Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του μεταπτυχιακού προγράμματος στις Σπουδές Φύλου του Πανεπιστημίου Κύπρου, ενός νέου μεταπτυχιακού προγράμματος που σκοπό έχει την κριτική μελέτη και έρευνα των θεμάτων φύλου και την προώθηση των σπουδών φύλου.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει ένα νέο διεπιστημονικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα στις Σπουδές Φύλου σε επίπεδο μάστερ (ΜΑ) και διδακτορικό (PhD). Το πρόγραμμα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις για επιστημονική γνώση σε θέματα ισότητας των φύλων και εκπαίδευση στελεχών για επιστημονική υποστήριξη της ενσωμάτωσης της έννοιας της ισότητας των φύλων σε όλες τις πτυχές της ζωής.

Το πρόγραμμα προσφέρεται από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και συντονίζεται από την Έδρα ΟΥΝΕΣΚΟ για την Ισότητα και Ενδυνάμωση των Φύλων και το εκάστοτε Συμβούλιο του Κέντρου Σπουδών Φύλου του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Απευθύνεται σε αποφοίτους όλων των κλάδων σπουδών και δίνει στους φοιτητές/τριες την ευκαιρία να ασχοληθούν κριτικά με την ευρεία επιλογή από θέματα, πηγές, μεθόδους και αναλυτικές προσεγγίσεις που αποτελούν τις σπουδές φύλου και να τα εφαρμόσουν σε ποικίλους τομείς.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε παρακαλώ τους συνδέσμους της ιστοσελίδας του προγράμματος.

Μαίρη Κουτσελίνη
Καθηγήτρια