ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ / ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΓΑΠ

Στις σύγχρονες κοινωνίες κατά τις τελευταίες δεκαετίες παρατηρείται μια πρωτοφανώς υψηλή ιεράρχηση και ανάπτυξη των κτηριακών εγκαταστάσεων και του φυσικού περιβάλλοντος των Πανεπιστημίων. Η αισθητική των κτηρίων που συνθέτουν τον Πανεπιστημιακό χώρο, οι χώροι κοινωνοικοποίησης, η υλικοτεχνική υποδομή, η ενεργειακή προσέγγιση, οι διαδικασίες ασφάλειας, λειτουργίας και συντήρησης, αποτελούν επιπρόσθετες παραμέτρους έλξης και προσέλκυσης ακαδημαϊκών και φοιτητών.

Οι Τεχνικές Υπηρεσίες (ΤΥ) και το Γραφείο Ανάπτυξης Πανεπιστημιούπολης (ΓΑΠ) που είναι οι καθ' ύλην αρμόδιες οντότητες για την υλοποίηση του κτηριακού αναπτυξιακού προγράμματος του Πανεπιστημίου Κύπρου, προσεγγίζουν την οικοδόμηση και ανάπτυξη του περιβάλλοντος του Πανεπιστήμιου με γνώμωνα τα πιο πάνω.
 
Όραμα μας είναι μέσω ορθολογιστικής διαχείρισης πόρων, η δημιουργία ενός 'πράσινου', λειτουργικού και άρτια εξοπλισμένου κρατήρα γνωστικών δραστηριοτήτων, ο οποίος να ενισχύει τον δεδηλωμένο στόχο του Πανεπιστημίου Κύπρου να καταστεί ένα πρωτοπόρο εκπαιδευτικό ίδρυμα στο χώρο της Μεσογείου, με ιδιαίτερη συμμετοχή και προσφορά στην τοπική κοινωνία.
 
Κατά τα έτη 2012-2014 οι ρυθμοί υλοποίησης των σχεδιασμών που αφορούσαν στην κτηριακή ανάπτυξη του Πανεπιστημίου είχαν αναθεωρηθεί και επιβραδυνθεί. Η θετική κατάληξη σε Συμφωνία τον Δεκέμβριο 2014 μεταξύ της Πολιτείας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για χρηματοδότηση των έργων του Πανεπιστημίου με δάνειο από την ΕΤΕπ, έχει δημιουργήσει μια νέα δυναμική στην υλοποίηση των έργων. 
 
Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών
Διευθυντής Γραφείου Ανάπτυξης Πανεπιστημιούπολης
Άγης Ελισσαίος
Τηλ: 2289 4200/03
Τηλεομοιότυπο: 2289 4464
Ηλ. Διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.