Η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Αριστηνού, «Νάρκισσος και Ιανός – Η Νεωτερική Πεζογραφία στην Ελλάδα» πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιανουαρίου 2008 στο Αίθριο Χώρο Εκδηλώσεων στο ισόγειο του Κτηρίου Συμβουλίου Αναστάσιος Γ. Λεβέντης στην Πανεπιστημιούπολη. Η παρουσίαση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό από τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, κ. Κωνσταντίνο Χριστοφίδη. Για το βιβλίο μίλησε Ιστορικός Τέχνης κ. Μάνος Στεφανίδης, Λέκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ σύντομη παρέμβαση έκανε ο επιμελητής του βιβλίου, Γιώργος Αριστηνός.
Το βιβλίο αποτελείται από αποσπάσματα και λήμματα, τα οποία θέλουν να αναδείξουν την ενταφιασμένη από πολλούς αξία του Μοντερνισμού. Από τον Ανώνυμο του 1789 ως τον Ν. Γ. Πεντζίκη και εκείθεν ως τις σημερινές μεταμορφώσεις του, ο Μοντερνισμός στην πεζογραφία της σύγχρονης Ελλάδας αποτελεί ό,τι πιο ζωντανό και βιώσιμο φάνηκε σ΄αυτό το διάστημα. Τα ανθολογούμενα κείμενα συγκροτούν ένα corpus της νεωτερικής πεζογραφίας που έλειπε ως σήμερα. Για τα αποσπάσματα και λήμματα που περιέχονται στο βιβλίο, συνεργάστηκαν οι: Αριστοτέλης Σαΐνης, Δημήτρης Αγγελάτος, Εύη Βογιατζάκη, Μιχάλης Τσιανίκας, Μάνος Στεφανίδης, Σοφία Βούλγαρη, Ελένη Γιαννακάκη, Ηλίας Γιούρης, Άρης Μαραγκόπουλος, Μίλτος Πεχλιβάνος, Αλεγάνδρα Σαμουήλ, Συμεών Γρ. Σταμπουλού και Κατερίνα Σχινά.
Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, εξέφρασε τα συγχαρητήρια του προς τις Εκδόσεις Μεσόγειος, οι οποίες με την έκδοση και διάθεση στο κοινό αξιόλογων συγγραμμάτων «συμβάλουν τα μέγιστα στην εδραίωση του Πανεπιστημίου Κύπρου ως πνευματικού αγωγού στην κυπριακή κοινωνία». Ο κύριος Χριστοφίδης αναφερόμενος στο βιβλίο, δήλωσε ότι πέρα από τη σχεδιαστική του καλαισθησία, ο Νάρκισσος και Ιανός«εντυπωσιάζει με το πλούσιο περιεχόμενό του, μέσα από το οποίο οι αναγνώστες καλούνται να ανακαλύψουν τη μεγάλη σημασία της νεωτερικότητας για την ελληνική πεζογραφία».
Το βιβλίο παρουσίασε ο Ιστορικός Τέχνης κ. Μάνος Στεφανίδης, Λέκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος ανέφερε ότι μια από τις αρετές του «Νάρκισσος και Ιανός» είναι ότι ο θεωρητικός λόγος και η επιστημονική σκέψη συνδυάζονται αρμονικά μέσα από μία ιδιόμορφη καλλιτεχνική ματιά. Ο κ. Στεφανίδης παρουσίασε και κάποια εικαστικά έργα από την ιδιωτική συλλογή του Λεωνίδα Μπλέσιου, φωτογραφίες των οποίων εικονογραφούν το βιβλίο, «προτείνοντας μια παράλληλη εξέταση του οπτικού και του ρηματικού λόγου».
Ακολούθησε σύντομη παρέμβαση από τον Γιώργο Αριστηνό και συζήτηση με τους παρευρισκόμενους, κατά την οποία τέθηκαν διάφοροι προβληματισμοί αναφορικά με τη νεωτερική πεζογραφία.