ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ


Το Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας ιδρύθηκε το 1998 και λειτουργεί υπό την εποπτεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου. 

Το Σχολείο στελεχώνεται με άτομα που, εκτός από τις διδακτικές τους ικανότητες, έχουν ειδικό ενδιαφέρον στη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης γλώσσας και των οποίων το ερευνητικό έργο έχει άμεση σχέση με τον τομέα της διδασκαλίας της ελληνικής ως ξένης γλώσσας. 

 

Δείτε στιγμιότυπα από εκδηλώσεις και μαθήματα του Σχολείου μας

στο Facebook: School of Modern Greek. University of Cyprus
ή στο YouTube: School of Modern Greek University Of Cyprus

 

! Greek Online language learning !

The School of Modern Greek aspires to reach out to even more students who are eager to become acquainted with the Greek language and culture and offer them access to quality language classes anywhere around the globe!  Offering an alternative to the conventional language classes provides a unique opportunity for Greek and Cypriot expatriates to preserve their ties with their home countries by cultivating and expanding their knowledge of the Greek language and culture. Through online teaching, the learners will have the opportunity to interact in real-time with our experienced and high-qualified teachers and with their fellow students from all over the globe.

If you are interested in taking online lessons at the School of Modern Greek at the University of Cyprus please fill in our questionnaire. The participants will have the opportunity to enter a draw for the chance to win one (1) of the two (2) scholarships to study in the first circle of our lessons.

Please disseminate the questionnaire to friends and family members who may be interested in joining our online Greek language and culture lessons.

 

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ B2 KAI Γ2

Το Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας διενεργεί εξετάσεις ελληνομάθειας επιπέδου B2 και Γ2 δύο φορές τον χρόνο. Oι εξετάσεις προσφέρονται σε όσους διαθέτουν πτυχίο από τμήματα στα οποία η γλώσσα διδασκαλίας δεν είναι η ελληνική.

Οι εξετάσεις θα διεξάγονται την τρίτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου και την τέταρτη εβδομάδα του Μαΐου. Το κόστος της εξέτασης ανέρχεται στα 75 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας (τηλ. 22892028, e- mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣας ενημερώνουμε ότι οι επόμενες εξετάσεις πιστοποίησης ελληνομάθειας για τα επίπεδα Γ2 και Β2 θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου 2022, 09:30-14:30, A008, Κεντρικά κτήρια, Καλλιπόλεως 75, αίθουσα Α008.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να τηλεφωνήσετε στη γραμματεία του Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας (22892028).

 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ:

Εάν έχετε γνώση της ελληνικής αλλά δεν κατέχετε σχετικό Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας ή κατέχετε Πιστοποιητικό παλαιότερο των 18 μήνων, τότε οφείλετε να συμμετάσχετε σε διαγνωστική εξέταση. 

Η επόμενη διαγνωστική θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022, ώρα 10:00-13:00 στις αίθουσες Α007, A008, Ε116.

 

 
ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ: https://applications.ucy.ac.cy/recruitment

ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Το Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας αναλαμβάνει τη σύνταξη, διόρθωση και μετάφραση κειμένων πάσης φύσεως στα ελληνικά καθώς και τη γλωσσική επιμέλεια εντύπων στην ελληνική.

Βάσει των Κανόνων λειτουργίας του ΣΕΓ (§ 17) τα τέλη καθορίζονται σε €11 ανά σελίδα των 250 λέξεων

 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
ΩΡΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ  
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΩΣ
ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΩΝ
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
      ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Μη εντατικό πρόγραμμα

Α1, Α2, Β1, Β2, C1, C2

2 εξάμηνα ανά επίπεδο
(26 εβδομάδες)
Σεπτέμβριος-Απρίλιος/Μάιος
6 156 (12 ECTS)       € 400

Εντατικό πρόγραμμα

Α1, Α2, Β1, Β2, C1, C2 1 εξάμηνο ανά επίπεδο
(13 εβδομάδες)
Σεπτέμβριος- Δεκέμβριος
Ιανουάριος - Απρίλιος/Μάιος
12

