1ο ΔΙΕΘΝΕΣ FORUM LC-UCY ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ
 
 
Cyprus2 Ιουνίου 2016

Το Κέντρο Γλωσσών του Πανεπιστημίου Κύπρου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διοργάνωση του 1ου Διεθνούς Forum LC-UCY για Νέους Ερευνητές, που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία, στις 2 Ιουνίου 2016. Σκοπός του Forum είναι να προωθήσει και να διαδώσει την ανταλλαγή αποτελεσμάτων στα οποία θα καταλήξουν νέοι ερευνητές διαφορετικών κλάδων, που ασχολούνται, άμεσα ή έμμεσα, με τη μελέτη των γλωσσών και της λογοτεχνίας, όπως και με τη διδασκαλία των εν λόγω γλωσσών ως ξένων.
Το 1ο Διεθνές Forum για Νέους Ερευνητές, θα αποτελέσει μέρος της 8ης διοργάνωσης των Ημερίδων για την Κατάρτιση Καθηγητών Ισπανικής Γλώσσας (Jornadas ELE), που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην Κύπρο από το 2009.
Το Κέντρο Γλωσσών του Πανεπιστημίου Κύπρου καλεί τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή με θέματα σχετικά με τη Διδασκαλία και την Εκμάθηση Γλωσσών και Λογοτεχνίας, όπως επίσης και με τις πολλαπλές παρεμβολές και συσχετίσεις μεταξύ των διάφορων γλωσσών. Το θέμα του Forum θα έχει τον τίτλο: Συνάντηση Γλωσσών: Διασύνδεση και Συσχετισμός.
Η διοργάνωση αυτή απευθύνεται στους νέους ερευνητές που έχουν ήδη αποκτήσει διδακτορικό τίτλο, ή βρίσκονται σε διαδικασία έρευνας για την προετοιμασία της διδακτορικής τους διατριβής ή της μεταπτυχιακής τους διπλωματικής εργασίας. Οι ομιλητές θα πρέπει να αναλύσουν τις επιρροές που παρατηρούνται μεταξύ διαφορετικών γλωσσών σε διάφορους τομείς: μέσω της λογοτεχνίας, δανείων, επιρροών και γλωσσολογικών παρεμβολών στην τάξη, εξέλιξη της ίδιας της γλώσσας κτλ. Οι παρουσιάσεις μπορούν να γίνουν στα ισπανικά, τα γαλλικά, τα πορτογαλλικά, τα γερμανικά, τα ιταλικά, τα αγγλικά και τα ελληνικά.

Μετά την ολοκλήρωση του Forum, τα θεματα που θα παρουσιαστούν θα εκδοθούν και θα δημοσιευθουν σε ψηφιακή μορφή, με αριθμό ISBN, σύμφωνα με τις ακαδημαϊκές προδιαγραφές για την έκδοση επιστημονικών μελετών.