Το Νηπιαγωγείο “Λητώ Παπαχριστοφόρου” και ο Βρεφοκομικός σταθμός του Πανεπιστημίου Κύπρου υποδέχθηκε τους πρώτους τους μικρούς φίλους τον Σεπτέμβριο του 2011. Αν και εξωτερικά διακρίνονται ως δύο ανεξάρτητα κτίρια, στην πραγματικότητα συνδέονται εσωτερικά. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός που διαθέτουν παρέχουν στα παιδιά ένα περιβάλλον τόσο ασφαλές όσο και χαρούμενο.

Ο Βρεφοκομικός Σταθμός διαιρείται σε τρία τμήματα, τα οποία υποδέχονται συνολικά 28 βρέφη:

  • Δύο τμήματα για βρέφη ηλικίας κάτω των δύο ετών (από 4 μηνών μέχρι και 24 μηνών) και
  • ένα τμήμα για βρέφη ηλικίας 2-3 ετών.

Υπάρχει επίσης ένας κοινός χώρος μεταξύ των τριών τάξεων, ο οποίος ανανεώνεται μηνιαία, προσφέροντας ποικιλία δραστηριοτήτων που ενισχύουν την ολοκληρωμένη ανάπτυξη των βρεφών. Επιπλέον, ο Βρεφοκομικός Σταθμός παρέχει ειδικό χώρο φροντίδας παιδιών για αλλαγή πάνας και χρήση τουαλετών.

Το Νηπιαγωγείο “Λητώ Παπαχριστοφόρου” αποτελείται από τρεις τάξεις:

  • τη Μπλε τάξη (3-4 ετών),
  • την Κόκκινη τάξη (4-5 ετών) και
  • την Προδημοτική.

Κάθε τάξη διαθέτει τις δικές της τουαλέτες στον εσωτερικό χώρο. Επιπλέον, υπάρχει ένας κοινός χώρος μεταξύ των τριών τάξεων. Επιπρόσθετα, στον χώρο του νηπιαγωγείου υπάρχουν ξεχωριστοί χώροι αποθήκευσης υλικών, αποθήκευσης οργάνων, καθώς και μια βοηθητική αίθουσα τέχνης. Επίσης, στον χώρο του Νηπιαγωγείου βρίσκονται η αίθουσα προσωπικού/γραμματεία και η τραπεζαρία.

Τόσο το Νηπιαγωγείο όσο και ο Βρεφοκομικός Σταθμός διαθέτουν ανεξάρτητες κουζίνες, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την περίοδο των χειμερινών μηνών για την μετάβαση από το ένα Κτίριο στο άλλο. Κατά τους θερινούς μήνες, οι πόρτες παραμένουν κλειδωμένες για την ασφάλεια των παιδιών.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο αυτά ιδρύματα ενώνονται εσωτερικά μέσω των δύο αυλών που διαθέτουν, οι οποίες είναι εξοπλισμένες με ειδικά ασφαλή δάπεδα για τα παιδιά και προσφέρουν εξωτερικά παιχνίδια που προσαρμόζονται στην ηλικία των παιδιών που τις επισκέπτονται καθημερινά.

Τέλος, αμφότερα τα ιδρύματα διαθέτουν έναν ενιαίο χώρο στάθμευσης, προσβάσιμο μόνο από τους γονείς των παιδιών και το προσωπικό του σχολείου, προς εξασφάλιση της ασφάλειας των παιδιών.