Πού Μπορώ να ΔώσωΓιατί να ΔώσωΜεγάλοι ΕυεργέτεςΚάνε τη Δωρεά σου ΣήμεραUCY E-SHOP 

 


Εκστρατείες


Εκστρατεία «Giving Back»

Οι υψηλού επιπέδου φοιτήτριες και φοιτητές μας προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα κοινωνικο-οικονομικού υπόβαθρου, ενώ η ποικιλομορφία της κοινότητάς μας συμβάλλει στη δημιουργία ενός δυναμικού μαθησιακού περιβάλλοντος. Οι φοιτήτριες και φοιτητές μας διδάσκονται από ταλαντούχους καθηγητές, αλλά και σημαντικούς επισκέπτες συναδέλφους τους από όλο τον κόσμο. Στόχος μας είναι η προσωπική ανάπτυξη των φοιτητών μας και η μετεξέλιξή τους, ώστε να ευδοκιμήσουν επαγγελματικά και να αντιμετωπίσουν, με τα εφόδια που θα αποκτήσουν, μερικά από τα πιο συναρπαστικά θέματα του αιώνα μας.

Ένας σημαντικός αριθμός φοιτητών χρειάζονται τη βοήθειά μας προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους. Ενδεικτικά αναφέρονται κάποιες από τις ανάγκες τους:

 • Στέγαση
 • Μετακίνηση
 • Διατροφή
 • Συμμετοχή σε εκπαιδευτικά σεμινάρια/συνέδρια
 • Εκπαιδευτικά ταξίδια στο εξωτερικό
 • Καταβολή επιδόματος για συμμετοχή σε πολιτιστικές δράσεις
 • Εξοπλισμός, π.χ. ηλεκτρονικός υπολογιστής
 • Εκπαιδευτικό υλικό – αγορά βιβλίων, συνδρομή σε επιστημονικά περιοδικά, κ.ά.
 • Καταβολή επιδόματος για την παρακολούθηση μαθημάτων ξένων γλωσσών ή η απόκτηση άλλων εξειδικευμένων γνώσεων

Η εκστρατεία «Giving Back» θα μας επιτρέψει να ικανοποιήσουμε ακόμα περισσότερα αιτήματα φοιτητών του Πανεπιστημίου μας για παροχή οικονομικής ενίσχυσης και για αυτόν το σκοπό καλούμε τα μέλη της κοινότητας των αποφοίτων και τελειόφοιτων να μας βοηθήσουν. Η εισφορά σας, ανεξάρτητα από το μέγεθός της, θα μας επιτρέψει να έχουμε άμεσο και πραγματικό αντίκτυπο.

Σας ευχαριστούμε για οποιαδήποτε συμβολή μπορείτε να κάνετε στην καμπάνια «Giving Back».

Δείτε εδώ το βίντεο της εκστρατείας.

Οι δωρεές για την εν λόγω εκστρατεία γίνονται αποκλειστικά από απόφοιτες/τους και τελειόφοιτες/τους.

 • Αν είστε απόφοιτη/τος τότε συνδεθείτε με το Σύστημα για να σας επιτρέψει να κάνετε τη δωρεά σας.
 • Αν είστε τελειόφοιτη/τος τότε συνδεθείτε με το Συστημα, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης του Banner(email & password ΠΚ), για να σας επιτρέψει να κάνετε την εισφορά σας.
Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή επιθυμείτε να πραγματοποιηθεί μια κατ’ ιδίαν συνάντηση, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας: E: [email protected] or [email protected] – T: +357 22894356/010/025.

Εκστρατεία «Η Έρευνα Σώζει Ζωές»

Η εκστρατεία «Η Έρευνα Σώζει Ζωές» θα μας επιτρέψει να χρηματοδοτήσουμε κρίσιμη και πρωτοποριακή έρευνα για τον ιό COVID-19 και άλλες συναφείς λοιμώδεις ασθένειες και για αυτόν το σκοπό καλούμε τοπικούς και παγκόσμιους οργανισμούς καθώς και μεμονωμένα άτομα μας να μας βοηθήσουν.

