25 Απριλίου 2024

Η παρουσίαση του βιβλίου Κυπριακές Αρχαιότητες στην Ελλάδα. Ιστορικό και Νομοθετικό Πλαίσιο σε επιμέλεια  Άννας Λέκκα και Σοφίας Αντωνιάδου πραγματοποιήθηκε στις 25 Απριλίου 2024 στο Κυπριακό Μουσείο. Τη βιβλιοπαρουσίαση διοργάνωσαν οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κύπρου, το Τμήμα Αρχαιοτήτων και ο  Σύνδεσμος Υποτρόφων Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη (Ελλάδας). Για το βιβλίο μίλησαν η αρχαιολόγος του Υπουργείου Πολιτισμού Ελλάδας, Άννα Λέκκα, ο αρχαιολογικός λειτουργός του Τμήματος Αρχαιοτήτων, Γιάννης Βιολάρης, ο Καθηγητής Προϊστορικού Αιγαίου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Βαβουρανάκης, και ο Διευθυντής του Μουσείου Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, Νίκος Παπαδημητρίου.

Την παρουσίαση του βιβλίου συντόνισε ο δημοσιογράφος Απόστολος Γ. Κουρουπάκης.

Παρουσίαση Βιβλίου Τα μεταλλεία της Κύπρου 

21 Ιουνίου 2022

Η παρουσίαση του βιβλίου Τα μεταλλεία της Κύπρου του συγγραφέα και γεωλόγου μεταλλείων, Δρα Γεώργιου Μαλιώτη πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιουνίου 2022 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Για το βιβλίο μίλησαν ο συγγραφέας κ. Μαλιώτης και ο μεταλλειολόγος-μεταλλουργός κ. Ξυδάς.
Μετά το τέλος της παρουσίασης του βιβλίου, οι προσκεκλημένοι προέβησαν σε ερωτήσεις προς τους ομιλητές.

Ακολουθούν στιγμιότυπα από την παρουσίαση:


Παρουσίαση Βιβλίου Τα γαλήνια νερά της Ναυπάκτου
27 Ιανουαρίου 2020
Η παρουσίαση του βιβλίου Τα γαλήνια νερά της Ναυπάκτου της εκλιπούσας Ιταλίδας, διακεκριμένης συγγραφέως, ιστορικού και αρχαιολόγου, Μaria Grazia Siliato (†), σε μετάφραση στην ελληνική γλώσσα, της Ειρήνης και Κατερίνας Παπαδάκη πραγματοποιήθηκε  στις 27 Ιανουαρίου 2020 στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα. Για το βιβλίο μίλησαν η μεταφράστρια Ειρήνη Παπαδάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών, ο κ. Ιωάννης Τζήρος, Επίτιμος Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Μιλάνο και Λομβαρδία και η αρχαιολόγος και ιστορικός τέχνης, κα Άννα Μαραγκού.

Παρουσίαση Βιβλίου Τα γαλήνια νερά της Ναυπάκτου 
6 Νοεμβρίου 2018
Η παρουσίαση του βιβλίου Τα γαλήνια νερά της Ναυπάκτου της εκλιπούσας Ιταλίδας, διακεκριμένης συγγραφέως, ιστορικού και αρχαιολόγου, Μaria Grazia Siliato (†), σε μετάφραση στην ελληνική γλώσσα, της Ειρήνης και Κατερίνας Παπαδάκη  πραγματοποιήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2018 στον Εκθεσιακό Χώρο του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η παρουσίαση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητή Κωνσταντίνου Χριστοφίδη. Για το βιβλίο μίλησαν η μεταφράστρια Ειρήνη Παπαδάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών, ο κ. Ιωάννης Τζήρος, Επίτιμος Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Μιλάνο και η αρχαιολόγος και ιστορικός τέχνης, κα Άννα Μαραγκού.

Στη διάρκεια της τελετής για την παρουσίαση του βιβλίου έγινε και μια σύντομη αναφορά για τα νέα βιβλία των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κύπρου από την Πρόεδρο της Συντακτικής Επιτροπής των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κύπρου και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Μαρία Καντηρέα.

Ακολούθησε συζήτηση με συντονίστρια την Πρόεδρο της Συντακτικής Επιτροπής των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κύπρου.

Ακολουθούν στιγμιότυπα από την παρουσίαση:


5 Φεβρουαρίου 2013
 

Η παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Μανόλη Κούμα, Μικρά Κράτη, Συλλογική Ασφάλεια, Κοινωνία των ΕθνώνH Ελλάδα και το Ζήτημα του Αφοπλισμού 1919-1934 πραγματοποιήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2013 στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η παρουσίαση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό από τον Αναπληρωτή Καθηγητή, Πέτρο Παπαπολυβίου του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Για το βιβλίο μίλησαν ο Αναπληρωτής Καθηγητής, Πέτρος Παπαπολυβίου του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και ο Ιάκωβος Μιχαηλίδης, Επίκουρος Καθηγήτης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ σύντομη παρέμβαση έκανε ο συγγραφέας του βιβλίου Μανόλης Κούμας.

Ακολουθούν στιγμιότυπα από την παρουσίαση:


28 Νοεμβρίου 2013

Η παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Γιάννη Η. Ιωάννου, Η ποιητική γενιά του ’74 στην Κύπρο. Η γενεαλογία και η έκφραση της αμφισβήτησης πραγματοποιήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2013 στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η παρουσίαση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητή Κωνσταντίνο Χριστοφίδη. Για το βιβλίο μίλησαν οι κριτικοί λογοτεχνίας Γιώργος Φράγκος και Hakki Yücel, ενώ, σύντομη παρέμβαση έκανε ο συγγραφέας Γιάννης Ιωάννου. Επίσης, ακολούθησε και συζήτηση με το κοινό, την οποία προέδρευσε ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής Niyazi Kızılyürek.

Ακολουθούν στιγμιότυπα από την παρουσίαση: