Γεωργία Παναγιώτου

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Διεύθυνση:
Τμήμα Ψυχολογίας
Λεωφ. Καλλιπόλεως 65
Γραφείο: Κτήριο: Αντωνίου

Τηλέφωνο:22892081

Φαξ: 22892071

Προσωπικός Ιστότοπος

http://www.ucy.ac.cy/el/people/georgiap

 

Χρυσάνθη Λεωνίδου

Έχοντας συμπληρώσει τις προπτυχιακές σπουδές στη Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και τις μεταπτυχιακές σπουδές στη Ψυχολογία της Υγεία στο University of Southampton, αποφάσισε να συνεχίσει με διδακτορικές σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συνδυάζουν τα ερευνητικά πεδία της ψυχολογίας της υγείας και της κλινικής ψυχολογίας. Έχει εργαστεί ως ερευνητικός βοηθός σε μια σειρά από ερευνητικά προγράμματα κατά τη διάρκεια των σπουδών της, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων των θεμάτων των αγχωδών διαταραχών, των ψυχοκοινωνικών παραγόντων που επηρεάζουν τον έλεγχο του άσθματος και μιας διαδικτυακής παρέμβασης για το σχετικό με τον καρκίνο σύνδρομο υπερκόπωσης. Στο παρόν διάστημα, ενδιαφέρεται να εξετάσει τους ψυχοφυσιολογικούς μηχανισμούς της σοβαρής μορφής άγχους για την υγεία. Ασχολείται επίσης με την εξέταση ενός μοντέλου διαμεσολάβησης μεταξύ της αλεξιθυμίας, της αποφυγής των εμπειριών και της ψυχολογικής λειτουργικότητας και βοηθά στη διεξαγωγή άλλων ψυχοφυσιολογικών μελετών. Στον ελεύθερο της χρόνο, ασχολείται με τη γυμναστική και πηγαίνει σε μαθήματα yoga, διαβάζει λογοτεχνία, και απολαμβάνει την καλή παρέα των φίλων της. Είναι επίσης εθελόντρια στο Σύνδεσμο για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια και στο Σώμα Εθελοντών Λεμεσού, σε περιστασιακή βάση.
  Chrysanthi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δώρα Γεωργίου

Η Δώρα Γεωργίου είναι Διδακτορική φοιτήτρια στην Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, από όπου απέκτησε και το Μεταπτυχιακό της δίπλωμα στην Κοινωνική και Αναπτυξιακή Ψυχολογία. Το πρώτο το πτυχίο της ήταν στους τομείς της κοινωνιολογίας και ψυχολογίας, από το Πανεπιστήμιο Roosevelt των ΗΠΑ. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα έχουν να κάνουν με θέματα Φύλου, Σεξουαλικότητα, Σχέσεις και Συναίσθημα. Στο παρόν η Δώρα εργάζεται πάνω στη διατριβή της περί της επίδρασης της μείωσης του Διομαδικού Άγχους στην Υπόθεση Επαφής. Dora Georgiou photo

 

 

 Έλενα Χαραλάμπους

Σπούδασε ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στην Αθήνα. Στη συνέχεια μετέβηκε για μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο όπου ολοκλήρωσε το πρόγραμμα MSc in Clinical and Public Health Aspects of Addiction στο Institute of Psychiatry του King's College. Στα πλαίσια του μεταπτυχιακού της είχε την εμπειρία κλινικής άσκησης σε διάφορα κλειστά και ανοιχτά προγράμματα απεξάρτησης. Στο παρόν στάδιο είναι φοιτήτρια στο Διδακτορικό πρόγραμμα Κλινικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως στη διερεύνηση των μεροληψιών προσοχής (attentional biases) και της ψυχοφυσιολογίας στις αγχώδεις διαταραχές και ιδιαίτερα την κοινωνική φοβία. Άλλα ερευνητικά ενδιαφέροντα είναι: κοινωνική φοβία και κάπνισμα, αλεξιθυμία και αποτελεσματικότητα θεραπείας σε άτομα που βρίσκονται σε απεξάρτηση, αλεξιθυμία και συναίσθημα, ομαδικές παρεμβάσεις σε άτομα με εργασιακό άγχος.
Παρουσιάσεις σε συνέδρια:
Panayiotou, G. & Charalambous, E. (2012). "The role of Anxiety Sensitivity and Experiential Avoidance in the Prediction of Social Anxiety".
Charalambous, E., Panayiotou, G., Christodoulou, G., & Nicolaou, A. (2012). "Is Experiential Avoidance a mediator of the association between Anxiety Sensitivity and Social Anxiety?
Charalambous, E., Stavrinaki, M., Koumi, E., Miltiadou, E., Karayianni, E., & Karekla, M. (2011). «Measuring the treatment effectiveness of CBT and ACT in work related stress: A comparison study».
Koumi, E., Miltiadou, E., Charalambous, E., Stavrinaki, M., Karayianni, E., & Karekla, M. (2011). «Individual differences contributing to treatment effectiveness in work-related stress».
Stavrinaki, M., Charalambous, E., Karayianni, E., & Karekla, M. (2011). «Does ACT increase commitment to valued activity in relation to work related stress?»
 Elenas photo

