Όλοι οι Έλληνες υπήκοοι ή Έλληνες της Διασποράς ανεξάρτητα από τον τρόπο εισαγωγής τους στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και το επίπεδο σπουδών τους (προπτυχιακό, μεταπτυχιακό, διδακτορικό, Ελλαδίτες εισερχόμενοι με erasmus στο Πανεπιστήμιο Κύπρου), λόγω χορηγιών από το Κυπριακό Κράτος, δικαιούνται 500 € περίπου για κάθε εξάμηνο, τα οποία μπορούν να ξοδεύουν για σίτιση (φαγητά, σνακ, ποτά) σε όλα τα μίνι μάρκετ, τις καφετέριες και τα εστιατόρια που στεγάζονται στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Αυτό γίνεται μέσω της φοιτητικής ταυτότητας (πάσο) που διαθέτει ενσωματωμένο chip, την οποία πρέπει να εκδόσετε. 
 
Οδηγίες εγγραφής στο Πανεπιστήμιο και έκδοσης φοιτητικής ταυτότητας:
2. Κάνετε ηλεκτρονικό αίτημα για τη δημιουργία φοιτητικής ταυτότητας, εισάγοντας τα στοιχεία που δημιουργήσατε προηγουμένως
3. Θα εμφανιστεί ειδοποίηση με σύνδεση στο παραπάνω σύνδεσμο για να παραλάβετε την φοιτητική ταυτότητα από το Κτίριο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων στο Γραφείο Ταχείας Εξυπηρέτησης στην Πανεπιστημιούπολη και έπειτα μπορείτε να πιστώσετε το ποσό των κουπονιών σίτισης.
 
Για πίστωση του ποσού σίτισης στην φοιτητική ταυτότητα, οι φοιτητές θα πρέπει να προσκομίζουν τα πιο κάτω έγγραφα στο ισόγειο του Κτιρίου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων, καθημερινά 10πμ-2μμ, στο γραφείο 011 στην αρχή κάθε εξαμήνου

1. Φωτοτυπία της πολιτικής ταυτότητας
2. Πρόσφατο Λογαριασμό της ΔΕΗ της μόνιμης κατοικίας του δικαιούχου στην Ελλάδα ή Πιστοποιητικό μόνιμης διαμονής των γονέων (εκδίδεται από τα ΚΕΠ στην Ελλάδα)
3. Φοιτητική ταυτότητα (πάσο)
 
Εξαργύρωση κουπονιών γίνεται σε όλες  τις καφετέριες, εστιατόρια, κυλικεία, μίνι μάρκετ του Πανεπιστημίου.

 
Μόλις πιστώσετε το ποσό, θα μπορείτε να κάνετε αγορές, πληρώνοντας με την κάρτα σίτισης στα ειδικά μηχανάκια, τα οποία υπάρχουν στα ταμεία των προαναφερθέντων σημείων. Το ποσό που αφαιρείται κάθε φορά από την κάρτα σας, θα καταγράφεται σε μια ξεχωριστή απόδειξη, η οποία θα αναφέρει και το συνολικό υπόλοιπο των χρημάτων σας.
 
Προσοχή:
  • Το μέγιστο ημερήσιο ποσό που μπορεί να ξοδευτεί ανέρχεται στα 30 ευρώ, ώστε να διασφαλίζεται ένα ημερήσιο όριο σε περίπτωση κλοπής της κάρτας.
  • Σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής, ο δικαιούχος πρέπει να ακυρώσει την υπάρχουσα κάρτα και να προβεί σε ενέργειες επανέκδοσης της φοιτητικής του ταυτότητας και πίστωσης του υπάρχοντος ποσού. Συγκεκριμένα, θα πρέπει πρώτα να καταβληθεί το ποσό των €10,00 στις Οικονομικές Υπηρεσίες, Κτήριο Συμβουλίου Συγκλήτου Αναστάσιος Γ. Λεβέντης, γραφείο 317, και στη συνέχεια με αντίγραφο της απόδειξης μπορείτε να υποβάλετε εκ νέου την αίτηση για την έκδοση ταυτότητας.
  • Σε περίπτωση που κάποιος φοιτητής δεν πιστώσει την κάρτα του εντός των τριών πρώτων εβδομάδων του κάθε εξαμήνου, τότε σύμφωνα με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου (Αρ. Αποφ.32/2010), ημερομηνίας 11 Νοεμβρίου 2010, θα αφαιρούνται 7,00 ευρώ από το συνολικό ποσό, για κάθε εργάσιμη μέρα που έχει περάσει από την πρώτη μέρα των μαθημάτων.
  • Τα χρήματα μπορούν να ξοδευτούν από την ημέρα έναρξης των μαθημάτων του Εξαμήνου μέχρι την τελευταία ημέρα της εξεταστικής περιόδου του Πανεπιστημίου. Έπειτα από την παρέλευση αυτής της ημερομηνίας, το ποσό που έχει απομείνει, αφαιρείται αυτόματα από την κάρτα.
  • Το ποσό της κάθε κάρτας δεν είναι μεταβιβάσιμο και παραχωρείται αποκλειστικά για χρήση από τον δικαιούχο.
  • Το επίδομα σίτισης δικαιούνται όλοι οι φοιτητές με ελληνική υπηκόοτητα (ακόμα κι αν έχουν υπηκοότητα και κάποιας άλλης χώρας), σε οποιοδήποτε επίπεδο σπουδών και αν φοιτούν (προπτυχιακό, μεταπτυχιακό, διδακτορικό, Ελλαδίτες εισερχόμενοι με erasmus στο Πανεπιστήμιο Κύπρου) και ανεξαρτήτως κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων.
  • Οι Ελλαδίτες φοιτητές που λαμβάνουν υποτροφία από το Πανεπιστήμιο Κύπρου (παρ. 7), δεν δικαιούνται επίδομα σίτισης σύμφωνα με τους κανονισμούς του Πανεπιστημίου.
  • Κατά το επιπλέον προαιρετικό Εξάμηνο των καλοκαιρινών μαθημάτων (Ιούνιος-Ιούλιος), δεν υφίσταται επίδομα σίτισης.
Στην κάρτα μπορείτε μέσω του διαδικτύου να αλλάξετε το pin για να κάνετε ασφαλείς τις συναλλαγές σας και να συνδέεστε ανά πάσα στιγμή με τους κωδικούς σας στο Ucard (Σύνδεση από το δίκτυο του Πανεπιστημίου ή με VPN) για να ενημερώνεστε για το χρηματικό υπόλοιπο της κάρτας σας και τις συναλλαγές που έχετε κάνει.
 
Για οποιεσδήποτε απορίες έχετε σχετικά με αυτό το σύστημα, παρακαλούμε επικοινωνείστε με το Γραφείο Φοιτητικής Ζωής του Πανεπιστημίου Κύπρου, στο 22894056 ή 22894066.