Μια εισαγωγή στην ιστορία του

ISBN 960-406-918-7
431 σελ.
23 x 16 εκ.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ο χαρακτήρας και η κουλτούρα των ισλαμικών κρατών βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα κυκλοφορούν πολυάριθμες σχετικές μελέτες. Τι θα μπορούσε λοιπόν να προσφέρει στον αναγνώστη ένα ακόμα βιβλίο για το Ισλάμ;
Το παρόν βιβλίο σκιαγραφεί – για πρώτη φορά με τόσο διαυγή και στοχαστικό τρόπο – τις ιστορικές προϋποθέσεις υπό τις οποίες αναπτύχθηκαν το δόγμα, το δίκαιο, και το κράτος, η οικονομία και η κοινωνία του Ισλάμ. Η παρουσίαση των ιστορικών περιόδων και των περιοχών, καθώς επίσης η ανάλυση των κοινωνικών και οικονομικών όψεων του ισλαμικού κόσμου δείχνουν ανάγλυφα την πολυπλοκότητα της εξέλιξης από τη φυλετική κοινωνία στο εθνικό κράτος, αλλά και την ποικιλία που έχει να επιδείξει αυτή η παγκόσμια θρησκεία σε Ασία, Αφρική και Ευρώπη.

Διαβάζοντας αυτή τη συναρπαστική ιστορική αφήγηση, ο αναγνώστης θα έχει τη δυνατότητα να διακρίνει και να κατανοήσει τις αιτίες για τις εντάσεις και τις διαφοροποιήσεις ανάμεσα στην παράδοση και την αλλαγή, ανάμεσα στο χθες και το σήμερα του Ισλάμ.
Μια ιστορική μελέτη γραμμένη με ζωντάνια και γλαφυρότητα, που θα ικανοποιήσει όσους αναζητούν αξιόπιστες πληροφορίες και κριτικό πνεύμα.
ΑΓΟΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ

Έντυπη μορφή:
Διαθεσιμότητα: Eξαντλημένο


Ηλεκτρονική μορφή (pdf):
Tιμή: €5
Για εξασφάλιση της ηλεκτρονικής έκδοσης του βιβλίου πατήστε εδώ για αγορά του δικαιώματος πρόσβασης στην ηλεκτρονική έκδοση (μετά την αγορά θα σας σταλεί η ηλεκτρονική έκδοση).

Δείγμα Βιβλίου
Για δωρεάν δείγμα βιβλίου, πατήστε εδώ