα Αρχιτέκτονα).

ChristosSteliouIoannou

Χρίστος Στέλιου Ιωάννου

 
 
 
Δωρεά George and Kaity David
 
 
Capture Το ίδρυμα «George and Kaity David» προέβη σε δωρεά ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ, με σκοπό την ανέγερση του κτηρίου στο οποίο θα στεγάζεται το Ινστιτούτο Έρευνας Καρκίνου.  σσσ

 

Δωρεά Δρ. Αρτέμη Χατζηπαναγή

 

 
 

Ο αξιότιμος Δρ. Αρτέμης Χατζηπαναγής, δώρησε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ για την ανέγερση του κτηρίου Διδασκαλιας Ιατρικών και Βιολογικών Επιστημών.

«Ήμουν αρκετά τυχερός να αποκτήσω οικονομική ανεξαρτησία. Αποφάσισα να μοιραστώ αρκετό ποσό της οικονομικής μου τύχης με κάτι στην Κύπρο, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου».