Dr. Charis Psaltis

Profesör


Charis Psaltis Kıbrıs'ta doğdu. Kıbrıs Üniversitesi'nde Sosyal ve Gelişim Psikolojisi Profesörüdür. Kıbrıs Pedagoji Akademisi'nde (Öğretmen Diploması, 1993), Kıbrıs Üniversitesi'nde (İlköğretim Derecesi, 1999) ve Atina Panteion Üniversitesi'nde (Psikoloji Derecesi, 2000) eğitim gördü. Cambridge Üniversitesi'nde lisansüstü eğitimini tamamlamıştır (Sosyal ve Gelişim Psikolojisi alanında MPhil, 2001 ve PhD, 2005). Ayrıca Oxford Üniversitesi, Deneysel Psikoloji Bölümü, Oxford Gruplar Arası Çatışma Çalışmaları Merkezi'nde doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmıştır.

Dr. Irini Kadianaki

Doçent Doktor


Psikoloji alanındaki ilk derecemi 2005 yılında Atina Üniversitesi'nden aldım. Alexander Onassis Kamu Yararı Vakfı ve Cambridge European Trusts'ın (Vergottis Bursary) desteğiyle Birleşik Krallık'taki Cambridge Üniversitesi'nde Sosyal ve Gelişim Psikolojisi alanında yüksek lisans (2006) ve doktora (2010) derecelerini tamamladım. “Culture & Psychology” dergisinin yayın kurulundayım. Ocak 2011'den beri Kıbrıs Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde çalışmaktayım.

Dr. Maria Ioannou

Öğretim Görevlisi


Maria Ioannou, Kıbrıs Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olmuş ve Oxford Üniversitesi'nde Psikolojik Araştırma Yöntemleri alanında yüksek lisans yapmıştır. Commonwealth bursiyeri olarak Oxford Üniversitesi'nde Sosyal Psikoloji alanında doktora çalışmalarını yürütmüştür. Doktorasını tamamladıktan sonra, iki doktora sonrası araştırma bursu ve bir yıl boyunca sivil toplum sektöründe kıdemli araştırmacı olarak çalışmak üzere Kıbrıs Üniversitesi'ne geri döndü. 2016-2023 yılları arasında Hollanda'daki Groningen Üniversitesi'nin Liberal Sanatlar ve Bilimler programında önce öğretim görevlisi, ardından yardımcı doçent olarak çalıştı. Halen Erasmus + tarafından finanse edilen ve ev sahibi toplumların farklı Avrupa şehirlerinde yaşayan marjinal topluluklara yönelik tutumlarını hedefleyen hikaye tabanlı müdahaleler üretmeyi amaçlayan disiplinler arası bir proje olan Ötekinin Bilgeliğini Paylaşan Bir Şehrin Hikayelerini Dijitalleştirmek (DigiFolk) başlıklı bir projeyi koordine etmektedir. Çalışmalarını Journal of Experimental Psychology (JESP), Group Processes and Intergroup Relations (GPIR) ve Journal of Applied Social Psychology (JASP) gibi uluslararası hakemli dergilerde yayınlamıştır. Halen International Journal of Social Psychology'de Yardımcı Editör olarak görev yapmaktadır.

Elisavet Panayiotou

Psikoloji Doktora Öğrencisi


Önerdiği araştırma, (a) Kıbrıslılığın sosyal temsillerini ve (b) bu temsillerle ilişkili konumlandırma süreçlerini incelemek için Sosyal Temsil Teorisi'nin somutlaştırılmış ve diyalojik yaklaşımına dayanmaktadır. Metodolojik olarak, veri üretimi ve toplama aracı olarak hem bedenlenmiş-yaratıcı pratiklere hem de söyleme odaklanmayı önermektedir. Araştırmada özellikle sözel olmayan sanat temelli atölye çalışmalarının yanı sıra mülakatlar ve odak grupları kullanılacaktır. Böyle bir tasarım, sosyal psikoloji nitel araştırmalarında yöntemlerimizin öncelikle söylem verilerine dayanmasının ötesine geçme girişimini güçlendirmektedir. Önerilen araştırma, Sosyal Temsil Teorisine yönelik somutlaştırılmış bir yaklaşımın geliştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Eleni Anastasiou

