Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, είναι χρήσιμο να γνωρίζεις, ότι διαθέτει ιατρικό κέντρο, το οποίο λειτουργεί καθημερινά και παρέχει δωρεάν ιατρική περίθαλψη σε όλους τους φοιτητές, τόσο για έκτακτα περιστατικά, όσο και για διεκπεραίωση εξετάσεων ρουτίνας. Το Κέντρο Υγείας στεγάζεται στο Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων, κτήριο 6, στο γραφείο 006 στην Πανεπιστημιούπολη. Μπορείς να αναζητήσεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εξετάσεις, ωράριο λειτουργίας και επικοινωνία με το κέντρο υγείας.
 
Ακόμη, σε όλα τα κτήρια του Πανεπιστημίου Κύπρου υπάρχουν φύλακες, οι οποίοι παρέχουν είδη πρώτων βοηθειών στους φοιτητές σε περίπτωση τραυματισμού. Επιπροσθέτως, υπάρχουν πολλοί Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές (Α.Ε.Α.) στους χώρους του Πανεπιστημίου, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Επίσης, είναι χρήσιμο να εκδόσεις την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας (από το ταμείο που είσαι ασφαλισμένος στην Ελλάδα) την οποία μπορείς να την χρησιμοποιήσεις σε δημόσια νοσοκομεία και ισχύει σε όλη την Ευρώπη.
 
Τέλος, στο Πανεπιστήμιο λειτουργεί Γραφείο Ψυχολογικής Υποστήριξης που παρέχει δωρεάν εχέμυθη ψυχολογική υποστήριξη σε όλους τους φοιτητές. Για να διευθετήσεις δωρεάν εμπιστευτική συνάντηση με ψυχολόγο του Πανεπιστημίου, μπορείς να συμπληρώσεις την σχετική φόρμα του Κέντρου Ψυχικής Υγείας.