ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
 
Ποιοί Είμαστε:
Ο Όμιλος Πληροφορικής Πανεπιστημίου Κύπρου είναι ένας από τους πιο δραστήριους Oμίλους τα τελευταία χρόνια. Έχει αναθεωρήσει τη μορφή του και έχει κάνει τη δράση του σαφή. Η δράση του συγκεκριμένα χωρίζεται μέχρι στιγμής σε τρεις άξονες:
  • Μη Τυπική Μάθηση
    Προσφέρει σειρές διαλέξεων ή εργαστηρίων εκμάθησης από τα οποία μπορούν οι συμμετέχοντες να λάβουν σημαντική γνώση για διάφορα θέματα που το Πανεπιστήμιο δέν προσφέρει ενώ παράλληλα μπορεί να λάβει βεβαίωση από τον Όμιλο ή μια επίσημη βεβαίωση από τη Cyprus Computer Society για εμπλουτισμό του CV τους.
  • Διαγωνισμοί Πληροφορικής
    Προώθηση συμμετοχής μελών με συγκρότηση ομάδων σε τοπικούς ή διεθνείς διαγωνισμούς σχετικούς με την Πληροφορική.
  • eSports: Ημερίδες Ηλεκτρονικού Αθλητισμού
    Διοργάνωση ημερίδων ηλεκτρονικού αθλητισμού σε συνεργασία με μεγάλους οργανισμούς και εταιρείες εντός ή εκτός της χώρας για προώθηση των eSports στην Κύπρο. Χαρακτηριστικά eSports όπως League of Legends, Hearthstone, Heroes of the Storm, Call of Duty, CS Go κλπ. Τα events είναι ανοιχτά προς όλη την Κυπριακή επικράτεια καθώς προσφέρονται και πλούσια δώρα στους νικητές.
Ο Όμιλος έχει δημιουργήσει στενές συνεργασίες με μεγάλους οργανισμούς στη Κύπρο για την κάλυψη και την υποστήριξη όλων των αξόνων δράσης του. Στον τομέα της μη τυπικής μάθησης και των διαγωνισμών πληροφορικής - η Cyprus Computer Society (CCS), ενώ στον τομέα των eSports – η CyprusGamer. Υπήρξαν συνεργασίες και με εταιρείες ηλεκτρονικού αθλητισμού στο εξωτερικό που επίσημα χορήγησαν και προώθησαν τα events του Ομίλου κυρίως στο τομέα των eSports.

Είναι καλό να επισημάνουμε πως, από τα παλαιότερα κιόλας χρόνια ο Όμιλος υπήρξε σημαντικός αρωγός για την προαγωγή διαφόρων μελών του σε τοπικούς και διεθνείς διαγωνισμούς Πληροφορικής. Περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα ο Όμιλος ασχολήθηκε επίσης καί με τα eSports για το gamer κοινό του (LoL, CoD, FIFA, PES etc). Όλα αυτά βέβαια αποτελούν την παλιά μορφή του Ομίλου και έχουν σήμερα αναθεωρηθεί στο έπακρον, όπως περιγράφεται πιο πάνω, με στόχο την καλύτερη και ακριβέστερη λειτουργία του Ομίλου.

Ο Όμιλος έχει επίσης μιά μεγάλη γκάμα παλιού και σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού όπως Arduino models, Raspberry Pi models, desktop PCs / servers και πολλά άλλα, που χρησιμοποιεί σε διάφορα εργαστήρια που διεξάγει κατά καιρούς με τα μέλη του.

Γίνετε μέλη του Ομίλου για να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας, το CV σας και να περάσετε ευχάριστα!
 
«Ώς ένας τεχνολογικός Όμιλος, χρέος μας είναι να μένουμε άκρως ενημερωμένοι για ό,τι εξέλιξη παρουσιαστεί στον ευρύ τεχνολογικό τομέα. Παράλληλα, προσπαθούμε να προάγουμε τη μη τυπική μάθηση με τρόπους και μέσα πιό επίσημα και αποδοτικά. Έτσι από την ακαδημαϊκή χρονιά 2014-2015 έχουμε αποκτήσει στενούς φίλους και σημαντικούς συνεργάτες για τον Όμιλο. Ο μεγαλύτερός μας συνεργάτης είναι η Cyprus Computer Society (CCS – www.ccs.org.cy) η οποία μετά από τις απαραίτητες ενέργειες μπορεί να μας παρέχει εγκεκριμένες βεβαιώσεις παρακολούθησης για τα μέλη μας. Αυτό φυσικά δεν αποτελεί μόνο ένα συν για το κάθε μέλος που συμμετέχει στα του Ομίλου events αλλά επίσης και η πιστοποίηση της ποιότητας γνώσης την οποία προσφέρουμε στο κοινό μας.» - Κυριάκος Κυριάκου, Πρόεδρος Ομίλου
 
«Από την ακαδημαϊκή χρονιά 2015-2016, στους στενούς φίλους και συνεργάτες του Ομίλου, έχει προστεθεί ο CyprusGamer.com, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός για gamers στην Κύπρο που δραστηριοποιείται αρκετά στο πεδίο των eSports. Μαζί τους μέχρι στιγμής καταφέραμε να έρθουμε σε επαφή με εταιρείες στο εξωτερικό και να επιχορηγήσουν επίσημα, δικά μας events σχετικά με τον ηλεκτρονικό αθλητισμό.» - Κυριάκος Κυριάκου, Πρόεδρος Ομίλου
 
cs logo
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.