Psikoloji Doktora Öğrencisi


Eleni, Lefkoşa Üniversitesi'nden Psikoloji alanında lisans derecesine (summa cum laude) ve Warwick Üniversitesi'nden Psikolojinin Klinik Uygulamaları alanında yüksek lisans derecesine (MSc) sahiptir. Şu anda Kıbrıs Üniversitesi'nde (UCy) Doçent Dr. Irini Kadianaki'nin gözetiminde Sosyal Psikoloji alanında doktora yapmaktadır. Eleni'nin ilgi alanları daha eşitlikçi, psikolojik olarak daha sağlıklı ve barışçıl toplumlar için sosyal değişimi teşvik etmek etrafında dönmektedir. Doktora araştırması, Kıbrıs'taki engelli sığınmacıların ve sağlık hizmeti sağlayıcılarının deneyimlerini incelemekte ve sığınmacıların kesişen kimliklerinin sağlık hizmeti arama deneyimlerini etkileyen yönlerini ortaya çıkarmayı amaçlamaktadır. Kanıta dayalı savunuculuk için yeni içgörüler sağlaması beklenen çalışması, aynı zamanda politikaları bilgilendirmeyi, mevcut literatüre katkıda bulunmayı ve engelli sığınmacılara yönelik sağlık hizmetlerini iyileştirmeyi amaçlamaktadır.

Eleni Papachristou

Psikoloji Doktora Öğrencisi


Eleni şu anda UCY Psikoloji Bölümü'nde doktora öğrencisidir. Okul Psikolojisi alanında yüksek lisans (2008-2011) ve Psikoloji alanında lisans (2004-2008) derecelerine sahiptir. Tez konusu Kıbrıslı Rum Öğrencilerin Göçmenlere Yönelik Tutumları ve Okul Bağlamında Önyargıları Azaltmanın Bir Aracı Olarak Dolaylı Temasın Rolüdür. Bu araştırma, okul ortamında göçmenlere karşı önyargıyı azaltmanın bir yolu olarak dolaylı teması (hikaye anlatımı ile dolaylı temas türü) incelemeyi amaçlamaktadır. Araştırma şu konuları incelemektedir: 1) Kıbrıslı Rum öğrencilerin göçmenlere yönelik tutumları, 2) müdahale öncesinde Kıbrıslı Rum öğrenciler ve göçmenler arasında var olan temas derecesi ve bu temas derecesinin göçmen öğrencilere yönelik herhangi bir önyargı ve olumsuz gruplar arası tutumları öngörüp öngörmediği, 3) Kıbrıslı Rum öğrenciler ve göçmenler arasındaki önyargıyı azaltmanın bir yolu olarak dolaylı temas ve gruplar arası kaygı ve tehditlerin aracı rolü, 4) Kıbrıslı Rum öğrenciler ve göçmenler arasında daha önce gerçekleşen herhangi bir temasın sonuçlardaki rolü, 5) müdahaleden önce, hemen sonra ve iki ay sonra yapılan ölçümler yoluyla müdahalenin sonuçlarının süresi ve 6) nitel ölçümler yoluyla öğrencilerin müdahale aşamasındaki deneyimleri.

Nikolas Soros

Psikoloji Doktora Öğrencisi


Nikolas Soros, Kıbrıs Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde doktora öğrencisidir. Kıbrıs Teknoloji Üniversitesi'nden Sosyal ve Politik Teori alanında yüksek lisans ve İletişim ve İnternet Çalışmaları alanında lisans derecesine sahip olan Soros, mevcut araştırma arayışlarına farklı bir akademik geçmiş getirmektedir. Nikolas'ın akademik çabaları öncelikle gruplar arası ilişkiler, çatışma dinamikleri ve kitle iletişim araçlarının rolü etrafında dönmektedir. Araştırma alanı görsel-işitsel medya ve anlatı çalışmalarını da kapsamaktadır.