Μέσα σε λίγες μέρες, το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανταποκρίθηκε στις προκλήσεις της πανδημίας του κορωνοϊού. Το ερευνητικό μας δυναμικό συνεργάζεται ήδη με οργανισμούς-εταίρους για να μελετήσουμε τον COVID-19 και τις επιπτώσεις του και να αναπτύξουμε αποτελεσματικές θεραπείες και εμβόλια. Εκτός από τις ερευνητικές επιχορηγήσεις και τις παραδοσιακές πηγές χρηματοδότησης, οι δωρεές θα μας επιτρέψουν να χρηματοδοτήσουμε περαιτέρω την έρευνα.

Ακαδημαϊκοί από όλους τους κλάδους του πανεπιστημίου μας αποκτούν γνώσεις για την ευρύτερη κοινωνική και περιβαλλοντική επίπτωση της πανδημίας, ενώ πολλοί από τους κλινικούς ερευνητές μας και τους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής βοήθησαν και βοηθούν εθελοντικά στην καταπολέμηση του COVID-19.

Η δωρεά σας, ανεξάρτητα από το μέγεθός της, θα μας επιτρέψει να έχουμε άμεσο και πραγματικό αντίκτυπο. Η υποστήριξή σας θα μας επιτρέψει να χρηματοδοτήσουμε την έρευνα και να σημειώσουμε περαιτέρω πρόοδο στην κατανόηση και τη θεραπεία τόσο του κορωνοϊού όσο και άλλων λοιμωδών νοσημάτων.

Για οποιαδήποτε συμβολή μπορείτε να κάνετε στην καμπάνια μας, σας ευχαριστούμε.

Δωρεές: http://www.ucy.ac.cy/support-ucy

Η ομάδα μας καταπολεμά την επιδημία

Δεκάδες ερευνητές σε ολόκληρο το Πανεπιστήμιο εργάζονται για την καταπολέμηση του COVID-19. Τα κέντρα και οι υπεύθυνοι ερευνητές μας που επικεντρώθηκαν στην υποστήριξη της ερευνητικής προσπάθειας για τον COVID-19 περιγράφονται παρακάτω.

Νομοθεσία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αν θέλετε να υποστηρίξετε το Πανεπιστήμιο Κύπρου, την έρευνα και τους φοιτητές του, μπορείτε να το κάνετε ηλεκτρονικά. Αν θέλετε να κάνετε τραπεζική μεταφορά μπορείτε μέσω κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό της Τράπεζας Κύπρου: CY05 0020 0195 0000 3570 1319 4276. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή επιθυμείτε να πραγματοποιηθεί μια κατ’ ιδίαν συνάντηση, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας:

E: [email protected] or [email protected]

T: +357 22894356.

 

 

Υποστηρικτές Εκστρατείας

 

   


Νομοθεσία

Δυνάμει του Περί Φορολογίας του Εισοδήματος Νόμου του 2002 Ν. 118(I)/2002, εταιρείες και φυσικά πρόσωπα που προβαίνουν σε δωρεές ή συνεισφορές για εκπαιδευτικούς, μορφωτικούς ή άλλους φιλανθρωπικούς σκοπούς προς το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο είναι αναγνωρισμένο ως Φιλανθρωπικό Ίδρυμα, δικαιούνται να διεκδικήσουν αφαίρεση του σχετικού ποσού κατά τον υπολογισμό του φορολογητέου εισοδήματος τους.
 1.  Εγγεγραμμένη Επωνυμία Οργανισμού: Πανεπιστήμιο Κύπρου
 2.  Ιδρύθηκε: Νόμος Ν. 144/89 (ημ. 28/07/1989)
 3.  Είδος Οργανισμού: Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου
 4.  Αριθμός φορολογικής ταυτότητας.: 19118934X
 5.  Αριθμός εγγραφής στο Μητρώο ΦΠΑ.: CY 90001673W
 6.  Φιλανθρωπικό Ίδρυμα: απόφαση Υπουργού Οικονομικών με αρ. εγκυκλίου 1997/03, ημ. 13/03/1997