ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ 
 
 
Στους μαθητές προσφέρεται η επιλογή διαμονής στις Φοιτητικές Εστίες (Φ.Ε.), κατά την εβδομάδα συμμετοχής τους στο Θερινό Σχολείο. Προτεραιότητα για διαμονή στις Φ.Ε,  θα δοθεί σε όσους μαθητές διαμένουν εκτός της Επαρχίας Λευκωσίας.
 
Η άφιξη των μαθητών στο Πανεπιστήμιο θα γίνεται την Κυριακή το απόγευμα και η αναχώρησή τους το Σάββατο το πρωί.
 
Οι Φ.Ε. παρέχουν ένα ασφαλές, υγιή και ευχάριστο χώρο διαμονής, ο οποίος μπορεί να συμβάλει στην ευημερία και την κοινωνική ανάπτυξη του μαθητή.
 
Οι Φ.Ε. βρίσκονται στην Πανεπιστημιούπολη στην περιοχή Αθαλάσσας. Αποτελείται από 12 κτήρια, συνολικής χωρητικότητας 208 μονόκλινων δωματίων, και 2 κοινόχρηστα κτήρια στα οποία στεγάζονται το Κέντρο Εξυπηρέτησης Ενοίκων, το Κέντρο Εκδηλώσεων, το Ταχυδρομείο και ο Χώρος Πλυντηρίων. Κάθε κτήριο αποτελείται από 2-4 ορόφους δωματίων που λειτουργούν ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλο με δική του εξωτερική είσοδο ο καθένας. Κάθε όροφος έχει κοινόχρηστη κουζίνα, πλήρως εξοπλισμένη.
 
Η παραλαβή δωματίων από τους ενοίκους θα πραγματοποιείται την Κυριακή το απόγευμα μεταξύ των ωρών 6.00-8.00 μμ. Κατά την άφιξη τους οι μαθητές θα πρέπει να προσκομίσουν την επιστολή αποδοχής, την απόδειξη πληρωμής και οποιαδήποτε άλλα έντυπα τους αποσταλούν, για να μπορέσουν να παραλάβουν τα κλειδιά της πόρτας εισόδου του κτηρίου και του δωματίου τους.
 
Εξοπλισμός Δωματίου
 
Κάθε δωμάτιο είναι εξοπλισμένο με τα πιο κάτω είδη:
 • Ένα μονό κρεβάτι με στρώμα, μαξιλάρι και κλινοσκεπάσματα
 • Μια εντοιχισμένη ντουλάπα
 • Ένα γραφείο με καρέκλα
 • Μία βιβλιοθήκη ή ράφια
 • Μια λάμπα γραφείου
 • Μια καρέκλα
 • Ένα καθρέφτη
 • Φωτιστικά τοίχου
 • Ανεμιστήρα οροφής
 • Ένα κάλαθο αχρήστων
 • Ένα νιπτήρα
 • Συσκευή κλιματισμού

Οι μαθητές θα πρέπει να φέρουν μαζί τους:

 • Πετσέτες Μπάνιου, Χεριών και Προσώπου
 • Προσωπικά Είδη Υγιεινής (σαμπουάν, σαπούνι, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, κλπ)
 • Ρούχα, εσώρουχα, κάλτσες για 6 μέρες
 • Αθλητικά ρούχα και παπούτσια
 • Καπελάκι ήλιου
 • Μικρό χρηματικό ποσό για δικά τους έξοδα (όπως αγορά νερού/ χυμού, απογευματινού σνακ, κλπ)
 
Σημειώνεται ότι οι τουαλέτες και τα μπάνια είναι κοινόχρηστα για τους ενοίκους ανά όροφο (2 τουαλέτες και 2 μπάνια ανά 8 δωμάτια).
 
Προσφερόμενες Υπηρεσίες
 
Στους ενοίκους των Φ.Ε. παρέχονται όλες οι πιο κάτω υπηρεσίες:
 
1. Τηλεφωνικό δίκτυο
 
Σε κάθε όροφο παρέχεται μια συσκευή τηλεφώνου και τηλεφωνική εγκατάσταση με δυνατότητα εσωτερικής επικοινωνίας με όλους τους ορόφους και το Κέντρο Εξυπηρέτησης Ενοίκων των Φοιτητικών Εστιών και όλες τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου στην Πανεπιστημιούπολη.
 
2. Σύνδεση με το διαδίκτυο

Σημειώνεται ότι τόσο στη Φ. Εστία όσο και σε όλους τους άλλους χώρους του Πανεπιστημίου (αίθουσες διδασκαλίας, εστιατόριο, αθλητικό κέντρο) υπάρχει ασύρματο δίκτυο (Wi-fi) , στο οποίο θα δοθεί πρόσβαση στους μαθητές.