Christiana Karashiali

Klinik Psikoloji Doktora Öğrencisi


Christiana, Kıbrıs Üniversitesi'nde Klinik Psikoloji alanında doktora öğrencisidir. Surrey Üniversitesi'nde Psikoloji alanında lisans eğitimini ve University College London'da (UCL) Sağlık Psikolojisi alanında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Tezinin amaçları şunlardır 1) Omurilik Yaralanması (OY) teşhisi konduktan sonra farklı aşamalardaki insanların durumlarını nasıl deneyimlediklerini ve kimliklerini müzakere etme ve yeniden yapılandırma biçimlerindeki farklılıkların neler olduğunu anlamak, 2) sağlık hizmeti sağlayıcılarının OY hastalarıyla çalışma deneyimlerini ve karşılaştıkları mesleki / kurumsal ve kişisel zorlukları incelemek ve 3) her iki tarafın iletişimlerini nasıl deneyimlediklerini ve bunun kimliklerini görme biçimlerini nasıl etkilediğini anlamak. Veriler diyalojik ve tematik analiz yoluyla analiz edilecektir. Sağlık hizmetleri iletişimi ve hastaların kendilerini güçlendirmelerine yönelik müdahaleler konusunda özel öneriler sunulacaktır.

Andreas Michael

Psikoloji Doktora Öğrencisi


Halen Kıbrıs Üniversitesi'nde Psikoloji doktorasına devam eden Andreas, daha önce aynı kurumda psikoloji eğitimi almış ve Kent Üniversitesi'nde grup süreçleri ve gruplar arası ilişkiler alanında yüksek lisans programını tamamlamıştır. Doktora tezi, “Statükonun meşrulaştırma mekanizmaları, geçiş dönemi adaleti algıları ve Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik stratejiler: Kıbrıs bağlamında iki toplumlu bir çalışma” üzerine odaklanmaktadır. Andreas, Profesör Dr. Charis Psaltis'in rehberliğinde, sosyal ve politik psikolojinin karmaşık yönlerini araştırıyor ve özellikle Kıbrıs meselesinin doğasında var olan dinamiklere odaklanıyor. Önemli toplumsal meseleleri anlama ve ele alma konusundaki kararlılığı, araştırmalarının derinliğinde güçlü bir şekilde yankılanmaktadır. Andreas'ın başlıca akademik ilgi alanları gruplar arası çatışmaların yanı sıra çevre psikolojisi ve aktivizme de odaklanmaktadır.

Ayshe Biyikoğlu Türkmen

Psikoloji Doktora Öğrencisi


Ayşe Bıyıkoğlu Türkmen, Psikoloji alanında doktora öğrencisi ve Kıbrıs Üniversitesi Genetik Sosyal Psikoloji Laboratuvarı'nda araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır. Araştırması, önyargıların azaltılması, gruplar arası kaygı ve çatışma sonrası Kıbrıs'ta olumlu gruplar arası ilişkilerin teşvik edilmesi için yenilikçi yaklaşımlara odaklanmaktadır. Olumsuz duyguları hafifletmek ve topluluk bağlarını güçlendirmek için en yeni teknolojileri sosyal psikolojik müdahalelerle birleştirmeyi amaçlamaktadır. Ayshe, Birleşik Krallık'taki Essex Üniversitesi'nden (2018) Psikoloji Araştırma Yöntemleri alanında yüksek lisans derecesine sahiptir ve burada varoluşsal sinirbilim ve ölüm hatırlatıcılarının algısal davranış üzerindeki etkisi üzerine çalışmıştır. Ayrıca Londra'daki Middlesex Üniversitesi'nden Kriminoloji ile Psikoloji alanında lisans derecesi almıştır.

Chrysilia Gkleka

Klinik Psikoloji doktora öğrencisi


Chrysilia, Kıbrıs Üniversitesi'nde Klinik Psikoloji alanında doktora öğrencisidir. Reading Üniversitesi'nde Psikoloji alanında lisans eğitimini ve University College London'da (UCL) Psikanalitik Gelişim Psikolojisi alanında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Tezinin amacı LGBT+ danışanların ve terapistlerin terapötik ilişkideki deneyimlerini araştırmaktır. Özellikle, a) danışanların cinsel kimliklerini ruh sağlığı zorluklarıyla ilişkili olarak nasıl müzakere ettiklerini b) terapistlerin LGBT+ danışanlarla çalışmalarını nasıl deneyimlediklerini ve c) her birinin diğerini nasıl algıladığını anlamayı amaçlamaktadır. Veriler diyalojik ve tematik analiz yoluyla analiz edilecektir.

Andrea Nicolaou

Psikoloji Doktora Öğrencisi