Σάββας Κατσικίδης, Καθηγητής
 
Ο Δρ. Κατσικίδης (1953) έχει σπουδάσει Κοινωνικές / Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Johannes Kepler του Linz της Αυστρίας. Υπηρέτησε ως Βοηθός και Λέκτορας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης (TU), Αυστρία (1988-1995). Έχει επίσης διδάξει ως επισκέπτης στο Πανεπιστήμιο Leeds Metropolitan, στο Πανεπιστήμιο του Κοννέκτικατ, στο Πανεπιστήμιο του Muenster, στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης, στο Queen Mary, στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (2012) και στο Πανεπιστήμιο του Γκρατς. Από το 1995 έως το 1998 εργάστηκε ως Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, 1998-2007 Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνιολογίας και από το 2007 Καθηγητής Κοινωνιολογίας. Εκλέχθηκε Πρόεδρος του Κυπριακού Κοινωνικού Συνδέσμου. (2009-2010). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν τους τομείς της ευρωπαϊκής βιομηχανικής κοινωνιολογίας, της κοινωνιολογίας της εργασίας, της κοινωνιολογίας της τεχνολογίας, της οργανωτικής και κοινωνιολογικής θεωρίας και της ευρωπαϊκής οικονομικής και κοινωνικής ολοκλήρωσης. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου Μελετών Ευρωπαϊκής Κοινότητας - Κύπρος (ECSA - Κύπρος), Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τηλεματικών Εφαρμογών και Αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής για την Πρόληψη των Ναρκωτικών του Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών της Δημοκρατίας της Κύπρου (2001-2005). Διετέλεσε επίσης μέλος της μόνιμης Επιτροπής Βιοηθικής της Κυπριακής Δημοκρατίας (2002-2006). Το 2004 του απονεμήθηκε η έδρα Jean Monnet στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Ολοκλήρωση (Κοινωνική Ευρώπη), (2004-2007). Από το 2010 είναι Διευθυντής του Κέντρου Αριστείας Jean Monnet στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.
 
Γιάννης Παπαδάκης, Καθηγητής

Ο Γιάννης Παπαδάκης (Ph.D. Social Anthropology, University of Cambridge) είναι Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστημίου Κύπρου. Έχει ασχοληθεί με θέματα εθνικισμού, κοινωνικής μνήμης, εθνοτικών συγκρούσεων, λαογραφίας, βιβλίων ιστορίας, και τελευταία με το κυπριακό σινεμά. Είναι συγγραφέας του βιβλίου Echoes from the Dead Zone: Across the Cyprus Divide (I.B.Tauris, 2005) το οποίο κυκλοφορεί στα ελληνικά ως Η Ηχώ της Νεκρής Ζώνης: Οδοιπορικό στη Διαιρεμένη Κύπρο (Scripta, 2009). Έχει επιμεληθεί, μεταξύ άλλων, το Divided Cyprus: Modernity, History and an Island in Conflict (Indiana University Press, 2006), το Cypriot Cinemas: Memory, Conflict and Identity in the Margins of Europe (Bloomsbury, 2014) και το ειδικό αφιέρωμα για την Κύπρο του περιοδικού Postcolonial Studies (2006). Η προσφατη του έρευνα επικεντρώνεται σε θέματα μετανάστευσης και σοσιαλδημοκρατίας στη Δανία.
 
Βίκτωρ Ρουδομέτωφ, Αναπληρωτής Καθηγητής

Ο Βίκτωρ Ρουδομέτωφ (PhD Pittsburgh, 1996, Sociology and Cultural Studies) έχει τίτλους σπουδών στην Ιστορία, Οικονομικά, Πολιτιστικές Σπουδές, και Κοινωνιολογία. Προτού να έλθει στην Κύπρο κατείχε θέσεις στο Αμερικανικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης, στο Washington and Lee University (Lexington, Virginia) & Miami University (Oxford, Ohio). Οι δημοσιεύσεις του συμπεριλαμβάνουν πάνω από 10 βιβλία (μονογραφίες και επιμέλεια συλλογικών έργων) και 100 και πλέον άρθρα, κεφάλαια σε συλλογικά έργα, κ.α. Είναι Διευθυντής του Κυπριακού Τμήματος της Ευρωπαϊκής Έρευνας Αξιών και υπήρξε Επιστημονικός Υπεύθυνος για την Κύπρο στα πλαίσια της πλέον πρόσφατης έρευνας (2008). Έχει διατελέσει κριτής ή/και μέλος κριτικών επιτροπών για μεγάλους διεθνείς εκδοτικούς οίκους, κρατικές υπηρεσίες και επιτροπές αξιολόγησης και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει επίσης υπηρετήσει ως εξωτερικός αξιολογητής για κρατικές υπηρεσίες και ερευνητικά ιδρύματα της Ολλανδίας, Ελλάδος, Γεωργίας, ΗΠΑ, κ.α. Είναι Ακαδημαϊκός Συνεργάτης του Κέντρου Πολιτισμικής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Yale, και διατελεί μέλος των επιστημονικών επίτροπων των περιοδικών European Journal of Social Theory, Nations and Nationalism, Επιθεώρηση Κοινωνικών Ερευνών, Interreligious Studies and Intercultural Theology & Religions. Για το πλήρες ακαδημαϊκό προφίλ βλ. την προσωπική ιστοσελίδα www.roudometof.com.
 
Ιάσονας Λαμπριανού, Επίκουρος Καθηγητής

Ο Ιάσονας Λαμπριανού είναι Επίκουρος Καθηγητής (Ποσοτικές Μέθοδοι Έρευνας) στο Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Τα μεθοδολογικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τις επιδράσεις κριτών/κωδικοποιητών, μοντέλα Rasch και person-fit. Ο Ιάσονας έχει επίσης ενδιαφέρον για θέματα ακροδεξιάς, κοινωνικής/πολιτικής εμπιστοσύνης και κοινωνιολογίας της εκπαίδευσης.
 
Σοφία Σταύρου, Λέκτορας

Η Σοφία Σταύρου κατέχει διδακτορικό τίτλο στην Κοινωνιολογία από το Πανεπιστήμιο Aix-Marseille Université της Γαλλίας. Δίδαξε προηγουμένως στο Πανεπιστήμιο Aix-Marseille, Τμήμα Κοινωνιολογίας και εργάστηκε ως Ερευνήτρια στο Γαλλικό Εθνικό Ινστιτούτο Ερευνών INRP της Λυών και σε διάφορα διεθνή ερευνητικά προγράμματα. Σήμερα συμμετέχει στο διεθνές ερευνητικό έργο PPECPA ‘A Sociology of humanisation of elder care through continuous training’ που χρηματοδοτείται από το Swiss National Science Foundation και είναι επίσης Ερευνητική Συνεργάτης στο Μεσογειακό Κέντρο Κοινωνιολογίας της Γαλλίας (UMR 7305-CNRS). Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι στο πεδίο της κοινωνιολογίας της εκπαίδευσης, την ευρωπαϊκή κοινωνική πολιτική, τις σχέσεις των νέων με την εκπαίδευση και την απασχόληση, τη νεανική μετανάστευση, τη μετεξέλιξη των ακαδημαϊκών κλάδων και γνώσης, ιδίως των κοινωνικών επιστημών, και τις μεθόδους ανάλυσης λόγου στις κοινωνικές επιστήμες.