 

 

Mάριος Θεοδώρου

Προφίλ: O Mάριος Θεοδώρου αποφοίτησε με τον Πτυχίο Ψυχολογίας το 2010 από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Πήρε τον τίτλο ΜSc το 2011 από το Πανεπιστήμιο του Leiden στη Κλινική Ψυχολογία. Από τον Σεπτέμβριο του 2011 είναι φοιτητής στο Διδακτορικό πρόγραμμα Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Από τον Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013 έχει εργαστεί, με μερική απασχόληση, ως ειδικός επιστήμονας στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης (ΚΕΝ) του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Ερευνητικά Ενδιαφέροντα: Εμπλοκή γνωστικών διεργασιών (π.χ. προσοχή) στην ψυχοπαθολογία.
Δημοσιεύσεις:
Avraamides, M. N., Theodorou, M., Agathokleous, A., & Nicolaou, A. (2013): Revisiting Perspective-Taking: Can People Maintain Imagined Perspectives? Spatial Cognition & Computation: An Interdisciplinary Journal, 13:1, 50-78.
----
 marios
 
 
Χριστιάνα Θεοδώρου
 
Η Χριστιάνα Θεοδώρου ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στη Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου το 2012 και τις μεταπτυχιακές της σπουδές στις Ψυχολογικές Μεθόδους έρευνας στο Πανεπιστήμιο του Lancaster στην Αγγλία το 2013. Από το 2013 είναι διδακτορική φοιτήτρια Κλινικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν κυρίως το τομέα της κλινικής ψυχολογίας και συγκεκριμένα εστιάζονται στα συναισθηματικά και γνωστικά ελλείμματα. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών της διεξήγαγε πειράματα με ψυχοφυσιολογικές μετρήσεις για να μελετήσει άτομα με διαταραχές άγχους, ναρκισσιστική προσωπικότητα και προβλήματα αυτοεκτίμησης. Στις μεταπτυχιακές της σπουδές ασχολήθηκε με το τομέα της προσωπικότητας και της καταθλιπτικής και υπο/μανιακής διάθεσης. Στις διδακτορικές της σπουδές εργάζεται ως βοηθός ερευνητή σε τομείς σχετικούς με τις αγχώδεις διαταραχές, χρησιμοποιώντας την εικονική πραγματικότητα και τις ψυχοφυσιολογικές μετρήσεις. Επιπλέον, ενδιαφέρεται να μελετήσει τη συναισθηματική ρύθμιση σε άτομα με διπολική διαταραχή χρησιμοποιώντας τις ψυχοφυσιολογικές μετρήσεις. Είναι μέλος της διεθνής επιστημονικής κοινότητας για τη ψυχοφυσιολογική έρευνα. Επίσης, είναι εθελόντρια στο Σύνδεσμο για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ) και στον Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου, όπου εργάζεται ως ερευνήτρια στον τομέα των υπερ-συνταγογραφούμενων και συνθετικών ναρκωτικών.
Theodorou, C., Panayiotou, G. & Karekla, M. (2014). The Epidemiological Profile of Individuals with Anxiety Symptoms. Presentation of Poster in the Conference "European Association for Behavioural and Cognitive Therapies (EABCT)", Hague, Netherlands.
Theodorou, C. & Panayiotou, G. (2014). Examining the factors of the Psychiatric Diagnostic Screening Questionnaire (PDSQ). Datablitz Presentation and Presentation of Poster in the Conference "11th Conference of the Neuropsychological Rehabilitation Special Interest Group of the World Federation for NeuroRehabilitation (WFNR)", Limassol, Cyprus.
Theodorou, C. & Panayiotou, G. (2013). Examining the factors of the Psychiatric Diagnostic Screening Questionnaire (PDSQ). Presentation of Poster in the Conference "Annual Conference of the Centre of Applied Neuroscience", University of Cyprus, Nicosia, Cyprus.
Theodorou, C., Dodd, A., & McCulloch, K. C. (2013). The Correlation between Personality and High and Low Mood and their effect on Academic Achievement and Goal Orientations. Oral presentation in the Department of Psychology, Lancaster University, Lancaster, UK.
CTphoto