Ο Σύλλογος Ελλαδιτών Πανεπιστημίου Κύπρου (Σ.Ε.Πα.Κ.) σε καλωσορίζει στη νέα σου αρχή.

Όντας τώρα και επίσημα φοιτητής, διανύεις τα καλύτερα χρόνια της ζωής σου. Ξεκινάς μια πολυπόθητη εμπειρία για την οποία πάλευες στα μαθητικά σου χρόνια. Βρίσκεσαι πλέον στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είσαι ένας από τους περίπου 500 Ελλαδίτες φοιτητές που φοιτούν σε αυτό.

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1996, καθώς ο αυξημένος αριθμός των νεοεισαχθέντων Ελλαδιτών φοιτητών και το διαφορετικό περιβάλλον στο οποίο αυτοί εισέρχονται, κατέστησαν επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας του. Ο βασικός σκοπός του Συλλόγου είναι να βοηθάει τους Ελλαδίτες φοιτητές σε ότι χρειαστούν, τόσο εντός του πανεπιστημιακού χώρου όσο και εκτός αυτού. Ο Σύλλογος Ελλαδιτών απέχει από κάθε τι το κομματικό και είναι ένα ανεξάρτητο όργανο, το οποίο λειτουργεί από εθελοντές φοιτητές, ανεξαρτήτως έτους και επιπέδου σπουδών. Επίσης πραγματοποιεί Γενικές Συνελεύσεις σε αίθουσα του Πανεπιστημίου, με σκοπό να γνωρίζονται τα μέλη μεταξύ τους και να συζητιούνται πανεπιστημιακά θέματα ή τυχόν προβλήματα και τρόποι επίλυσης τους. Στον Σύλλογο μπορούν να συμμετέχουν και Ελλαδίτες εργαζόμενοι του Πανεπιστήμιου Κύπρου, χωρίς δικαίωμα επηρεασμού των βασικών διαδικασιών του Συλλόγου (πχ αλλαγές καταστατικού, εκλογές κτλ), καθώς ο Σύλλογος απευθύνεται και διοικείται με φοιτητές. Περισσότερες πληροφορίες για τη λειτουργία του Συλλόγου θα βρεις στο Επίσημο Καταστατικό του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος είναι πάντα στην διάθεση σου για να σε βοηθήσει με όποιο τρόπο είναι δυνατό, από την απλή ενημέρωση σου ως και την επίλυση σημαντικών ατομικών και συλλογικών προβλημάτων. Μην διστάσεις να απευθυνθείς σε εμάς για να σε βοηθήσουμε σε οτιδήποτε χρειάζεσαι!

Μπορείς να περιηγηθείς στην παρούσα ιστοσελίδα για να ανακαλύψεις τα προνόμια του Πανεπιστημίου Κύπρου προς τους Ελλαδίτες φοιτητές και χρήσιμες πληροφορίες για την φοίτηση σου (πχ. για την δωρεάν κάρτα σίτισης, την οποία δικαιούνται όλοι οι Ελλαδίτες φοιτητές).

Για να παρακολουθείς τα δρώμενα και τις εξελίξεις του Συλλόγου για διάφορα πανεπιστημιακά θέματα, διοργάνωση εκδρομών, συναντήσεων και βραδινών εκδηλώσεων, μπορείς να μας ακολουθήσεις στην σελίδα μας στο facebook: Νέα & Εκδηλώσεις Συλλόγου Ελλαδιτών Πανεπιστημίου Κύπρου

  Logo sefoipak