Η Θεοδώρα Α. Μάνιου (Ph.D.) είναι Λέκτορας Δημοσιογραφίας στο Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου (2019 – παρόν). Έχει διδακτορικό τίτλο σπουδών στη Δημοσιογραφία (Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, ΑΠΘ), μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Επικοινωνιακή Πολιτική (CITY, University of London, UK) και πτυχίο Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ (Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, ΑΠΘ). Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην Ελλάδα για περισσότερα από 15 χρόνια και είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων. Τα βασικά της ερευνητικά ενδιαφέροντα εστιάζονται στη Δημοσιογραφία με έμφαση στην Τηλεοπτική Δημοσιογραφία, τα πολυμέσα και τα νέα δημοσιογραφικά μοντέλα. 
 
 
Λέξεις-κλειδιά: Δημοσιογραφία, Μοντέλα Δημοσιογραφίας, Τηλεοπτική Δημοσιογραφία 
 
 
 
 
Ο Φιλήμων Μπαντιμαρούδης (Ph.D.) είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου (2018 – παρόν). Υπήρξε Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2000-2018). Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, Austin, Η.Π.Α., (1999). Αρχικά εργάστηκε στο Northern Michigan University, Η.Π.Α., (1999-2000). Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του αδειών, υπήρξε Ακαδημαϊκός Επισκέπτης στο Judge Business School του Πανεπιστημίου του Cambridge, Η.Β., (Άνοιξη, 2008), ενώ εργάστηκε ως Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (2012-2013, φθινόπωρο 2016) καθώς και στο Wheaton College, Η.Π.Α., (2017-2018). Στην περίοδο (2007-2017) έχει εργαστεί ως ΣΕΠ (Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό) στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών: «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Τα βασικά του ερευνητικά ενδιαφέροντα εστιάζονται στη θεωρία των μέσων με εφαρμογές στον πολιτισμό και την πολιτική. 
 
Λέξεις-κλειδιά: agenda-setting theory
 
 
 
Η Βενετία Παπά είναι Λέκτορας Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Κύπρου. Κατέχει Διδακτορικό δίπλωμα στα Μέσα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και MA από το Πανεπιστήμιο της Νίκαιας Sophia Antipolis στη Γαλλία. Η διδακτορική της διατριβή διερευνά τις σχέσεις μεταξύ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των κοινωνικών κινημάτων. Από το 2010 έως το 2018 εργάστηκε στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου ως ερευνητικός συνεργάτης σε εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε γνωστά επιστημονικά περιοδικά στον τομέα των ΜΜΕ και Επικοινωνίας, όπως το European Journal of Communication και το Information, Communication and Society. Έχει συγγράψει, μαζί με τον Fabien Granjon, το βιβλίο Mobilisations numeriques: Politiques du conflit et technologies mediatiques (Les Presses des Mines, 2017). 
 
Λέξεις-κλειδιά: Mέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Αλγοριθμική Δημοσιογραφία, Ακτιβισμός Δεδομένων