Βραβείο «Wilma Rule» καλύτερης έρευνας για Φύλο και Πολιτική του «International Political Science Association»

To βραβείο «Wilma Rule» για την καλύτερη έρευνα σε θέματα φύλου και πολιτικής του «International Political Science Association» για το έτος 2021, απονεμήθηκε στη Νάγια Καμένου, Λεκτόρισσα του Τμήματος Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, για την ερευνητική της εργασία με τίτλο «Feminism Hijacked: Women, Gender and Political Agency in the Golden Dawn and the National Popular Front». Read more

Ο Β. Ρουδομέτωφ του Τμήματος ΚΠΕ στους πιο αναγνωρίσιμους Κοινωνιολόγους (most cited) παγκοσμίως

Το Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Παν. Κύπρου ανακοινώνει ότι ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος, Βίκτωρ Ρουδομέτωφ, συμπεριλαμβάνεται σε λίστα με τους επιστήμονες με τις περισσότερες ετεροαναφορές παγκοσμίως (most cited researchers).

Read more

Βραβείο καλύτερου άρθρου στο περιοδικό «Comparative Political Studies»

To βραβείο καλύτερου άρθρου που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Comparative Political Studies» για το έτος 2019, απονεμήθηκε στην Daniella Donno, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, για τη δημοσίευση με τίτλο «Authoritarian institutions and women’s rights» (Απολυταρχικοί θεσμοί και δικαιώματα των γυναικών).

Read more

Για τρίτη χρονιά στην κατάταξη Shanghai Ranking η «Πολιτική Επιστήμη» του Παν. Κύπρου

Στην παγκόσμια κατάταξη Shanghai Ranking συμπεριλήφθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο κλάδος της Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Στην κατάταξη του 2021, η Πολιτική Επιστήμη συγκαταλέγεται στις θέσεις 201-300 του συγκεκριμένου επιστημονικού πεδίου.

Read more