Colloquium Γιάννης Παπαθεωδόρου «”Ήρθα αργά στον Αλεξανδρινό”: Η διαμάχη Γιώργου Σεφέρη-Τίμου Μαλάνου για τον Καβάφη»
21 Νοεμβρίου, 2024Στιγμιότυπα από το επιστημονικό συνέδριο “Όψεις της ζωής και του έργου του Κώστα Μόντη”
4 Δεκεμβρίου, 2024Το Κέντρο Λογοτεχνικών και Πολιτισμικών Σπουδών (ΚΕΛΟΠΟΣ), σε συνεργασία με το Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου, διοργανώνει Επιστημονικό Συνέδριο για τον Κώστα Μόντη, με αφορμή τη συμπλήρωση 110 χρόνων από τη γέννησή του και 20 χρόνων από τον θάνατό του. Το Συνέδριο με τίτλο “Ως άνθρωπος ήταν ποιητής, ως ποιητής άνθρωπος”. Όψεις της ζωής και του έργου του Κώστα Μόντη θα διεξαχθεί το Σάββατο, 30 Νοεμβρίου, και την Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2024, στην Πανεπιστημιούπολη Αγλαντζιάς (Κτήριο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων, αιθ. 010).
Στο διήμερο αυτό συνέδριο, δεκαεννέα διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, ερευνητές, λογοτέχνες και εκπαιδευτικοί θα παρουσιάσουν πρωτότυπες ανακοινώσεις για διάφορες όψεις του έργου του Κώστα Μόντη, εστιάζοντας στον διάλογο του Μόντη με καίρια ιστορικά, πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, εξετάζοντας λογοτεχνικά θέματα και μοτίβα του ποιητικού και πεζογραφικού του έργου, αλλά και αναδεικνύοντας πτυχές της σύγχρονης επιβίωσης και της διδασκαλίας του έργου του. Επίσης, στο πλαίσιο του Συνεδρίου, άνθρωποι που γνώρισαν τον Κώστα Μόντη θα καταθέσουν τις αναμνήσεις και μαρτυρίες τους.
Το Πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο: https://kelopos.org/779-2/.
Το Συνέδριο είναι ανοικτό στο ευρύ κοινό και θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.
Για καλύτερο προγραμματισμό, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως δηλώσουν την πρόθεση συμμετοχής τους συμπληρώνοντας το σχετικό έντυπο στον πιο κάτω ηλεκτρονικό σύνδεσμο μέχρι την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdD2rjI73gsVJ1B0fuvdvfit_qnmYYKe9fna2wGK8EYu6Jpxw/viewform?usp=sf_link
Χορηγός του Συνεδρίου είναι το Κοινωφελές Επιστημονικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα «Φώτος Φωτιάδης».
Το Συνέδριο διεξάγεται υπό την αιγίδα της Έντιμης Υφυπουργού Πολιτισμού, Δρος Βασιλικής Κασσιανίδου.