156 (12 ECTS)

      € 400
Θερινό εντατικό πρόγραμμα

Α1, Α2, Β1, Β2, C1, C2

1 μήνας

(6 εβδομάδες)
Ιούλιος / Αύγουστος

25 150 (12 ECTS)       € 400
* Πρόγραμμα για φοιτητές
ανταλλαγής Erasmus

Α1, Α2, Β1, Β2, C1, C2

1 εξάμηνο (13 εβδομάδες)
Σεπτέμβριος- Δεκέμβριος
Ιανουάριος - Απρίλιος/Μάιος
6 78 (6 ECTS)

Δωρεάν για φοιτητές ανταλλαγής Erasmus 

με ίδρυμα υποδοχής το Πανεπιστήμιο Κύπρου. 

€ 200 για φοιτητές ανταλλαγής Erasmus 

με ίδρυμα υποδοχής άλλο.

 

*Ο φοιτητές ανταλλαγής Erasmus μπορούν να παρακολουθήσουν οποιοδήποτε πρόγραμμα του Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας. Εάν το ίδρυμα υποδοχής είναι το Πανεπιστήμιο Κύπρου, τότε το πρόγραμμα είναι δωρεάν, διαφορετικά ισχύουν τα δίδακτρα του κάθε προγράμματος.

** Το Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί τόσο λεπτομέρειες του προγράμματος όσο και τα δίδακτρα.

 

ΣΤΕΓΑΣΗ - HOUSING

Το Σχολείο δεν εξασφαλίζει στέγη στους σπουδαστές που έχουν εγγραφεί και παρακολουθούν προγράμματα που προσφέρει. Εξαιρούνται οι σπουδαστές των ευρωπαϊκών προγραμμάτων ανταλλαγής και ομάδες φιλοξενούμενων σπουδαστών που στεγάζονται σε χώρους που εξασφαλίζει η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου.

 

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ
Οι σπουδαστές του Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κύπρου, το γυμναστήριο, την καφετέρια και το φοιτητικό εστιατόριο, το κέντρο ηλεκτρονικών υπολογιστών και τη βιβλιοθήκη. Σε ό,τι αφορά τη χρήση των πανεπιστημιακών χώρων ή των υπηρεσιών που παρέχει το Πανεπιστήμιο, οι σπουδαστές υπόκεινται στους ίδιους κανονισμούς με τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου.

 

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ
Οι φοιτητές χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πρόκειται να παρακολουθήσουν μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, μπορούν να ενταχθούν δωρεάν στο Θερινό Πρόγραμμα ή σε άλλο πρόγραμμα που προσφέρει το Σχολείο, εάν δεν προσφέρεται το Εντατικό Πρόγραμμα Ειδικού Ενδιαφέροντος που απευθύνεται ειδικά σε αυτούς. Το πρόγραμμα στο οποίο θα ενταχθούν δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο σε διάρκεια από την παραμονή τους στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Αμέσως μετά την άφιξη τους στην Κύπρο, οι φοιτητές του Προγράμματος Erasmus έρχονται σε επαφή με την Υπηρεσία Έρευνας και Διεθνών Σχέσεων και με την Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, που θα τους κατατοπίσουν σχετικά με τους χώρους διαμονής τους και θα τους παράσχουν χρήσιμες πληροφορίες. Οι σπουδαστές βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας την οποία ενημερώνουν για τυχόν προβλήματα ή δυσκολίες.

 

ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΜΗ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Σπουδαστές από χώρες μη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν μαθήματα στο Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας, πρέπει να εξασφαλίσουν βίζα από τις αρχές των χωρών τους. Η εγγραφή τους στο πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής που έχουν επιλέξει μπορεί να γίνει μόνο εφόσον καταβάλουν τα καθορισμένα δίδακτρα. Βεβαιώσεις εγγραφής χορηγούνται αφού οι σπουδαστές τακτοποιήσουν όλες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας.


 

Welcome Message