ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
O Κυπριακός Όμιλος Ενιαίας Εκπαίδευσης (ΚΟΕΕ) αποτελεί μη κερδοσκοπικό οργανισμό και δημιουργήθηκε από φοιτητές/φοιτήτριες και καθηγήτριες του Πανεπιστημίου Κύπρου στην προσπάθεια τους να ευαισθητοποιήσουν και να ενημερώσουν την κυπριακή κοινωνία για θέματα που αφορούν τη διαφορετικότητα και την αντιμετώπιση της, σε μια κοινωνία που η διαφορετικότητα αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση.

Τα τελευταία δεκαεπτά χρόνια ο Όμιλος έχει διοργανώσει σε συνεργασία με άλλους φορείς δεκάδες σεμινάρια ενημέρωσης, συνέδρια, εργαστήρια, ημερίδες και σειρά μαθημάτων νοηματικής γλώσσας, ενώ η παρουσία του ήταν αισθητή σε συνέδρια και σεμινάρια του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Σημαντική ήταν και η συμβολή του Ομίλου στην ψήφιση του Νόμου 113/99 "Περί Αγωγής και Εκπαίδευσης των Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Νόμος του 1999" με τον οποίο τα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρία αναγνωρίζονται και η παρουσία τους στο γενικό σχολείο κατοχυρώνεται νομικά.

Δεκαεπτά χρόνια μετά την ίδρυση του και δεκατρία χρόνια μετά την ψήφιση του σχετικού Νόμου, τα μέλη του Ομίλου συνεχίζουν τον αγώνα τους για την υπεράσπιση και αναγνώριση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες, σε μια κοινωνία που οφείλει να αναγνωρίσει και να σεβαστεί τις διαφορετικές ανάγκες των μελών της.

Στη σημερινή κυπριακή κοινωνία που η ανάγκη αναγνώρισης της διαφορετικότητας και σεβασμού των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες είναι επιτακτική όσο ποτέ, ο Όμιλος ξεπερνώντας τα γεωγραφικά όρια του Πανεπιστημίου Κύπρου απευθύνεται με την παρούσα σελίδα σε όλους, έτσι ώστε μια μέρα η ενιαία κοινωνία να αποτελεί όχι όραμα για λίγους, αλλά πραγματικότητα για όλους!
 
koee logo
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.