Επισημαίνεται ότι στο δωμάτιο στη Φ. Εστία δεν υπάρχει ηλεκτρονικός υπολογιστής. Μαθητής μπορεί, αν επιθυμεί, να φέρει το δικό του προσωπικό υπολογιστή (laptop).

 
3. Καθαρισμός κοινόχρηστων χώρων
 
Οι κοινόχρηστοι χώροι υγιεινής και κουζίνας/καθιστικού καθαρίζονται καθημερινά από το συνεργείο καθαρισμού του Γραφείου Στέγασης.
 
4. Ασφάλεια ενοίκων
 
Για την ασφάλεια, υγεία και ευημερία των ενοίκων, στις Φοιτητικές Εστίες λειτουργεί Κλειστό Κύκλωμα Παρακολούθησης, μόνο στους εξωτερικούς κοινόχρηστους χώρους. Σημειώνεται ότι Κλειστό Κύκλωμα Παρακολούθησης λειτουργεί σε όλες τις κτηριακές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου.
 
Η πρόσβαση στους ορόφους είναι δυνατή μόνο από τους ενοίκους με χρήση των κλειδιών εισόδου ή /και την κάρτα του Πανεπιστημίου. Οι ένοικοι έχουν την ευθύνη, για δική τους ασφάλεια, να κλείνουν πίσω τους την πόρτα εισόδου.
 
Φρουρός Ασφάλειας βρίσκεται σε υπηρεσία μεταξύ των ωρών 2.00 μμ. και 8.00 πμ. της επόμενης ημέρας καθημερινά και ολόκληρο το 24ωρο τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Ο Φρουρός Ασφάλειας στεγάζεται στο κτήριο 13, δίπλα από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Ενοίκων.
 
5. Κέντρο Εξυπηρέτησης Ενοίκων
 
Οι ένοικοι μπορούν να αποταθούν άμεσα για πληροφορίες, προβλήματα και παράπονα σχετικά με τη διαμονή τους στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Ενοίκων του Γραφείου Στέγασης, το οποίο λειτουργεί στο χώρο των Φ.Ε. (κτήριο 13, τηλ.: 22893001).
 
Κανόνες Διαμονής
 
Κατά την παραμονή τους στις Φ.Ε., οι ένοικοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τους Κανόνες Διαμονής, οι οποίοι καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων π.χ. παραλαβή/παράδοση δωματίου, θόρυβος, φιλοξενία τρίτων, καθαριότητα/υγιεινή/ ασφάλεια, πρόκληση ζημιών, διοργάνωση εκδηλώσεων, παράνομη στάθμευση κ.α.
 
Οι Κανόνες Διαμονής θέτουν το πλαίσιο μιας ομαλής, ασφαλούς και ευχάριστης διαμονής στις Φ.Ε. Παράβαση των κανόνων διαμονής δυνατό να οδηγήσει σε πρόωρο τερματισμό της διαμονής και συμμετοχής του μαθητή στο Θερινό Σχολείο. Οι Κανόνες Διαμονής στις Φ.Ε. θα κοινοποιηθούν σε όλους τους μαθητές που θα συμμετέχουν στο Θερινό Σχολείο.
 
 
 esties    Block B Kitchen 1     Block B Common Bathroom 2     Block B Kitchen 2     Block B Room 1   Block B Room 2
 
 
 
Σίτιση
 
Στους μαθητές που θα διαμένουν στις Φ.Ε., το ΠΚ θα παρέχει καθημερινά τρία γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό, δείπνο). Στους υπόλοιπους μαθητές θα προσφέρεται μόνο μεσημεριανό γεύμα. Τα γεύματα θα προσφέρονται στο εστιατόριο του Πανεπιστημίου Κύπρου.
 
 
Μετακινήσεις Μαθητών – Επισκέψεις
 
Όλες οι μετακινήσεις που αφορούν επισκέψεις μαθητών, μέσα στο πλαίσιο της ενότητας που θα επιλέξουν, θα γίνονται με λεωφορεία τα οποία θα ναυλωθούν ειδικά για το σκοπό αυτό από το Πανεπιστήμιο και με τη συνοδεία των καθηγητών ή συνοδών τους.
Την ευθύνη μετακίνησης προς και από το Πανεπιστήμιο, κατά την έναρξη και λήξη του προγράμματος, φέρουν οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών.